Kadēļ cilvēkos ir tik daudz žults un ļaunuma?

jurks  Retorisks jautājums! Atbilde neko nemainīs! Ar vieglu rokas kustību neizmainīsi un vai vispār kaut ko jāmaina? Un vai jāmaina ārpus sevis? Var būt jāmaina sevī pašā? Un kam atļaut kautko mainīt sevī? Var būt tam, kurš mūs ir radījis- Radītājam! Un tad arī radīsies atbildes uz visiem jautājumiem! Jo visas atbildes ir Viņā!!!
Lai svētībām bagāta šī diena un katrs mirklis Tev un visiem!!!

Polus  Pretēji mūsdienās plaši izplatītajam uzskatam, cilvēks savā būtībā nepiedzimst labs. Ne velti dzīvojam iekārtā, kas ar likumiem mēģina regulēt / ierobežot indivīda uzvedību. Līdz ar to nav jēgas vienmēr meklēt kādu ārējo faktoru vienas vai otras darbības/parādības izskaidrošanai (piemēram, nozieguma iemesls ir nabadzība utt.). Tāpat arī bērni, neatkarīgi no sociālā stāvokļa vai vecāku uzmanības, spēj būt neciešami attiecībās ar citiem. Tas viss ir cilvēkā pašā. Vēsture to parāda kā uz delnas. Turklāt domājat, ka mēs esam pirmā sabiedrība, kura sevi uzskata par tehnoloģiski attīstītu un daudzējādā ziņā pārāku par iepriekšējām paaudzēm? Tehnoloģijas var mainīties, uztvere par progresu var mainīties, bet cilvēks savā būtībā nemainās. Bieži vien cilvēkam labā darīšana prasa daudz lielākas pūles un sevis pārvarēšanu kā ļaunā, jo pēdējais ir daļa no cilvēka būtības.

edding  STO- seksa trūkums organismā. Tā tik sen zināma patiesība, viss no nedabūšanas.

Lilitt  Mīlestības trūkums un neprasme to izrādīt... arī lepnums :(

Skarlete  Tas ir virzītājspēks...tikai uz kurieni!?:D

bella_  žults .... domāju tas ir izmisums,
man nebija viegla bērnība un ierados Rīgā, un tad vēl audzinu viena pati meitu un braucu pa ierastu ceļu ar mašīnu un izradās trīs dienas nevar pa kreisi nogriezties, aiz stūra gaida policija un 8. martā man izraksta soda naudu 30 eiro
Es viņiem saku ir taču 8 marts, piedod es nepamanīju izmaiņas.... un tā līdzīgu situāciju
Tobiš domāju, ka ir eksemplāri, kas ir bezkaunīgi ... un tiem vājākiem nav spēka aizstāvēties un tad vājākie nespējot savas sajūtas izkliedēt savādāk gadās, ka citiem rodas sajūta, ka viņiem ir žulti spļauj uz citiem, jebšu cenšas mācīties sevi aizstāvēt

merlina200  Tā kā visapkārt, it īpaši internetā un tv arvien vairāk tiek demonstrēts, un pat attaisnots ļaunums, vardarbība, kari, rupjība, agresija un netiek aktīvi pievērsta uzmanība tam, kā mums kļūt labākiem, pozitīvākiem, tad tādas ir sekas....Piemēram, maz atceramies vecās patiesības:" Nedari otram to, ko negribi, lai tev dara".
Lai gan pazīstu ir arī ļoti daudz pozitīvu un jauku cilvēku.

Geisha  Kaut kur neta uzdūros interesantam pastāstam:
Skolotājs paņēma rokā glāi tīra ūdens un jautā skolniekam :"vai mainīsies ūdens svars kvalitāte glāzē, ja viņš šo glāzi turēs taisnā rokā?
-Nē nemainīsies.
-Bet, ja skolotājs šo ūdens glāzi turēs stundu taisnā rokā?
- nē nemainīsies, bet sāks sāpēt roka.
Doma ir šāda, ja cilvēks visiem apkārtējiem cilvēkiem teiks - gan jau visas tavas ķibeles atrisināsies, ja domas labas domāsi. Nu nav tā. Amputēta roka no labu domu domāšanas neataugs.
Pasaulē ir vajadzīgs gan labais, gan ļaunais, gan sliktais, gan labais. No saldumiem šķebināt sāk un prasās uzēst siļķīti. Tapēc arī žults ir vajadzīga. Žults taukus šķeļ.
Ja godīgi es neuzticos tiem super druper saldajiem cilvēciņiem, bet gan drīzāk tieši tiem žultainajiem. Baltais, pūkainas paies garām, jo viņam balti cimdiņi rokās un kažociņš balts. Bail samērēties.

JurisK  Taadi ir apm. 80% cilveeces pagaidaam - peleekais planktons. Ceru no taa izkljuut, taapeec nevienu bez iemesla nelamaaju, neapsaukaaju un censhos buut laipns un pieklaajiigs, arii man nepienjemamu viedokli apstriidot.

Rondijs  Vienīgais reālais skatījums te manuprāt ir Geišai. Nu nav jāuztver "ļaunums un žults" kā kaut kas slikts. Tā ir daļa no dzīves, un tam ir savi iemesli kāpēc daži cilvēki izrāda to uz āru, bet citi apslāpē vai novada savu neapmierinātību citā gultnē. Tādu, kuriem nepamierinātības nav ir uz pirkstiem saskaitāmi. Visa atslēga slēpjas patiesumā pret sevi. Absolūtais vairums cilvēku sevī noliedz "ļaunumu un žulti", tēlojot baltus un pūkainus, pozitīvā domāšana un tamlīdzīgi meli. Tie ir cilvēki, kas melo sev, tāpēc no tādiem jāturas pa gabalu.

JurisK  Nepiekriitu tam, ko Polus 09:57 saka, t.i. - cilveeks nepiedzimst ljauns. Jaa, ziidainis jau var niknumaa kost, bet taa ir tikai aizsargreakcija. Cilveeki nespeej saskatiit likumsakariibas un nespeej pareizi noveerteet sevi un liidzcilveekus, bet tas nav aiz ljaunuma - tas ir tikai neattiistiita domaashanas prasme un savu iespeeju nesaprashana. Es nezinu, kaa to labot, taapeec arii pieskaitu sevi tai peleekajai shljurai, kas sastaada cilveeces lielaako dalju.

leone  Tāds īsts ļaunums,manuprāt,ir visai reti sastopams.Biežāk gadās,ka par ļaunu tiek uzskatīts cilvēks,kura attieksme pret "manu cienījamo personu" nav bijusi atbilstoša vēlamajam,nav attaisnojusi (pilnīgi nepamatotas)cerības - kaut kā tā.

Kurts69  nav jau tik traki. Tos žultainos tikai vairāk nākas ievērot.

Geisha  Pirms gadiem 3 iznāca grāmata "Tumsas gaišā puse" vai kaut kā tamlīdzīgi. Lasās smagi. Fantastiska grāmata par labajiem un sliktajiem cilvēkiem. Tas baltais, labais dažreiz ir daudz nekrietnāks nekā sliktais. Sliktais jau nav kosmosa kuģī atsūtīts tieši pie mums, bet mēs tie labie esam to kultivējuši, audzējuši, lolojuši. Mēs - pieaugušie mācam bērnam spert, spļaut, neturēt doto vārdu, necienīt vecākus, melot. Un tad bļaujam, ka cilvēki ir mežoņi.
Daudzi cilvēki savu trauslo, jutīgo dvēseli slēpj aiz "bruņu vestes", jo tā viņš jūtas pasargāts no sabradāšanas.

ramazoti  Ko var gribēt- esam tak radītāja līdzībā- esam slavas un goda pieprasoši egoisti, kuri grib, lai citi dzīvo pēc mūsu izdotiem likumiem, bet ja nē- tāds grēcinieks pelnījis nāvi...;)

Gaidai  Tie, kas dzīvo ar optimismu, tik daudz neslimo; tie, kas biežāk smaida, iepriecina citus un sevi; tie, kas mīlestību sniedz - to arī saņem... tas ir tā - ko es izvēlos...

Kurts69  gaidai - par to mīlestības sniegšanu un saņemšanu mani māc šaubas...
Atcerējos pantiņu - "Gaidas satiek skautus - norauj kaklautus un pautus"(tas tā, atslodzei)

Loyd  Nez kādēļ, daudzi lietas un situācijas, risina ar uzbrukumu, dusmām, bļaušanu utml. Pat uz sīkumainām situācijām, reaģē negatīvi. To ikdienā, ui ku daudz, var redzēt, piem. veikalā pie kases izveidosies rindiņa un vairak kā puse, sāks ,,pukstēt,,....

Bet tik daudz, var panakt tieši ar pretējo-kaut vienkārši uzsmaidot :) Esmu piefiksējis, ka lielais vairums, no kā tāda, uzreiz apjūk. Savukārt, pretīm, pēc tam jau ir pavisam cita attieksme.

havjiers  da izbesī tie pavieglie !netieku galā ar stresu .

Piparkuka  Visšausmīgāk ir ar komentāriem internetā, sevišķi kaut kādās ziņas.... Tur šķiet, ka ir pilns ar neadekvātiem vai nu tādi vien tur raksta.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu