Vai var ķengāt mirušu cilvēku?

Parasti saka ka par aizgājēju ir jārunā labu vai neko.Pavisam nesen aizsaulē aizgāja satīriķis Mihails Zadornovs.Kas gan vairāk pazīstams bija Krievijā, lai gan pats dzimis Latvijā.Zadornova satīra var patikt vai nepatikt, tā jau ir katra gaumes lieta.Bet mani nošokēja komentāri ziņu portālos.Kā piem.-Ka tā viņam arī vajag, ka kāpēc to mēslu apglabās Latvijā un tādā garā.Vispār jau tādiem ierakstiem komentārus vajadzētu atslēgt, bet kur cilvēkos tāds ļaunums ka var pat mirušo noķengāt?Un runa jau nav tikai par Zadornovu.Ļoti bieži ir nācies lasīt pretīgus komentārus pat pie sēru vēstīm.Kas cilvēkos vispār darās?Kas tas tāds par naidu?Es vēl saprastu ja visādas ķengas rakstītu par kādiem mirušiem noziedzniekiem, bet raksta tak par pilnīgi normāliem cilvēkiem.:(

dogville  Tad,kad šis dranjkjis iesmeeja par vairak,kā 200 bojā gājušajiem krievu notriektajā Malaizijas lidmašīnā,vēl neviens nerunāja par viņa slimibu,bet es nodomaju,ka draudzene Karma šo ātri piemeklēs...

janisb  Agrāk bija izcils humorists, bet laikam jau tas audzējs smadzenes pačakarēja, tāpēc pēdējos gadus bija pārdevies velnam...

VECA_PIEPE  Letiņi paši savu dzimto zemi ir jau sen ķengājuši, turpina to darīt un turpinās uz augšu p´alekdamies...un ne jau izcils krievu satīriķis pie tā ir vainojams. Uz sevi pirms paskatieties un sevī ieklausieties un izlasiet to ko paši šeit esat iepostējuši,...karmisti i bio rio!

bagi  Man arī pie kājas tā politika. Tagad skatos un smejos.

Marija_Anna  Par sevi M.Z. teica, ka nēsā ciniķa masku. Gudrs cilvēks, filozofs. Tikai ne visi pacentās apgūt visu viņa daiļradi. Tikai humoršovveidīgo, kas plašāk skanēja.
Lai vieglas smiltis.
Un beidzot gaitas cilvēks atgriežas pie sava pirmsākuma. Ko viņš tur augstā vērtē. Ja var , tad fiziski. Ja nesanāk, tad domās vai garīgi. Mierizlīgums .

VECA_PIEPE  Vispirms, no satīras kā mākslas, kaut kas ir arī jāsaprot, lai nedrīkstētu atļauties izteikt neadekvātus izteikumus par šā žanra izcilākajiem autoriem un viņu darbiem...un man ir pie kājas tas ar cik sarkaniem īkšķiem mani komenti tiks iezīmēti, es pilnīgi vēsā mierā atļaujos ieteikt vērtīgu padomu:

Pirms ko raksti,...neaizmirsti arī padomāt!

HardSoftDunk  Dzīvus ķengā ko tur vairs par mironi sateaukties.Vinš jau arī paķengājās par mirušajiem tajā malaizijas lidmašīnā kuru krievi virs ukrainas notrieca.

fargo  tā bija ne vienmēr, bet pēdējās desmitgades viņš apelēja pie auditorijas zemākajām jūtām. patiesībā viņš spēlējās ar zemiskumu. viņš necēla klausītāju, viņš to vadāja pavadā pa visiem dubļiem, kuri ir atrodami ikvienā cilvēka, ja vien kārtīgi pameklē - skaudības, vīzdegunības, nicinājuma, vājību izsmiekla. noklausoties viņa uzstāšanos neviens pie sevis nedomāja - vēlos kļūt labāks. nē, izrādes laikā skatītāji tika baroti ar glaimu saldumiem. tā viņš izveidoja ´es dodu - jūs ņemat´ saiti starp sevi un skatītāju. un tad izmantoja auditorijas ne tās cēlākās īpašības lai vēl vairāk satuvinātos... izmejot, nicinot, nievājot.
un auditorija zviedza. tas ir tik patīkami izsmiet citu cilvēku, citu tautu, citas paražas, citu kultūru. simbioze starp skatītaju nepatiku pret izsmiekla objektiem un "mākslinieka" žulti radīja īstu zviegšanas ķīmiju.
jā, viņš bija meisters. tikai darbi nebija labi.

Piparkuka  Tiešām nomira, ak Dievs!... Žēl.
Protams, ka tikai labu.

kucens  Ķengāt mirušu nav smuki no tāda aspekta, ka tas nevar vairs sevi aizstāvēt, līdz ar to ķengāšanā vai jebkura indivīda dzīves iztirzāšana pārvēršas par dažādu, arī nepierādāmu, nepārbaudāmu, līdz ar to - nenozīmigu vai maznozīmīgu viedokļu apmaiņu. Objektīvā un pieklājīgā aizgājēja dzives, daiļrades un citu veikuma apspriešanā gan neko sliktu neredzu. Tajā pat laikā - kāpēc gan nerunāt par kādu, kas ir pietiekoši bijis populārs. Bez tam, kā to aizliegt? Katrā ziņā, ko, kā un uz kādas nots - tas jau ir uz runātāju sirdsapziņas un saprāta robežām. Ja par Zadornovu, tad viņa veikums ir ļoti labi zināms, daudz kas nelikās sevišķi skaisti arī no viņa puses, bet ko tad nu vairs... Lai guļ...

kuks10  Ha,divkosīgie ļautiņi..par mazo jefreitoru gan var ķēzāt,bet kaut kādiem Maskavas galma sarkasma rupuriem,tad gan ievērot morāli..?!))Bija un izbija,bet labs divkosis gan bija,labāk papētiem viņa dailrades d..pirmsākumos,bet pēc tam pagriezās uz 180oC...

Epifanija  atliek tik kaut ko ne pa prātam izteikties tavās tēmās, ka izgāžas virca virsū, tā kā sāc vien ar sevi...

reka55  ..........Veca_Piepe , pirms ko raksti - tiešām arī padomā, i bio rio !!!!!........par kāda žanra izcilu mākslinieku ir runa, par aktieri ,kurš ražoja un pārdeva to ko pieprasīja publika ?........M .Z. jociņi par malaizijas pasažieru lidmašīnu un Krimas aneksiju neietilpst ne humora, ne satīra žanrā !!!!!…......viņa spriedelējumi, ka visas zemes kur dzīvo krievi ir jāpievieno krievijai , jau kaut ko liecina........krievija garantēja Ukrainas drošību un robežu neaizskaramību, ja tā atteiksies no ātomieročiem , krimas pussala tajā brīdī bija Ukrainas sastāvā !!!.......M.Z. vēsturiskā zinātne, kur Prūsija pārvēršās par P_ rusija, ir Nobeļa prēmijas vērts atklājums( tas Aivam N)......ibio ........letiņi ir ķengājuši savus politiķus, valdību, bet ne savu zemi !!!!!

shining  Viss atkarīgs no reliģiskajiem uzskatiem, taču vairumā gadījumu (neskaitot šamaniskos novirzienus) mirušajam jau ir pofig. Tas dzīvajiem jūtas tiek aizskartas, tur daļa politkorektuma, ja nu gadījumā tas kādam universāls princips.
Patika pirmais komentārs, kur norādīts pazaudēto par patiesību. Tur tiešām palicējiem sanāk ievākt aizgājušā sēto.

JurisK  Japiekriit janisb teiktajam par audzeeja jau ilgo iespaidu. Bija izcils cilveeks, bet peedeejie vismaz 5 gadi - pilniigas auzas.

av2  visi jau nau politkorekti. Un tajos sliktajos komentaaros gan jau ka ir arii patiesiibas grauds. neesmu gan lasiijis. Knapi atceros, kas vinnss bija vispaar.
Bet par komentaariem, nu neraksta anoniimaa tauta sliktus, pretiigus komentaarus cilveekiem, ko .....tautaa miil. Ja esi nemiileets, tad airi sannem peec nopelniem.Kautkaa taa.

Jason  Gribētos jau atbildēt, ka nevar ķengāt... Bet konkrētais gadījums pilnīgi noteikti varētu būt izņēmums. Un naids pret šo personāžu, autor, ir saistīts nevis ar nepatikau par viņa satīru, bet gan viņa naidīgumu un ņirgāšanos par Latvijas neatkarības faktu, kā arī citām krievfašistiskām nostājām. Šī iemesla dēļ viņa pēkšņā vēlme tikt apglabātam Latvijā arī ir izsaukusi tādu, es pat tekti, visai pamatotu negāciju vilni.

dogville  Lūk,ari Krievijas neatkarīgajā presē parādījās zinjas,ka viņš savu"muldaamo"materialu pircis par 500 € gabalā.Liekas Radio Svoboda rakstiņš pavīdēja.Ar konkretu autora uzvārdu.
Ja cilvis apirsa savu Dzimteni un bojā gājušos bērnus,tad arī,ko gribu,to teikšu.

Vaukskis  Mirušu cilvēku, protams, ir iespējams noķengāt, bet tā darīt gan nevajag ! Basta !

Kurts69  Tieši tāpēc, ka neko labu par viņu pateikt nevaru, neteikšu neko.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu