Attieksme pret...

Lasu diskusijas un brīnos, cik ātri un viegli daudziem ir jau gatavs viedoklis par vienu vai otru šeit esošo personu. Daudzi dzīvo kaut kādās klišejās un stereotipos, lielajam vairuman te aizspriedumu ir vairāk kā sunim blusu, un vēl tie kategorsikie viedokli....Katra diskusija pārvēršas par tādu kā nāves spriedumu kāda personībai, dzives stilam, izvēlei, attiecībām. Kas ir tas, kas liek otru pazemot, noniecināt otra izvēli, otra pieredzi? Vai cilvēcīga attieksme šodien jau ir uz izmiršanas robežas? Un kāpēc otru nespēj pieņemt tādu, kāds viņš ir?

solvitas  Latviešiem tāda daba. Skat kā tēmas ajtorei uzbruka :))) Sak, a pati tāda, ko tev niks tāds utt. :D Diemžēl tāda mums ir liela daļa sabiedrības ļauna, skaudīga un nenovīdīga. Droši vien dēļ tā, ka dzīve slikta.

fargo  "Katra diskusija pārvēršas par tādu kā nāves spriedumu kāda personībai, dzives stilam, izvēlei, attiecībām. Kas ir tas, kas liek otru pazemot, noniecināt otra izvēli, otra pieredzi? Vai cilvēcīga attieksme šodien jau ir uz izmiršanas robežas? Un kāpēc otru nespēj pieņemt tādu, kāds viņš ir?"

divi jautājumi, kuri kārtejo reizi ir sajaukti kopā. šoreiz šīs tēmas izpildījumā.

a. citu cilvēku noniecināt un pazemot ne vajag, ne drīkst.

BET!

b. citu cilvēku izvēles, dzīves stilu, darbus nekādā gadījumā nav jāpieņem ne-kritiski. kāpēc gan tas būtu jādara? kāpēc gan kādam būtu pienākums citu cilvēku dzīves stilu, izvēles, ja šis izvēles šķiet aplamas, pat pašam cilvēkam un apkārtejiem ļaunu nesošas?
tas nav jādara!

un kā "general note", cilvēks nedrīkst tolerēt ļaunumu, nedrīkst būt tolerants pret to, kas ir slikti vai nepareizi. cilvēkam gan vajadzētu būt tolerantam pret personu, tolerantam personīgi. nenicinošam. bet nedrīkst būt indiferentam pret sev nepieņemamo. turklāt nevienā jomā tā nebūtu jāuzvedas un jādzīvo. jo tā dzīvojot, cilveks sistemātiski nodod principus, pēc kuriem dzīvo. bet, ja cilvēkam vispār nav šo principu, tad ir ne mazāk slikti.

un kā ´side note´. IKVIENS, KATRS kurš citiem pārmet tā saucamo tiesāšanu, pats personīgi tiesā NEVILCINOTIES. es nevienu reizi neesmu sastapis šādu te netiesātāju, kurš pats netiesātu zibenīgi, JA VIEN JAUTĀJUMS SKAR PAŠA UZSKATUS.
tādi cilvēki parmet tiesāšanu, ja tiek kritizēts kaut kas, kas viņiem ir pieņemamas. BET! kritizē nevilcinoties, ja uz sprieduma svariem ir šai te pašai personai ne-pieņemamais. tikai jāpievērš uzmanība un šis nāk gaismā bez! izņēmumiem.

Vanesa15  Tādēļ, ka te ir viena liela gulta. Runa protams iet par aktīvajiem, kas te meklējas, vai izmanto vai piedāvājas sex pakalpojumiem. Un tā te visi izmalušies krustām šķērsām, loģiski, ka BŪS viedoklis un detalizēti izklāsti.

Pat tādiem pasīvajiem daiļmuldētājiem, kam te neko nevajag, ir savs viedoklis. Redzes atmiņa daudziem laba, uz tekstiem un bildēm arī, lai daudzko pat garāmejot piefiksētu šajā pasaku valstībā.

Karlitoooo  Filozofi b.. ... :D :D :D

Bet Bazhix viedoklim gan piekrītu, it īpaši šim -Un, ja kāds šeit izliekas par muļķi, tad tā ir viņa apzināta izvēle un pārmest publikai neiejūtību ir gana muļķīga rīcība :)

Vienīgais, ka ir arī tādi, kuri netēlo un diezgan daudz :)

Gunitaa  solvitas, nevienam neuzbrūku, vienkārši ir tāds labs teiciens: "Nomazgā vispirms sav pirkstu, pirms Tu rādi uz cita netīrumiem!" Un par to arī manā gadījumā bija runa.
Turklāt tēmas aprakstā ir daudz pārspīlējumu, nedomāju, ka PA ir tendence norakt kādu kā personību. Gadāss, protams, visādi, bet karstās duskusijās, kā zināms, dzimst patiesiba. Ar to gan neaicinu nevienu apsaukāties vai zākāties!
(bet ar "plānu ādu" tiešām nau ko darīt netā, tiem vajag sēdēt siltās čībās pie tv un skatities animācijas filmas (kaut gan pat tās ir dažādas un ne visas ir maigas :)))

Labrador  Te visvairaak naakas piekrist Aivaram.Dziivojam nevis civilizeetaa , bet pirmatniigaa dzhunglju kapitalismaa , ko paziistams politikjis nosauca par neofeodalismu.Un darbojas izdziivoshanas skolas likumi , darvinisms.Pastaav ciinja starp indiviidiem un indiviidu grupaam par dziives telpu un paartiku un tiek likti lietaa visi iespeejamie liidzeklji un metodes.

Ananda_A  Saglabāt cilvēcību jebkurā situācijā nav nekāda joka lieta! To spēj vienīgi emocionāli vesels un stabils cilvēks. Tādu nemaz tik daudz nav. katram ir kāda vājā vieta.

Ja runājam par sabiedrību kopumā, mums vismaz 4x gadā vajadzētu spēt izturēt pamatīgus uzbraucienus saulgriežu svētkos apdziedāšanas laikā. Apdziedāšana, pasmiešanās par saviem un citu trūkumiem neliecina par necilvēcību.

Tas ir humors un dzīvesprieks, kā šejieniešiem pietrūkst, jo visu uztver ļoti nopietni. Tā tas ir virtuālajā viēe, jo nedzird intonāciju, acu skatienu, žestus. Reizēm tie uzbraucieni nemaz nav ļauni, bet tiek uztverti bez labestības un humora. Normāl! Nu un kas?

Karlitoooo  Labrador kas tad tavuprāt ir civilizēts? Un teksts ---Un darbojas izdziivoshanas skolas likumi , darvinisms. ----
"Captain obvious" :D Darvina teorija ir mūsu izcelšanās pamats un uz tās pamata būtu stulbi nepiekrist, ka instinkti kaut kādā mērā nebūtu saglabājušies līdz mūsdienām. Saki lūdzu, Tu neēd un nedzer? Mēs visi reāli izdzīvojam, jeb arī Tu esi izredzētais?

Gunitaa  Nē, riebekle, Tu man neesi trāpījusi "sāpīgā vietā", jo es pati zinu, ka neesmu "balta un pūkaina", runāju tiešu valodu, tomēr cenšos būt taisnīga.
Bet izskatās, ka es Tev trāpīju "sāpīgā vietā", jo konfronteju Tevi ar Taviem priekšstatiem, ka Tev te ir tiesības citus tiesāt. (turklāt vēl aiz "neko darīt" ka rakstīji komentārā). Un rezultāts tāpēc sanāca atbilstošs. ;)
Vari mani nerespektēt, ja vēlies, bet izlasi vismaz ko fargo teica !

Kurts69  Un es domāju, ka tikai man tāds iespaids rodas...! Nu vismaz zinu, ka riebekle arī ievēro problēmu. Esmu konstatējis, ka te daži pārskrien visām tēmām un visās bez izņēmuma uzbrauc tēmu autoriem, pat neiedziļinoties tematā. Jeb izsaka viedokli un pie reizes ieknābj autoram. Priekš kam? Izskatās ka ir vēlme prasti kasīties un bojāt citiem garastāvokli. Izgāž savas negācijas kā atkritumu spaini citiem uz galvas. Rodas iespaids, ka virtuālā vide ir tā vieta, kur tiek kompensētas reālajā dzīvē neatrisinātās problēmas.

Epifanija  daža laba vecene te tiešām ir ar visa veča mantību priekšā, pierādot savu taisnību.. iesaku autorei šāda tipa sievietes ignorēt, nav jānolaižas līdz viņu līmenim, tik jaukām un foršām, kā mēs..

AivarsN  Ja reiz par tiem džungļu likumiem kapitālismā. Dzīvnieki,kad notiesājuši savu dienišķās pārtikas devu, mierīgi atpūšās. Turpretī cilvēki,kaut arī labi paēduši,turpina gādāt papildus pārtikas krājumus,atņemot citiem un iznīcinot planētas resursus, tādējādi apdraudot savu un īpaši jau savu pēcnācēju eksistenci nākotnē. Jo vairāk sarauš,jo lielākas bailes savus iekrājumus pazaudēt, tāpēc arvien lielāku dedzību krājumi tiek papildināti. Ja ticēt apšaubāmajai Darvina teorijai,tad evolūcija jau sen ir beigusies un notiek strauja involūcija. Iespējams, tieši tāpēc Darvina teorija tika sabiedrībai uzspiesta,lai novirzītu no attīstības ceļa?

miers2  mizu spaiņa zilā muša arī varētu radīt par sevi mākslīgu intrigu- nosaukt sevi līdzīgā nikā un uzmest lūpiņu, ka neviens netaisās šo satraukti izprašņāt - par ko tad tādai elegantai radībai tāds bredovijs niks? Reāli stereotipiem nav ne vainas - jo sava daļa taisnības tur vienmēr mitinās :) Pilnīgi piekrītu Gunitai - jābūt ar smagiem putniem, lai tādu niku sev izvēlētos

Paula6  Tā kā visu savu apzinīgo mūžu strādāju ar cilvēkiem, no pašiem vienkāršākajiem līdz augstākiem, tad iemācījos kaut nedaudz pazīt cilvēkus un pieņemt viņus tādus, kādi ir. Ne kritika, ne rupjība, uzbrauciens vai vēl kas cits nepadarīs otru ne labāku, ne skaistāku, t.sk. sevi pašu, tik radīs problēmas un negatīvismu sev un citiem. Diemžēl ļoooti daudzi abu dzimumu cilvēki negrib pieņemt otru kā indivīdu, kā personību, lai kāda viņa arī ir.
Šeit izsaku savu viedokli (no manis ir 50 %) un tas nu mums ir katram savs, patīk vai nepatīk, un ir labi, jo tikai tā dzīve kļūst daudzveidīga. Piekrītu Bazhik, katrs, gribot vai negribot, veido savu tēlu šeit, bet nepiekrītu, ka te ir tikai padibenes, muļķi un stereotipiski domājoši cilvēki, nevis personas. Diemžēl šeit ir diezgan daudz psiholoģiski nenoturīgu cilvēku, tāpēc arī sanāk tā, kā sanāk.
Apvaino un pazemo otru ar vārdiem, rīcību un arī darbībām tas, kurš pats tiek pazemots un apvainots, tikai pats to negrib atzīt, lai gan vajadzētu, kaut vai tikai sev.

M_ela  tāpēc, mandomāt, ka nespēj pieņemt pats sevi
jo tikai tie, kas mieā ar sevi, pieņem visus citus kā vienkārši pastāvošus

av2  Un Tu gribeetu, lai Tevi piennemtu, kaa..."riebekli" ? Nedomaaju. Iisteniibaa , iespejams, esi tiiri forss cilveeks tak. Tas niks ir...poziicija, tipa, es buusu riebiiga pret vissiem, ja mani nemiileesiet, taadu, kaada esmu ...taa? Vai kaa ?

M_ela  Opā! Skatos, ka viens personāžs ļoti personīgi tvēris tēmu :D
Nu ja, ja nav ko teikt par konkrētu jautājumu, tad vienmēr tak var izteikties par kādu personību - tā tieši, pārbaudot personas ādas biezuma atbilstībai i-videi :D kā dažiem patīk ielikt sevi dieviņa statusā :D

av, riebeklei ir absolūti normāls niks, zem kura gan jau ir kaut kāda doma, bet vai niks ir jāpakļauj kaut kādai klišeja i?
Te vispār grūti niku izvēlēties, jo viss jau aizņemts :D

coldlands  Ja nav asiņu, tad cīņa nav interesanta.
Interneta komentētākās temas ir ne tas, kas atzīmētas ka pozitīvas, bet tas kur var kādu pakritizēt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu