Skarbā realitāte: Pie kā ved dzimumu vienlīdzība?

Internetā jau sen plašu rezonansi ir ieguvis Šeronas Stounas citāts – “Mēs pašas esam kļuvušas par tiem puišiem, kurus jaunībā gribējām apprecēt”.


"Mēs gaidījām, ka viņi par mums rūpēsies, atrisinās mūsu problēmas, glābs no šīs netaisnās pasaules cietsirdības…Bet mēs sapratām, ka viņiem vairāk ir vajadzīga mūsu palīdzība un mūsu rūpes. Un mēs pašas nesapratām, kā sākām viņiem sniegt visāda veida uzmanību, negulēt naktīs un visu paspēt. Mēs viņus katru dienu glābjam no bada, netīrītas mājas, temperatūras, iznīkuma un vientulības…glābjam tā, kā gribējām, lai viņu glābtu mūs.



Mēs cerējām, ka viņi pelnīs tik daudz, lai mums dāvātu skaistas lietas un lutinātu ar patīkamām dāvanām. Bet mēs nepamanījām, kā nonācām otrā darbā, kā sākām domāt par esošajām problēmām, kā sākām paļauties tikai uz sevi. Un tagad mēs pašas nopelnām sev iztiku, un pērkam dāvanas saviem tuviniekiem. Mēs esam kļuvušas patstāvīgas un neatkarīgas, kādas gribējām, lai ir mūsu vīrieši.

Mēs sapņojām būt vājas, aizsargātas un dažreiz kaprīzas, lai mūsu vīrieši vienmēr būtu blakus, un sniegtu atbalstu pat tad, kad mēs vannasistabā ieraudzītu zirneklīti. Mēs arī pašas nesapratām, kā no neaizsargātām meitenēm, kuras baidījās no visa kā šajā pasaulē, pārvērtāmies par spēcīgām sievietēm. Tagad mēs mākam par sevi pastāvēt, un pat esam pārstājušas nobālēt, ieraugot kādu kukaini! Mēs esam kļuvušas izlēmīgas un bezbailīgas, tādas, kādas gribējām, lai būtu mūsu vīrieši."

(c) Ideju Kabata

neko  Rondijs: "Tāpēc kopējas dušas vīriešiem un sievietēm tomēr nebūs."

Smieklīgākais tanī visā ir fakta ka pēc dzimumiem nodalītas labierīcības ir 19gs.beigu - 20 gs sākuma sieviešu organizāciju sasniegums. Laika periodā starp 1910-1930 gadu vairumā valstu princips, ka labierīcībām jābūt nodalītām pēc dzimuma, tikai iestrādāts likumdošana. Bet dzīve ir ironiska; mūsdienas šīs pašas organizācijas cīnās pret to, ko viņu iepriekšējās paaudzes panāca.

Drole  "..kopējas dušas vīriešiem un sievietēm tomēr nebūs." Rondij, tu esi ideaalists...


https://www.lifesitenews.com/news/new-jersey-forces-girls-to-share-bathrooms-with-transgender-boys

likky666  Katram savs. Man patīk, ka es varu būt pati atbildīga par savu dzīvi un pati sev dabūt visu ko kāroju, nevis gaidīt un cerēt, ka kāds man to visu pasniegs.

Eurika  Ļoti precīzi uzrakstīts ! Bet varbūt redzot šo "diognozi" ir laiks pašām mainīties !

Pilskungs  >Drole, paldies par skaidrības ieviešanu !

Gaidai  Kāpēc gan vīrietis un sieviete ir radīti atšķirīgi ( visādā ziņā)? Tāpēc ka viņiem katram ir sava vieta, sava loma šajā dzīvē. Un tas iet cauri visam - jau attiecībās brāļu - māsu starpā, ģimenes attiecībās, cilvēku attiecībās. Un tad, kad cenšamies ieņemt otra vietu, lomu (pamatā sieviete vīrieša lomu), tad viss sagriežas ar kājām gaisā. Un tad sākās cīņas, jo nav dabīgi atrasties tur, kur esam nonākuši.
Man sagādā prieku -atrodoties auto servisā un atzīstot zēniem, ka man ir problēma un es nesaprotu neko ( kaut gan kaut ko jau saprotu) - vērot kā zēni, nonākuši savā lomā, cenšas darīt ko var. Mīļās!!! Sievietei būt ir jauki!!!

Danaja  Dzimumu vienlīdzība ir utopiska ideja, tā nekad nav bijusi, un diez vai būs tuvākajā nākotnē, ja vien genderisma uzvaras gājiens neiznīcinās to, ko daba radījusi...

Kurts69  Tās kas nespēj atrast normālu vīrieti vai nespēj sniegt vīrietim savu sievišķību, kā ierasts meklē vainu citos nevis sevī. No visa citāta strāvo vilšanās dzīvē un vēlme atrast vainīgo savās neveiksmēs.
Un pie sarunas parasti izpeld divi vadmotīvi - 1)es darīju visu, viņš neko, un 2) visi vīrieši grib tikai seksu.
Par to pienākumu dalīšanu ģimenē varētu diskutēt ilgi un tādi klīniski gadījumi, kad vīrietis tikai ēd, guļ un drāžas tomēr nemaz tik bieži sastopami nav. Pie tam rodas jautājums - kur bija sievietes veselais saprāts pirms uzsākāt attiecības? Neredzējāt problēmu?
Runājot par seksu, nebeidz izbrīnīt fakts, ka sievietes arī ģimenē turpina seksu izmantot kā rīku savu vēlmju sasniegšanai. Un nav brīnums, ka vīrieti tāda situācija neapmierina. Tāpēc arī mēdz sekot mīļākās un sačakarētas attiecības.
Bet ir pietiekami daudz lielisku, saticīgu pāru. Viss ir iespējams, ja vien piemīt veselīga paškritika un pozitīvs skats uz dzīvi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu