Vai gudrība ir garantija laimīgai dzīvei?

Kas ir būtiskāks cilvēkam gudrība vai viedums?
Vai gudrība un viedums ir viens un tas pats?
Pēc kā mēra gudrību, pēc kā atpazīst viedumu?

M_ela  gudrība ir labi, ja to prot pielietot, viedums, arī ir forši
ne viens, ne otrs negarantē laimi
un laime ir ikviena mēŗkis /neņemot vērā neko komentāru/
jo..... interesanta, strauja, rāma, avantūriska vai mierīga dzīve, tas jau no indivīda ir atkarīgs un spēja dzīvot tā, kā patiešām gribas - tas, lūk, rada laimi :)
Ārija Elksne saka:
Reiz ieradās burve pie manis
Un teica:- Nāc izvēlies,
Vai gribi būt skaista vai gudra;
Kā teiksi, tā notiksies!
-Ak, burve, būt skaistai ir jauki,
Un jauki ir gudrai būt,
Es tomēr ne skaista, ne gudra,
Bet laimīga vēlētos kļūt

Saara  Augstskolā kursabiedrs sapīcis aizrādīja pasniedzējam-ne jau tie, kas vislabāk mācās, ir vēlāk vislabākie speciālisti! Uz ko pēdējais atteica-var būt, bet tie, kuri vissliktāk mācās, ir "točno" vissliktākie speciālisti!:)
Tas pats attiecās uz dzīvi normālā valstī. Rietumeiropā tomēr ir pozitīva korelācija starp izglītību un ienākumiem. No PSRS atvasinātajā un ar "valstspiederīgajiem aiztirstajā korumpantu mekā banānijā gan ir mazliet citādi. Ja neuzmanīsies, izdrāzīs, diemžēl, finansiāli. Ir virkne privāto pisnesmeņu, kas meklē augstskolu absoventus, lai tos nodarbinātu par minimālo.

Sakataa  Gudrība ir garantija nodrošinātai dzīvei. Savukārt liels maģistra grādu skaits nav garantija nodrošinātai dzīvei, vismaz ne Latvijā. Seko: rentabli ir būt atjautīgam , talantīgam, no dzimšanas viedam, un mērķtiecīgi kaut ko piemācīties klāt, ar ko varēs labi pelnīt, nevis mehāniski zubrīt visu, ko augstskolas piedāva, lai pēc tam kā rātna viduvēji pelnoša skrūvīte paklausīgi iekļautos bagāto onkuļu dibinātajā Lielajā Mehānismā
Bet jautājums jau bija, kā sasniegt laimi, -laimīgas dzīves priekšnoteikums ir labestīgums. Tik vienkārši

Virgo  20:49...Rietumeiropā tomēr ir pozitīva korelācija starp izglītību un ienākumiem.... Atļaušos oponēt - Ja atmiņa neviļ, tad Bils Geitss augskolas diplomu ieguva tikai tad kad jau bija bagātākais cilvēks pasaulē....

av2  Var buut IQ gudri, un ja pat lloti IQ gudri - tad visticamaakais ka labu galu nennems, un dziiviiti pavadiis vientulli.
Un ir...dziives gudri cilveeki.Maneejie. Nu taa, peec 40 cilvekam ir dziives pieredze, un to vinns izmanto , uz grabeklliem nekaapj vairs. Atsskkir graudus no pelavaam.

jadore  Jā. Gudrs cilvēks izdomās ko darīt, lai būtu laimīgs. Augstskola gan gudrību un viedumu negarantē, drīzāk labas grāmatas, jauni iespaidi.

Mūsdienu augstskolas (izņemot dažas) gatavo darba ņēmējus.
Par Bilu Geitsu..., viņš ļoti veiksmīgi realizēja vienu projektu (bija pareizā laikā, pareizā vietā un nebaidījās riskēt), ar kuru kļuva bagāts, pēc tam jau viņa bagātību vairoja darbinieki ar augstskolas diplomiem :). Vispār interesanti, ka piemin atsevišķus cilvēkus no visiem Pasaules iedzīvotājiem, ar kuriem mēģina pierādīt, augstskolu/mācīšanās nederīgumu.

estepat  Vecais ālavais rūķi, Pilskungs! Tas ir labi, ka precīzāk atceries savas agrās bērnības nelaimes gadījumus! Bet ne jau vecam pirmdienam te būs smirdēt par manu viedumu- tu labāk piemēri kokā mantelīti laicīgi;)

estepat  Interesanti, ja oho publikai palūgtu novērtēt, kas ir 67-gadīgs pensis bez bērniem, kuru ar saviem nodokļiem uztur citu bērni- vai vieds večuks vai pi-dars onā-nists po-žizņi- mans viedums saka, ka būtu vismaz 50:50, ja ne 30:70%:)

Ananda_A  Gudrība+varmācība pret citiem=Viltība
Gudrība+nevarmācība+žēlsirdība=Viedums
Pieņemu, ka Māte Terēze bija vieda, nezinu cik laimīga. Toties interesanta dzīve viņai bija. Viedumam mūsdienās nav pieprasījuma, jo visur valda konkurence(viltība vairāk noder) nevis kalpošana citu labā.
Gudram cilvēkam vismaz ir izvēle; kļūt viltīgam vai viedam:DDD

Trusis1983  Butu piedzimis par mulki,vel tagad butu bijis laimigs.

Ananda_A  20:06 Vajadzēja piedzimt par bagātas kundzītes suni vai trusīti, tad būtu laimīgs.
Tāpēc laikam vīrieši tik labprāt degradējas, ka laime viņiem saistās ar dzīvniecisko maņu apmierināšanu:DDD

Trusis1983  10:49 Pec sevim spried?Sievietem ari dzivniecisks instinkts piemit Animal Planet to labi pierada.Paskaties pa merkakiem.

Ananda_A  19:01 piekrītu. Dabiski, ka piemīt. Tas ir super, ka piemīt! Visam sava vieta. Sievietēm bez dzīvnieciskās daļas piemīt arī daudz kas cits un viņas nav ieciklējušās tikai tajā. Sievietes mācās.

Vīriešiem bez dzīvnieciskajiem instinktiem un maņām arī piemīt daudz kas cits. Ar vienu noteikumu, ja viņi spēj pārvaldīt savu dzīvniecisko daļu un prot lietot savu dievišķo dabu. Vēl labāk, ja spēj izmantot savā labā dzīvnieciskās dabas spēku, drosmi, instinktus, maņas.

Tāds vīrietis nav savas seksualitātes vergs, ar viņu nevar manipulēt, viņš ir radošs un stiprs. Tāds apprec sievieti, ko mīl un ciena, tāds neskraida nosiekalojies pakaļ visādai gaļai-kā jūs te šad tad par sievietēm izsakāties.
Oho tādi nemētājas.

Droshs_Plecs  Nee, gudri cilveki ir depresivaki

Pilskungs  Garantija nav, bet pamatakmens tas ir.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu