Vai politisko uzskatu nesakritība var sanaidot pat labus draugus?

Esmu ievērojis, ka visvairāk (ar putām uz lūpām)cilvēki strīdas tieši par politisko uzskatu nesakritību.Vai tas var sanaidot labus draugus?Vai arī izšķirt attiecības ja partneri būs ar dažādiem politiskiem uzskatiem?

sangukuLV  Ja divi cilveki,uzsveru cilveki, prot diskutet par politiku,neredzu problemu but draugiem ari ar atshkirigu viedokli.
Kaa teica demokratijas Teevs-es varu nepiekrist tavam viedoklim,bet es kaut vai mirshu,lai tu varetu paust savu viedokli.
Musdienas tas diemzel ir aizmirsts,cilvekus ar atshkirigiem viedokliem steidz nozaakat un apspiest. Spilgts piemers zinu portala Delfi,tur cilveki divas grupas viens otru apsaukaa.(bedigs skats)

mojito  Ja abi debatees iesaitiitie ir ar pietiekami augsti attiistiitu intelektuaalo kapacitaati, tad tam nevajadzeetu iedragaat attieciibas.
Kaa jau sangukuLV mineeja, starp taadiem cilveekiem konsensuss ir tas princips - varu nepiekrist viedoklim, bet mirshu, lai otram buutu tiesiibas izteikt savu viedokli.

AivarsN  Politika atgādina seriālu, tikai politiķi spēlē pēc atšķirīgiem scenārijiem. Mūsējie varētu ņemt piemēru no ukraiņu amata brāļiem un pa reizei arī izkauties. Tautai būtu pavisam cita interese skatīties un varētu par savējiem likt likmes.😁

kuks10  politika kā ierakumi,kurā pusē sēdi un cīņa ir neizbēgama..bet būsu liberālai un demokrātiskajai sabiedrībai +varakvīksnes krāsas sex orentāciajai..))Mēs esam lojāli katram svešam sūdas,kas ienes savu deksmi..DDD

zefiirinsh  Politisko uzskatu dažādība ir iemesls interesantai diskusijai, tādos izteikti marginālos jautājumos esam diezgan līdzīgu uzskatu... bija ka draugiem.lv viens mans paziņa Doņeckas separu atbalstītājs mani izmeta no saviem draugiem, kad izteicu komentāros savu viedokli par viņa sūda elkiem, gopņikiem, gūstekņu bendēm givi un telefonu... ko šis bija iepostojis...

Sallija2  Man patīk, ka cilvēkiem ir savs viedoklis un kaut vai diametrāli pretējs. Mani vairāk besī latviešiem raksturīgais lēnīgums, nestrīdēšanās un jebkā norīšana ka tik nebūtu jāstrīdas. Tādā ziņā man pat krievi patīk, ar viņiem var izlamāties, atrast kompromisu un miers, bet latvietis uzreiz neko neteiks, taču pēc laiciņa klusiņām iedurs negaidīti mugurā un tu pat nenojautīsi līdz tam par kādu naidu vai neapmierinātību. Mana bijusī vīramāte ir Lemberga fane un mēs par to strīdamies, bet beigās viņa tāpat saka, ka viņš foršs, jo smaidot visu laiku ...nu foršs vīrietis esot. Nu es to esmu pieņēmusi un reizēm jokoju ar viņu par šo tēmu, jo ieskaidrot viņai, ka viņš ir sliktais ir bezcerīgi, lai gan Dienas abonementu viņa tomēr pagājušajā mēnesī pārtrauca, lai arī neticēja man, ka tā ir Šlesera propogandas avīze.

Monitors  Ka teica M_la, viss atkarīgs no politiskā strīdā iesaistīto smadzeņu daudzumu! Attiecības tas neitekmē,ja iestaitītas ir 0%!:)
Manā senču gīmenē tieši tika daudz laika mēs velta,m politikai un esam laimīgi.:) Dies zin,dies zin,kas būtu,ja tur būtu kaut 1%!:)))

Pilskungs  Jā, tā ir ! Lielā naidā var palikt ne tikai draugi, arī ģimenes locekļi - bērni savā starpā un ar vecākiem. Kā to atrisināt ? Domāju ka nevar un nekad nevarēs. Tas ir mīts, ka iespējams diskusiju ceļā panākt kompromisu, jo neviens no šādiem strīdniekiem ne par matu nepiekāpsies. Pats esmu piedzīvojis konfliktu ar reliģiozas apmātības pārņemtu ģimeni, un vienīgā iespēja bija aiziet.
Pasaule (latvieši un krievi Latvijā īpaši) šo problēmu vēl nav līdz galam apzinājusies, un nākotne ir biedējoša. Pagaidām jārīkojas pēc Mela ieteikumiem.
Sallija2> ...tādā ziņā man pat krievi patīk, ar viņiem var izlamāties, atrast kompromisu un miers... - kur tādu krievu atrast ? Izlamāties jau var, bet kompromiss ... varbūt vienīgi izliekoties, bet tad jau tas vairs nav kompromiss, un panāktais miers ir kā zem krēsla pabāzta bumba.

neko  "Ka teica M_la, viss atkarīgs no politiskā strīdā iesaistīto smadzeņu daudzumu!"

Un ja vecāki aiziet uz vēlēšanām un nobalso par partiju kuras "jaunievedumu" pēc bērniem nākas likvidēt savu uzņemu? Kā tur lai nerodas naids pēc tāds kaitniecības, lai kāds ar nebūtu smadzeņu apjoms.

Piparkuka  Jā gan!
Piemēram viens ir kā "bešannijs" pret krieviem, bet otrs- normāls, ar normālu attieksmi... Un tie bešanniji parasti ir tādi- agresīvi. Tas izjauc draudzības/attiecības. Ir gadījumi paziņu lokā.
Ja ir līdzīgi domājoši partneri, parasti uzskati skarīt!

Monitors  To Neko
Tāpēc pirms vai pēc vēlēšanām par vēlēšaniem ar radiem/vecākiem netiek ru āts! Zelta likums!
Piedod,strādāju bankā un man tīri sportiska interese,kas tas par biznesu,kas jālikvidē viena vai otra likuma dēļ?

Pilskungs  Monitors> "Neko" par biznesu neteica, bet jautājums ir, par ko nobalsoja vecāki. Piemēram, ja par partiju, kas bija pret maksātnespējas likumu - bērnu uzņēmumam tas bija vismaz kāds glābiņš. Daudzu uzņēmumu likvidēšana ir saistīta ar likumu svārstībām. Banka Monitoram neko daudz nav iemācījusi.

neko  Monitors: labi, nav jālikvidē (kaut gan mēdz būt ar tā), bet rada problēmas:) Vari interpretēt arī kā "pazaudēja darbu"... kā nu kurā ģimenē.
Teiksim pagājušā gada beigu cirks ar MU un nodokļiem, cik reizes gada beigās mainījās noteikumu nākamajam gadam?. Negribot riskēt un nesot droši ar ko rēķināties daudzi vienkārši nolikvidējās un pievērsās kam citam.
Saki ka ja vecāki pa kluso ar savu izvēli gremdē bērnus tad vis ir kārtībā?:) Tā pat kā par mīļāko - galvenais jau neatzīties, ja?:)

Monitors  To Pilskungs: "Neko" komentārs 21:56.
Par to, ko iemāca banka un ko nē, šeit domāju nediskutēsim. Pie tam, jā, mani neinteresē uzņēmumi, kuri ir pēc neveiksmīgu likumu pieņemšanas jālikvidē.

Runājot par vēlēšanām, domāju,ka tikai viens no 10000 ir iepazinies ar savas iebalsojamās partijas vai cilvēka programmu. Otrkārt,zinot šīs(jbkuras)partijas programmas, tur nekas neva rakstīts par konkrētu likumu vai nodokļu reformu ieviešanas. Tas viss ir blablabla un nekādas konkrētikas. Un,ja ir konkrētika,tad apakšā nav aprēķini.
Mēs taču visi zinam un redzam kā notiek balsojumi Saeimā,kā uzvedas MK un kā viss tiek apstiprināts.

Tā kā, piedodiet, bet vainot par to savus vecākus netālredzībā vai speciālā vēlmē nogremdēt savu bērnu uzņēmumus,uzskatu par, maigi izsakoties, necieņu pret vecākiem.
Un tiešām kāds par to gatavs kašķēties,ne tikai ar vecākiem, bet arī savā starpā?

M_ela  Neko, cilvēks jāsvītro no dzimtas koka laukā, ja nobalsojis par sev tīkamu partiju? A kur tā vārda un izvēles brīvība?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu