Vai dzīves pieredze pataisa cilvēku prātīgāku un gudrāku?

Kļūstot vecākiem ar gadiem sakrājam to dzīves pieredzi pozitīvu vai negatīvu -kāda nu kuram tā ir.Bet vai pieredzējis nozīmē prātīgāks un gudrāks?Vai 20 gadnieks bez tās dzīves pieredzes var pārspēt 40 gadnieku ar pieredzi prātīgumā un gudrībā?

Piparkuka  Nepiekrītu Danajai, jo, cik zināms- pārsvarā visi te "sēdošie" dzīvo īstu, dzīvu dzīvi. Ar visu un jebko. Te sēdēšana (vai jebkādos iepazīšanās u.c. portālos) nenozīmē, ka cilvēks nedzīvo!:) un kā vēl visi dzīvo...

fargo  "Vai dzīves pieredze pataisa cilvēku prātīgāku un gudrāku?".
jā, lai arī ne vienmēr.

"Bet vai pieredzējis nozīmē prātīgāks un gudrāks?"
ja gudrība ir ekvivalents zināšanām, bet prātīgums ir spēja/māka tās izmantots, tad ir tikai viens loģisks secinājums > pieredze vairo praktiskās zināšanas, jo tās var būt teorētiskas(ne-pieredzējušam) un praktiskas(pieredzējušam).

"Vai 20 gadnieks bez tās dzīves pieredzes var pārspēt 40 gadnieku ar pieredzi prātīgumā un gudrībā?"
20 gadi, tas ir ļoti maz. pārāk daudz no tā, kas notiek un kam ir jānotiek, nav noticis. es neko tādu novērojis neesmu. jo ir zināšanas, kuras var dot tikai pieredze un nekas cits. sava bērna dzimšana un augšana, vecāku nāve utt. to taču nevar izlasīt vai pat novērot un vnk izprast. tikai piedzvojot tas kļūst par daļu paša.

sangukuLV  Uz visiem tas neatiecas,jo ir redzeti cilveki gados,bet ar tukshu smadzenpodu.

Danaja  Piparkuka 18:31, Tu jau vari nepiekrist manam viedoklim, kurš gan to var liegt. Bet tavs apgalvojums par to, "ka pārsvarā visi te "sēdošie" dzīvo īstu, dzīvīu dzīvi" (c), ir maigi izsakoties ar tādu grandiozitātes pieskaņu. Nē, nu var jau būt, ka Tev taisnība, un Tu gandrīz visus te pazīsti, grūti spriest.

Piparkuka  Pieredzes apmaiņa!.....

Pilskungs  Pamatā atbalstu gandrīz visu augšminēto, piekrītu Danaja par to grandiozitāti, to varētu saukt arī par nepamatotu lieluma māniju. Ir jāmācās, bija man tāds gadījums - viens lielījās ar savu pieredzi (patiesībā ar darba stāžu vienā darba vietā - 30 gadi), bet gudrs cilvēks cilvēks viņam pateica - ko līdz tava pieredze, ja tev joprojām nav nekāda kvalifikācija - un te būs priekšroka dažiem jaunajiem. Vēl viens teica, ka pirmās saprāta pazīmes parādās pēc 25 gadu vecuma.
Vēl var teikt - jaunības neprāts nav pārgājis, kad vecuma dulnums jau klāt !

Vaukskis  Jā, kā likums dzīves pieredze padara cilvēku vēl prātīgāku un gudrāku. Ne velti par veciem ļaudīm saka, ka viņi ir viedos gados un viņu gadi- viņu zelts.. ! Pieredzējis parasti arī ir prātīgāks un gudrāks, tač var būt arī citādi- piemēram, ja cilvēks pēc dabas ir riskētājs un ne vienreiz vien uzkāpj uz tā paša grābekļa, piemēram, atkārtoti nobalsojot par populistiem.. . Var gadīties tā, ka divdesmitadnieks pārspēj par sevi daudz vecāku prātīgumā, ja, piemēram, māk apkārtējiem "spēlēt uz jūtām", noskaņojot viņus sev par labu, kas neizdodas taisnprātīgajam, kā arī saceļot vētru ūdensglāzē.

Pillerina  Redz, pat trekno gadu laikā uzplaukušie miljonāri tagad savas greznās villas un mājas cenšas pārdot. Cik gudri un pieredzējuši kļuvuši!

rezgals  Dziives pieredze gudraaku nu gan cilveeku nepadara,bet gan uzmaniigaaku!🙂

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu