Vai māte var ierakstīt bērna dzimšanas apliecībā jebkuru vīrieti?

Ja vīrietis nav bērna tēvs, vai māte var ierakstīt bērna dzimšanas apliecībā šo vīrieti un iedot viņa uzvārdu bērnam pat ja viņi nekad nav bijuši precējušies? Un vēlāk pieprasīt no šī vīrieša alimentus? Un kā vīrietis var to apstrīdēt ja vīrieša pasē ir norādīts bērns?

Liepa53  Es šajā gadījumā uztrauktos, cik patiesa ir viņa atbilde.

DanaL  Kādreiz reģistrējot bērnu, neprecētajiem bija jāparaksta paternitātes atzīšanas dokuments vai kaut kas tamlīdzīgs, kurā abas puses piekrita, ka XY ir bērna tēvs. Vai nu labprātīgi vai aizvilkts aiz auss, bet dzimtsarakstu nodaļā tavs draudziņš to dokumentu ir parakstījis.

Piparkuka  Vīrieša pasē ierakstīt bērnu jau var tikai pats vīrietis! Jo, taisot pasi, prasa- vai rakstīs bērnus, vai rakstīs tautību.
Bet kur tad tas bērns ir, ko dara?! Un- tādā gadījumā- jā, viņam arī nāksies maksāt alimentus vai jau maksā:( Jo viņa pasē ir. Pats vainīgs, ka tā....

fargo  "Tātad , ir vins atzinis esošo bērnu par savu . Nesaprotu , kam sievietei vīrieti kas Reiz atzinis savu bērnu , tagad to noliedz. Tā varētu arī atgadīties atkal , ja juns būtu bērns."

tātad, viņš ir paņēmis apgādībā svešu bērnu. to viņš ar saka arī autorei. bērns pasē ir, bet tas nav viņa. un tā ir patiesība(vismaz mūsu pieņēmumu gadījumā).
un atgadīties atkal, šajā gadījumā nozīmētu, ka viņš atkal uzņemsies aizgādību par svešu bērnu? un teiks patiesību un tomēr, kaut kādā veidā, šis vīrietis ir nelietis? ar svešu bērnu brīvprātīgi apgādībā?

"viena dullā mani ierakstīja mani sveša bērna dzimšanas apliecībā"
un tā nav "dullā". ļoti bezatbildīga sieviete, tas ir vismierīgākais, kas nāk prātā, ja te kaut kādus vārdus izmantot. nevis "dullā". dullās dullojas, mērkaķojas. te ir kaut kur pasaulē tēvs, kādam citam ir uzkarināts kaklā savas bezatbildības enkurs... tas nav dullums.

Bleika  protams, ar citu sievieti sataisīta sīka krupja dēļ sapņu prinči pārvēršas vardēs un aizlec prom. Beznoteikumu dievināšanas vietā iestājas apskaidrība un tu saraksti uz lapas visus plusus un mīnusus, salīdzini, ko vēl vari dabūt, vai šis donors būs tiešām labākais, jo tavs vienīgais tas vairs nav.

M_ela  Es sniedzu pliku juridisku viedokli, ik nedēļu šādus jautājumus risinu tiesā ar trešās personas līdzdalību. Tie, kas savā nepatikā pret mani mīnusojas, darāt to citā tēmā, jo šeit tas ir juridiski korekts.
Pamatdokuments ir bērna dzimšanas apliecība, kurā ar vīrieša piekrišanu var ierakstīt jebkuru, bet, vīrietim ir jāapzinās, ka viņš uzņemas visas tēva saistības pret bērnu arī ja izdomās bērna māti pamest.
Tiesas ceļā var piedzīt uzturlīdzekļus un saskarsmes tiesības.
Otrs variants, viņa bijastāvoklī no cita un meloja, ieraksts tapis viltus ceļā. Tad atkal tiesas ceļā DNS analīzes, bet tam jānotiek 2gadu laikā, kā viņš uzzin, ka nav tēvs.
Psiholoģiski - bērns nav rotaļlieta, kuru uz laiku var paņemt un tad izmest. Te jāizvērtē cik atbildīgs un godprātīgs ir vīrietis. Un vai varēsi pativiņam uzticēties.

Aukstums  M_ela, nav ko te taisnoties, Tu pateici , kā ir, un visi, kuri kaut cik jēdz no likumdošanas, to zin.. jautājums, vai meitene tagad uzticēsies draugam ar kuru kopā ir veselu gadu un nav zinājusi, ka viņam ir bērns, kuru juridiski ir atzinis par savu, jo bez papuča ziņas, viņa pasē neviens neko neierakstīs.....

eloiza  Savā pasē bērnu ierakstit var tikai pats (pasu daļa protams :)))),nejau tas ierakst vienkarši pekšņi,nenokurienes uzrodas :)))
Šis ir labais!!! 18:19

draboss  Ja viņs ļāva bērnu reģistrēt uz sevi, viņš ir bērna tēvs.

Piparkuka  draboss- visādi var būt! Varbūt apvārdoja, piemānīja utt. Pierunāja, viss kas varēja būt.

draboss  Ko nozīmē apvārdoja, pierunāja? Ja pilngadīgs vīrietis tādu lēmumu pieņemis, tad par sekām jāprot atbildēt. Un neba, ja pats tik nevainīgs, to tā slēptu.

derevnja10  Lai reģistrētu uz kā vārda, ir jābūt laulībā. Pats tā tapu par papu meitēnam, par ko pašam nav ne jausmas. Ja neesi šķīries, bet Tava bijusī paspējusi tikt pie bērna, LV tas notiek automātiski. Kaut gan, ņemot pasi man prasīja, bērnus rakstam? Atbildu, kādus? Kas īstie, vai tos, kas pēc likumdošanas pienākās? Meitene pasmaidīja, pasi saņēmu ar to, kam tur jābūt.

sangukuLV  Nedomaju ka jebkursh virietis,butu priecigs par to.:D
Pieradit vnk ar DNS analizem.

Droshs_Plecs  Var, bet DNS tests pierādīts, ja nebūs īstais.

puuuka  Derevnja/Tu te kaut ko fleitē.Nezinu,kas tagad ir mainījies likumdošanā,bet kādreiz ,ja bērns bija dzimis pirms laulības,tad pēc laulības tēvam vajadzēja aizpildīt tādus kā adoptācijas dok.,lai dotu bērnam savu uzvārdu un ierakstītu viņu pasē.Tev nevarēja ierakstīt pasē bērnu,ar svešu uzvārdu...ja nu vienīgi Tu pārgāji sievas uzvārdā.

Trusis1983  Alimentus tev nedabut no vina,jo kad apstrides DNS analizes uzradisies,ka nav istais tevs un pati par visu samaksasi.Tacu ja iet runa,ka neapstrid un piekrit,tad ja iet cauri.

aquaserpente  Vai nu viņš ir bērna tēvs, vai savulaik bērnu adoptējis, un tagad atkratās no atbildības. Es jautājuma autores vietā drīzāk satrauktos par to, ka neatzīst savu rīcību, neuzņemas atbildību, un, visai iespējams, nemaksā bērnam uzturlīdzekļus. Tātad no tāda jāatdalās pēc iespējas ātrāk. Ja vien autore nav no tām, kuras pārlaimīgas par bērnam nesamaksāto naudiņu, jo pašai tak vairāk vajag.

Bleika  Nu nevajag jau dažu uzmācīgu mauku dēļ visas sievietes pozicionēt kā akačus, kas iesūc un puj vairs vaļā tiksi. Citas izbaro pat trīs bērnus+vīru, kāpēc domājat, ka ir kāda, kura netiktu ar vienu galā? D)))

Pilskungs  Tu un tas vīrietis esat ļoti nesakarīgi, neloģiski, un vismaz viens no jums melo, bet varbūt, ka abi.
Piekrītu n4y un Liepa53 viedokļiem.

Piparkuka  droboss- nu kā jau sievietes vīriešus apvārdo un pierunā! Pat dzērājas tādi apprec vai pilnīgas izmantotājas... :) Vīrieši ļoti bieži daudz ko izdarīs, ja sieviete lūdz...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu