Kas ir stiprāks mīlestība vai naids?

Mīlestībai ir pozitīva enerģija.Naidam ir negatīva, bet abi vienlīdz spēcīgi ietekmē cilvēka emocionālo stāvokli.
Tad kurš no emocionālajiem stāvokļiem ir spēcīgāks?Kurš kuru var pārspēt?Un vai ir iespējams tos apvienot-tātad gan mīlēt, gan nīst vienlaicīgi?

neko  Stiprāks vienmēr ir tas kas ar galvu domā un lēmumus ar vēsu prātu pieņem.

Felde  15.54 100%

shining  Danaja 15:42 - tieši tā, un, par to arī runa - naids un t.s. "mīlestība" ir kaislības. Mīlestība, ar lielo M, ir ārpus tā, stāv pāri. Par to visvieglāk pārliecināties strīdos, kad abiem ir "taisnība". :)

RRAGANA  Shining 16:03
Nav dievišķa cilvēka. Nav pārpasaulīgas mīlestības.

Mēs visi esam tikai jūtu, emociju, prāta un loģikas iemiesojumi. Ne katram dots izbaudīt pilnu sajūtu spektru. Es laikam teiktu-laimīgs tas, kurš nav to iepazinis! Bet varbūt arī nelaimīgs :)✌

shining  RRAGANA [16:43]: Vai Tu tagad nereflektē par kaut ko, kas Tev gājis secen? Ja Tu to neesi piedzīvojusi, tad nemaz nezini par ko ir runa, viedā! :)

fargo  17:10 nudien, trāpīga atbilde.

kādā ziņā stiprāks? cilvēks kultivē sevī idejas. nogatavojoties, tās dod ražu. tā veidojas uzvedība, valoda, tā arī nosliecas uz domām/idejām/jēdzieniem, kādām kurām vēlas sekot, citām no kurām cenšas izvairīties.
piemēram, ja cilvēks ikdienas lēmumos vadas pēc noteiktiem principiem, idejas, kuras kultivē šos principus cilvēkam kļūst tuvākas un tuvākas - rezonē arvien stiprāk.

mairita1971  Naids nav padomdevējs.Ja turies pie pagātnes ar abām rokām ,tad nākotne būs elle tev pašam.Mīlestība ir stiprāka,jo tā vairo labo.

Liepa53  Laikam no cilvēka paša atkarīgs. Ir bijuši lieli sirdsdēsti. Nu, liekas, viss, šo cilvēku ienīstu. Paiet laiks un mīlestība kā neizsmeļams avots plūst pāri visam.

Sarabi  Viennozīmīgi- NAIDS!!!

piparbecinja  Vai tev maksā par tēmu ģenerēšanu?

av2  naids tomeer ir iislaiciigs , vismaz man taa ir. Ja saliidizna ar miilestiibu.

Vaukskis  Sai Baba māca:
"Lai iegūtu mīlestības atslēgu, jums vajadzīga vienotība. Neienīstiet nevienu. Jūs nedrīkstiet būt nelabvēlīgi ne pret vienu. Piepildiet savu sirdi ar mīlestību. Mīlestība ir Dievs. Dievs nav nekas cits kā mīlestība. Mīlestība ir pats svarīgākais, kas jums sevī jāattīsta. Ja jūs sevī attīstīsiet mīlestību, jums nevajadzēs neko citu attīstīt. Viss sliktais, kas stāsies jūsu ceļā, arī ir paredzēts jums, lai jūs kļūtu gudrāki. Tāpēc arī sliktais ir jāuztver ar mīlestību. Jums ir jāpaplašina sava mīlestība, iemīlot arī to, ko līdz šim neesat pratuši mīlēt."

Mīlestība ir stiprāka par naidu; tas esot visspēcīgākais spēks Visumā ! Nav iespējams apvienot mīlestību ar nīšanu, jo tie viens no otra bēg, citādi jūs tikai domājiet, ka patiesi mīliet. Mīlestība iet līdzās ar piedošanu, bet kā gan iekšēji var pastāvīgi būt naids, ja ir piedots ? Mīlestību sajūt, kad ir piedots, savukārt piedošana atbrīvo gan no dusmām kā naida cēloņa, gan paša naida.

Danaja  Vaukskis 07:52, vot, vot...ar šitādiem tekstiem, kā pareizi mīlēt, svētie tēvi māca parastajiem mirstīgajiem ļaudīm nejust dusmas, aizvainojumu, skumjas un visas citas "sliktās" jūtas. Un tad staigā te šurpu turpu tādi apskaidroti un bezgala mīloši, ar desmit čūskām azotē. Un mīl līdz nāvei, kura nezin kāpēc iestājas, pirms cilvēks paspējis nomirt. Un oho ir īstā mīlestības oāze, vai ne, kur visi viens otru atraduši?!

HardSoftDunk  Varu tikai atkal piemēru no dzīves ka naids ir neproduktīvs.Mūsu ciemā bija precēts pāris kur vīrs pļēguroja,pakaļ katram bruncim skrēja nu un sieva pieķēra vienu reizi,tad sākās lādēšanās un indes spļaušana,skraidija pa visu pagastu vaimanādama un lādēdama.Veci izmeta un šis pie citas pārvācās pārstāja dzert un vazāties bet šā sieva pēc dažiem gadiem nolikās ar insultu.Lieki teikt ka visus šos gadus turpināja žulti šļākt un lamāties kā kurpnieks kad bijušo vīriņu pieminēja kāds.

M_ela  Naids ir emocionāla un gribas reakcija ar spilgti negatīvu attieksmi, vai pretīgumu un riebumu pret konkrētu indivīdu vai indivīdu grupu, dzīvu būtni vai notikumu. Naids parasti ir pretstats mīlestībai. Naidu var izraisīt konflikti vai dusmas pret kādu cilvēku.
Mīlestība ir dziļas, uz cilvēka iekšējo pasauli vērstas un noturīgas jūtas, kas rodas pret kādu citu cilvēku, cilvēku grupu vai personai nozīmīgu parādību. Mīlestība parasti izpaužas mijiedarbībā ar dzimumdziņu. Tās ir vienas no cilvēka augstākajām jūtām. Tas ir īpašs psihofizioloģisks stāvoklis, kas cieši saistīts ar augstāko nervu darbību.
Mīlestība ir pretstats egoismam. Ja egoistiska tieksme ir sevī centrēta, tad mīlestība ir citos centrēta, kas ir jebkurš cits, kas ir ārpus cilvēka paša ego.No savas gribas mīlēt bez nosacījuma spēj tikai cilvēks. Absolūta beznosacījuma mīlestība sastopama ļoti reti un visbiežāk var manīt storge, filija un eross mīlestības veidus. Beznosacījuma mīlestība (agape) ir augstākā mīlestības izpausme, kuru sauc arī par mīlestības pilnību, tā emocionāli izpaužas kā savienošanās ar visu. Pretstats ir atdalīšanās, šķiršanās (vērsta uz sevi, prom no visa, kas izpaužas kā naids).
Pamatojoties uz izpētītajām versijām par mīlestības iedarbību uz cilvēka prātu, atklāts, ka liela daļa no hormoniem, kas iemīloties nokļūst cilvēka smadzenēs, ir pozitīvi iedarbojušies uz cilvēka psihi un palīdz uzlabot domāšanu. Mīlestība ir kā vējš, to nevar redzēt, bet to var just.

scheriff  Muļķība, visstiprākā ir muļķība. To nevar ne ar mīlestību nomierināt ne ar naidu sagraut.

M_ela  Kā reiz teica Ragaciema Agnese - nav labu vai sliktu jūtu, tās ir karstas vai aukstas.
un ir normāli, ka cilvēks jūt... visas emocijas, augot garīgi, cilvēks saprot, kas nāk par labu, kas kaitē, tādēļ.... vnk pārstāj just destruktīvās jūtas / emocijas
to, kas ir stiprāks, nosaka katra indivīda būtība
piemēram, man piemīts sērkociņa tipa naids - uzšvirkst un tikpat ātri nodziest, pie tam, reti, jo es jūtās ar to slikti un man nepatīk justies slikti
mīlestību jūtu kā.... vasarā saules siltumu - spēcīgi, ilgstoši un diezgan vienmērīgi :) bet ļoti stabili (ģimene), tad ir uzliesmojumi iemīlēšanās formātā, kuri var nodzist, vai augt plašumā
secinājums - man mīlestības jūtas ir spēcīgākas un visaptverošākas ;)

Skolniecins  Manā gadijumā naids ir bezgalīgi spēcīgāks par mīlestību. Uz naida rēķina es dzīvoju. Mani šajā pasaulē virza naids pret pasauli. Cieņā, Skaudības Dievs Skolnieciņš P.S. Kāpēc tā? Trūcīgā statuss ir mana atbilde. Bet tā ir tikai nodaļa, mana naida grāmatā. Ir arī bezpalīdzība, bezcerība, dusmas, atriebes kāre, bailes, skaudība, nicinājums, pretīguma sajūta, asins kāre, apātija, vājums, nevarība.

Piparkuka  Sen jau rakstīju- nevar būt mīlestība un tad naids. Neiespējami! Jo, ja jau esi mīlējis, tad m;il;esi vienmēr. Citādi tā nav bijusi nekāda mīlestība!
Tas nu ir skaidrs.
Bet kas spēcīgāks- noteikti mīlestība.
Jo tā tevi pavada visu laiku, ir tevī. Pastāvīgi.
Naids ir tik nepatīkama sajūta, ka ātri izbeidzas. Drīzāk- dusmas! Dusmīgums, nepatika. Tās ātri izbeidzas, jo ir pretīgas pašam.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu