Kā nebūt par kalponi ?

Man saka - tikai nepaliec par kalponi ! Kā saprast ? Uzskatu -ja sieviete mājās izdara mājas darbus , tapēc jau nav kalpone , tas tikai normāli.
Kā tas ir - būt vai nebūt kalponei ?

valmierietis333  Citreiz iespējams tās gādības ir par daudz , un tas ar var krist uz nerviem cilvēkiem !

Savu šķīvi vēlos nomazgāt es pats , bet nespēju iedomāties situāciju ,kad viena pārcentīgā raus man to šķīvi no rokām laukā un nesīs mazgāt - mani tas tracinātu , es drīzāk piedāvātu vēl viņas šķīvi nomazgāt !

lapukoks  Kā nekļūt par kalponi? Ko Tu dari - dari priekš sevis un kā priekš sevis. Nu sev muti mazgājot, zobus iztīrot utt jau Tu arī neesi kalpone. Savukārt izdarot mājas darbus priekš tuviem mīlamiem cilvēkiem, mēs to arī darām kā priekš sevis, protams ja arī pretim ir tāda pati attieksme. Ir citādi, ja nav mīlestības. Tad par katru soli gribēsies saņemt īpašu atlīdzību gan virtuvē, gan mājā, gan gultā...

Vanesa15  21 gadsimta jautājums, kad tehnika un sadzīves ķīmija visu dara cilvēka vietā?

Vispār jau jebkuru attiecību sākumposmā notiek pieslīpēšanās un teritorijas dalīšana, kurš ko un kā darīs. Normālos apstākļos tā, lai daudzmaz abi ir apmierināti.

Par kalpiem varētu runāt tad, ja notiek totālā parazitēšana, t.i. viens dara visu, otrs neko.

rokons  Te vietums ir aizmirsts jēdziens - kalps.
Senlaikos pat mājās bija kungu gals un kalpu gals. Kalps un kalpone laulības dzīvē nebūt nav diži reta parādība. To vienkārši saprast - kungs liek, kalps dara. Kungam ir tiesības, kalpam pienākumi.
Ir tomēr jāatceras, ka bija arī Jurģi, kad arī kalpam bija savas tiesības...........
Vissliktāk, ja attiecības ir saimnieks - vergs. Likums gan it kā patreizējos laikos to nepieļauj, bet realitāte ir tāda, ka parasti ekonomisku, reizēm emocionālu apsvērumu dēļ Likuma aizsardzība netiek izmantota. Skaidrībai piemērs, vīrs dzer, sit sievu bet sievietei nav iespēju sevi uzturēt pašai, arī citu dzīvesvietu apmaksāt. Un ja vēl bērni jāaudzīna - pilnīga bezizeja.

Nate  Man ļoti patīk viss, ko daru mājās. Darbā gan ne vienmēr, bet tur man maksā algu.

adamsone  Kalpone nav nekas slikts. Kalpone padara dzīvi ērtāku. Jāciena kalpones.
Bezmaksas kalpone, tas tā trūvīgi.
Man patīk pakalpot savējiem, mīļajiem. :)

piparbecinja  Izklausās, ka tev ir labi tā kā ir un tātad par šo jautājumu vari nesatraukāties.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu