Kas ir "lauķis"?

Izvērsās man diskusija ar vienu "pilsētnieku" par atšķirībām domāšanā starp lauku cilvēkiem un pilsētas iedzīvotājiem.Tas apgalvo,ka uzreiz var pateikt no kurienes ir cilvēks.Es uzskatu,ka "lauķis" var arī piedzimt pilsētā un uzvesties kā tirgus vecene,bet oponents apgalvo ka noteicošais ir kur cilvēks audzis un ka pilsētnieki nav "lauķi".Kas tad īsti ir jūsu sapratnē "lauķis"?

DanaL  Piparkūka (13:18)
Mans dēls dzimis Rīgā, bet kopš 6 gadu vecuma dzīvo mazpilsētā. Kas viņš ir - rīdzinieks vai laucinieks?

jadore  Manā izpratnē ´´lauķis´´ skan kā neglīts, nicinošs vārds. Lauku cilvēki noteikti ir tuvāki dabai, lai gan arī pilsētnieki var tiekties pie dabas. Es pati pirms vairākiem gadiem atnācu no Rīgas uz mazpilsētu, nenožēloju ne mirkli. Rīgā vairs negribētu dzīvot, tad drīzāk laukos, kur var iekopt vidi. Inteliģences ziņā nav atšķirības kur cilvēks dzīvo, laukos nav tik daudz iespēju aiziet uz teātri vai operu, bet toties lasīšanai vairāk laika, dabas baudīšanai. Viss ir atkarīgs no cilvēka nevis no dzīves vietas.

inaralaima  Paskatieties uz mūsu Saeimu,tur puse ir lauķi,sākot jau ar pašu galveno.

kuks10  Interesanti,cik ir rīdzinieki,kas nāk no vairākām paaudzēm no Rīgas..?!Pašlaik Rīga ir multikultūras pilsēta ar raibu kontingentu,visas rases un nācijas pārstāvjus..))

jadore  Mani vectēva vecāki (tālāk nezinu) no mammas puses bija rīdzinieki, tēvs no Latgales, mani bērni rīdzinieki. Sevi skaitu par rīdzinieci, kura nedzīvo Rīgā :)

coldlands  Esmu dzimis un audzis pilseta, bet tagad mitinos laukos, un uz pilsetu atpakal nevelk, laikam vecums, gribas klusumu un mieru.

M_ela  Lauķis ir dvēselē
Tas ir stāvoklis

igam  Latvija,tik ir viena pilseta.Riga.

ne_klausos  Vispār jau lauķis sarunvalodā ir vārda laucinieks sinonīms, un, ja nesirgst ar snobismu, nekā īpaši noniecinoša tur nav. Psiholoģiskie cēloņi nozīmes pārnesumam uz kaut ko negatīvu ir t. s. pilsētnieka zemais pašvērtējums, kas paslēpts zem spožām spalvām. Laiku lokos skatot, kāds Kārkliņš, piemēram, pārtapa Kārklingā, un viņam šķita, ka viņš ir skolots vācietis, bet ap viņu milzums bauru.

Virgo  Ja cilvēkam šis "dalījums" ir aktuāls , tad viņš ir lauķis ...:))))

kvarts  Rīgai līdz pilsētai kā ar kājām līdz marsam. Rīga ie Latvijas lielākā miskaste. Jas varētu, Rīgas vietā lielu bedri izrakti un ar ūdeni aizlietu lai tā pazūd uz mūžigiem laikiem...

igam  Sievietem,Rigas dzeki,labak patik, neka no regioniem.

solvitas  Igam, tā gan nav! Es labāk gribētu kādu krietnu un sirsnīgu lauku vīrieti. Tādu, kurš mīl dabu un dzīvniekus, kurš ir ģimenisks un labprāt pamāca ko bērniem saistībā ar amatniecību vai sporta spēlēm.

igam  Solvitai,doma laba,bet tik pietruka sex.

Gunitaa  kvart, tu labāk nolaid ūdeni aiz sevis, jo nelaba smaka tevis teiktajam un ne jau 1,reiz!

havjiers  lumpeņi ir visur ,arī megapolisēs .bet laukos bieži var sastapt īstus,gudrus ,vienkāršus cilvēkus kurus nekādi nevar nosaukt par lauķiem.

Danaja  "Lauķis", manuprāt, ir sinonīms "provinciālismam", kam raksturīga zināma uzskatu šaurība un aprobežotība. Apzīmējumam ir maz sakara ar ģeogrāfisko piederību.

furnitura  Studiju gados tas ļoti sitās cauri - kas no laukiem, kas no Rīgas. Rīdzinieki nemaz nezināja, kur piens rodas, kā dažādas saimnieciskas lietas izdarīt, piemērma, putnu būrīti uztaisīt. Visu viņu dzīve aiziet tikai šmotkas pērkot, pie datora sēžot, pa kafejnīcām staigājot un tēlojot prinčus un princeses - tur viņi eksperti. Bet reālajā dzīvē neko nejēdz. Bet kur tad lauciniekam laiks smalki izglītoties, ja visu laiku darbs dzen darbu? Nav laika, nav spēka. Toties visa ģimene kopā darbojas, visādus darbus iemācās, zin kā ar lopiņu apieties, kā dabā viss notiekas, nav jāmāca kā sekss notieks - visās malās tas notiekas zvēru vidū, un parasti ir lielie suņi, kas vispār bērnam ir ekskluzīvi!

Kashkis  Tas ir tas pats, ja runa par čanaliem!
Ne visi latgalieši ir čangaļi!
Ne visi laucinieki ir - lauķi-pāķi!
Tās ir diagnozes, kuras raksturīgas konkrētiem indivīdiem, neatkarīgi no tā, kur viņi piedzimuši, uzauguši vai dzīvo!
:D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu