Kā lai atbrīvojas no bailēm paprasīt naudu (par savu darbu, īpašumu)?

Citiem jau tā nav, prasa 10x naudu par precēm. Taču es jūtos tik neērti. Piedāvāja naudu par zemi, bet tad noklausījos žēlabainu stāstu, ka naudas nav, ka pensionārs, nabadziņš... Gribas pažēlot, bet no otras puses - zeme maksā ap 4000 eur un to es prakstiski uzdāvinu. Tāpat par darbu grūti paprasīt naudu, daži klienti burtiski lūdzas, ka grib samaksāt, bet daži izmanto situāciju un nemaksā neko. Steidzami kaut kas jādara ar galvu. Kā jūs tiekat ar naudas jautājumiem?

fargo  m_p, bet tā NAV labdarība, ko tu dari. vismaz dodot darbu par velti, arī īpašumu par neatbilstošu cenu. tas, ko tu dari, ir kropļo tirgu. savas profesijas darba tirgu tu kropļo un tas pats ir ar zemi.
cilvēkiem, kuri nevar atļauties lietas vai pakalpojumus, kuri tiem ir par dārgu, ir jāpērk lētāki, tie, kurus atļauties viņi var.

un tā, ja cilvēks nevar atļauties dārgu un jaunu auto, bet viņš iet uz autosalonu un sāk raudāt, cik grūši tam ir ar naudu, vai tam cilvēkam ir jāpārdod auto, kura izmaksas vienalga viņu ar laiku nolaidīs pa burbuli? nē! un auto pārdevējs pardod auto pa lētu vai pat to uzdavinot, nedara(!) labu darbu, viņš izdara lāča pakalpojumu, jo auto nav cilvēkam pa kabatai, tas grib vairāk kā var patiesībā atļauties. šim cilvēkam vajag lētāku auto vai braukt ar riteni, iet ar kājām.
un tā ir ar cenām brīvā tirgū. cenas NAV NETAISNĪGAS. tās ir brīvprātīgas. tikai ne katrs var atļauties to, ko tobrīd iekāro. ja kāds grebj koka karoties un vēlas katru pārdot par miljonu, cena NAV NETAISNĪGA, viņš nenodara nevienam nekādu netaisnību. cena ir vnk muļķīga. bet! ja kāds to grib maksāt, tās ir brīvprātīgas darbības ar paša naudu - lai pērk. un tā ir ar visu tirgū, izņemot to, ko nesabojā ierēdņi, valsts un monopoli, kuri darbojas pret tirgu, to ierobežojot savās interesēs.
un tā, darba darīšana par velti, nav labarība, bet ir kaitniecība. attiecībā pret citiem, kaut vai tai pašā profesijā, kuriem iztika ir vitāla viņiem un viņu ģimenēm. un ja kads izdala minētās koka karotes par velti, tad tāds dzen bankrotā visus koka karošu razotājus. tas nav labs darbs, tā ir ļaundarība. šai hipotētiskajā gadījumā.

Jurijs55  Atbrīvojoties no zemas pašnovērtējuma : )

Aukstums  noalgo kādu ar aknām, un miers, vai arī nocietini sirdi. Darījumos radiem, draugiem, draudzībai, žēlsirdībai vietas nav.

piparbecinja  Ja tu neņemsi naudu par servisu, tad tev taču nebūs ko ziedot tiem, kam vajag vairāk. Sauc cenu ar domu, ka tad tev būs ko noziedot sērdieņiem, kaķīsiem, sunīšiem, invalīdiem, veciem cilvekiem - redzi cik daudziem vajag?! Ja strādāsi par brīvu, viņi visi paliks bešā.

Danaja  Veselīgs pašvērtējums dod iespēju adekvāti novērtēt un noteikt cenu savam darbam, īpašumam.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu