Ziemassvētku afekts

Skatos uz to, kas notiek ielās un rodas doma, ka varbūt laiks šos svētkus atcelt. Tik daudz nervozi cilvēki, tik daudz rūpes un finansiāli izdevumi. Un Ziemassvētku vecītis parasti izskatās pēc veca pensionāra ar sliktu redzi, jo nēsā brilles, visai bezgaumīgi apģērbts, ar nopīpētu balsi un sarkanu alkoholiķa degunu. Plus piesienas bērniem! Un vēl tas o ho hoo...!

mikeliene  Kas skrien kas neskrien,lēnām visu sagādāju,saliku leduskapī,lēnām ar pagatavošu bez steigas kad bērni brauks ciemos..un kas?! Vai mums svētku par daudz lai ar saviem mīļajiem tā klusi mīļi pie svecēm kopigi parunātos..Uz Jāņiem jau pavisam otrādi..bet kam nepatīk,var sēdēt savās četrās sienās un sēdēt netā viens..

Piparkuka  Ir drusku tas "bars", daudz lielāks un jūtamāks, kā citās dienās, citos mēnešos, taču- it kā forši! Visi dāvinās, visi svinēs, satiksies, ēdīs... :)

Piparkuka  P.S. Vienīgais jā- finansiāli izdevumi gan ir ārkārtīgi lielāki, arī!....:)

AivarsN  Labi ka es dzīvoju laukos. Svinu ko gribu un kā gribu. Neviens netraucē un arī es nevienu netraucēju. Ja grib dzīvot cits citam uz galvas,tad nav ko pukoties,ka viens otram traucē. Ziemas saulgrieži šogad tādi silti un vismaz pagaidām vēl balti. Varbūt tāpēc lielāka kņada kā citiem gadiem. Putnu bars mielojas ar dārzā palikušajiem āboliem,sīlis liepas zaru žāklē nostiprinājis čiekuru,našķējas ar sēklām, arī žagata zālē atrod kaut ko ēdamu. Nezinu tikai,ko tas sermulis jau labu brīdi skraida akmeņu kaudzē iekšā un ārā. Vai peles ķer,vai mājokli iekārto. Brīvdienās atbrauks dēli,tad arī tā klusi mierīgi nosvinēsim tos ziemas svētkus.

Epifanija  vajag iet uz baznīcu, tur visi smaida.. patiesībā tajos veikalos pat nav ko nopirkt..

av2  katrs skataas no sava skatu punkta. Vienam vissi sskkiet nervozi, otram - patiikami satraukti.
Un runa iet tiessi par Latviju. maneejie, kas dziivo LV, vissi ir...satraukti, patiikami. Un tam veciitim...nu nezinu, atkal, ko katrs tur ierauga.
Varbuut gan piekritiissu, ka Riigaa viss ir mazliet savadaak, kaa lauku pilseetinnaas :)

Astronaute  Kā var atvelt vecīša OHO-HO. Tā taču ir mūsu mīļā OHO reklāma.

NL_O  Nu, tak, izej apsveikt bērnus gaumīgi apģērbts, ar nenopīpētu balsi un baltu nealkoholiķa degunu; tik nepiedzeries pirms tam.

marija19561956  Man gan loti patik Ziemassvetki. Neesmu kopa ar savejiem sajos svetkos dazadu apstaklu del, bet sagadat patikamas davanas man patik. Ne jau naudas krasana sniedz baudu, bet gustu prieku un jutos laimiga tad ,ja svetkos varu iepriecinat sev tuvus ,milus cilvekus. Visiem PRIECIGUS,GAISUS ZIEMASSVETKUS!

Epifanija  to šķiet pareizāk būtu dēvēt par pirmssvētku psihozi

kosrem  Man nav patīkamas atmiņas, jo kā sīkais ,,bosiks,, dāvanā saņēmu žagarus, un pa nopietnam. Bet bērniem tomēr vajag brīnumiņu.
Tikai vienu reizi atceros to labo, kas līdz visam mūžam iet. Ļoti gaidīju salatēti, bet aizmigu. Zem spilvena tika palikta dāvaniņa, un mamma stāstīja cik ļoti lūdzies salatētis lai nemodina, jo esmu piekusis no dienas darbiem un nedarbiem. Kā lai netic brīnumam? Ir jābūt ticībai!

Paula6  Šodien atveda man ļoti skaistu eglīti un jau izpušķoju, bet nākot mājās, skatījos uz cilvēkiem, kur ģimenes lika mašīnā iepirkto veikalā, jokojās un smējās, ka tagad varēs dažās dienas neiet uz veikaliem, bet būt mājās. Nu neredzēju ka būtu kāds dusmīgs vai ļoti nervozs, bet svētku gatavošana ir patīkamas rūpes. Un, tā kā mums šais dienās ir arī jubilāri, tad nekādus suvenīrus vai citādas nevajadzīgas mantas netiek pirktas. Tiem, kas būsim kopā, viss ir sadalīts, kas kuram jāiegādājas, bez stresiem un steigas, jo svarīgākais - ir būt visiem kopā, pateikt labus, mīļus vārdus, uzdziedāt, spēlēt klavieres vai ģitāru un panašķoties..tā ir kolosāla ģimenes kopības sajūta. Kā kurš to visu izdomā, tas ir katra paša ziņā un mani nemaz nesatrauc tas Ziemassvētku "afekts", bet noskaņojumu svētkiem deva skaistu koncertu apmeklējums.

RRAGANA  Zinot šo vājprātu, Zsv, Lieldienu un Līgo laikā, cenšos max nedoties uz veikaliem vismaz jau 1 nedēļu pirms svētkiem.
Ja nu dikti ko vajag(parasti kaut ko svētku galdam), tad cenšos agri no rītiem... tad visi "pēdējā brīža aptrakušie" vēl guļ 🙂
Dāvanas sāku gādāt jau septembrī, līdz ar to-no problem...

Aukstums  viss ir smadzenēs...kam komercija,kam vnk g;imenes kopā bušana, kam klusēšanas laiks...paša indivīda atbildība, ko izvēlēties darīt...

Laila14  Nesvinu..katru dienu ir svētki.

miglainaa_plava  Vajag savlaicīgi visu sapirkt, tad būs labi.
Grūti, ja tusiņi ar visādām kompānijām - darba, hobiju, radu utt. Ja jāiet uz ballēm, jādomā ko vilkt, tad ir grūti. Tad par visiem jāpiedomā.

alvis25  Kas vainas svētkiem ? Ir atpūta no darba un drusku izdevumi saviem mīļajiem arī ir prieks . Ja nu galīgi esi egoist vismaz sev ko uzdāvini ! Mēs taču strādājam lai atpūstos nevis otrādāk .

lefkoja  Kad uzsnieg sniegs, tad ir Ziemassvētki. Jaunais gads arī ir pienācis līdz ar Saulgriežiem.Ja dzīvo bara instingta ,pēc masu modes, likumiem, tikumiem, tad jau visādi var būt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu