Kā tā var?

Izlasīju dzeltenajā presē, ka kāds vārdā nenosaukts uzņēmējs esot sācis kopdzīvi ar padzīvojušu dejotāju, kurai 2 divi bērni katrs no cita vīrieša. Es te dzirdēju, ka tādām sievietēm esot tikai par kapiem vairs jādomā, bet viņa taču visu janvāri esot ar to vīrieti pa Argentīnu nodzīvojusies. Un viņš vēl raksta, ka visi cilvēki mirstot, bet ne visi dzīvojot. Kā tā var? Turklāt viņš ir pieteicis maksātnespēju un šitā priecājas par dzīvi! Laikam baigi labā štelle tā maksātnespēja paņem 10 miljonus kredītā, pēc tam pasaki, ka nav ko atdot. Pāris gadus paceļo oficiāli dzīvojot uz minimākas un vari dzīvot kā cilvēks. Pat par draudzenes bērniem nav jāsatraucas kā te visiem citiem latvju čīkstulīšiem pīkstulīšiem, jo visiem pietiks!

Rosalia  solvitas, atkārtoju - lūgums norādīt, kur es būtu tev ko būtu jautājusi un tikai pēc tam izdari savus tālredzīgos, secinājumus, gaišreģe tu mūsu.

Marija_Anna  :) Solvitas , tu kā vējdzirnavas. Katram iešauj pa pliķītim.
Man brīvā laika pietiek gan jēdzīgām nodarbēm, gan pilnīgi bezjēdzīgām ( citu skatījumā ).
Bet pilnīgi nesaprotu dzeltenās preses jaunumu " izčāpstināšanu un izgaršošanu ". Ne tos cilvēkus, kuri ļaujas sevi publicēt, ne tos, kuri to visu patērē.
Ja rodas kāds papildus aizrādījums - lūdzu vēstuli PM. Man komentu limits beidzies.
Lai laba nakts.

Piparkuka  Nu bet tas pats, kas Ķirsons ar savu maksātnespēju! Daudzi restorāni- ēdnīcas un maksātnespēja?! Ir par ko sašust.... Vēl daudzi tādi ir.
Nav jau viņiem tā, ka nav 1 eur un pus mēnesi nevar neko pirkt, pat ne maizi.

Par visu citu- forši!:) Uz Argentīnu noteikti, jo dejas, no turienes nāk skaistas dejas.

fargo  cik es saprotu, latvijā maksātnespējība attiecas uz uzņēmumu.
privāti, viņš var gulēt kaut uz kartupeļu maisiem, pilniem ar dālderiem, ja kredītsaistības ir tikai juriskai personai. un atkal - cik es zinu, tad "šuri-muri" ar šitām lietām notiek visur.

bet citādi, skaudība ir nāves grēks. ar to nodarbinās sevi ir... ēm, neveselīgi, teiksim tā. un praktiskas jēgas arī nekādas. finālā, katrs vienalga atbildēs par savu dālderu izcelsmi, godīgu vai ne.

Piparkuka  Baigā Rosalia. Fuij! Nepieklājīgs cilvēks....

Edgars37  Tad nu atradusi pa ko skaust, debitorus neviens nemil, neatkarigi no maksatnespejas😃!

Discreta  Murgs kaut kāds. Varbūt latviešu valodu esmu aizmirsusi? Jūtos izbrīnīta.

neko  fargo: nu nekādi "šuri-muri " jau tur nav - savācas teiksim 3 onkuļi, katrs noliek uz galda pa 5 miljoniem un izveido uzņēmumu. Katrs riskē ar 5 miljoniem, bet tam kas paliek viņu kabatās nav nekāda skara ar šo uzņēmumu.
Principā neviens prātīgs onkulis visu neiegulda vienā uzņēmumā, jo zin stāstu par "visu olu likšanu vienā grozā".
Tas viss piederas pie saprātīgas risku sabalansēšanas.

Edgars37  2018-02-15 21:54

Attiecas ari uz privatpersonam, Abelite no L tipa tak privati nobankroteja;). Plus, uznemuma maksatnespeja un bankrots jau neglabj ari fiziskas personas mantu - hrestomatisks piemers - Bondars. Ta jau redzes, kas bus te, jo - debitorus nemil neeeeeviens;D

piparbecinja  reāli pajāt.

fargo  2018-02-15 23:08

jā, tā ir ideja. skaista, kā viss ideālais un kā jaunīb´s dienu mīla. :)

praktiski, kā lai saka... "krāsainu" tikumisko šķirņu cilvēki visā pasaulē izmanto bankrotus/maksātnespējas, lai veiktu savus "šuri-muri" buzinessus sev ļoti izdevīgā veidā, atstājot kreditorus ar... beigta zaķa ļipu rokās, tb. bankrotu "nikā mumsim nava, kungi, itin nikā. nu, galīgi(smirkojot zelta priekšzobiem, platu un viltīgu smaidu lūpās)." un tā, visādi broņislavi vai kā nu tur to bankas baltija godīgo darboni sauca, es aizmirsu un atcerēties, patiesībā, nevēlos, pasaules kargini tiek sveikā cauri, krieditoriem ne tikai ādu novelkot, bet pat neiesaistītu pilsoņu naudu, kā piemēram, manu, pamanās vēl caur budžetu visā tajā pasākumā kaut kā ievilkt. un nē, man nesauž, bet taisnības labad ir jāsaka, ja es būtu šo kungu karalis, paņemtu pātagu un vicotu plikos dibenus, kamēr dzīvas vietas tur nebūtu. un vēlāk uz strīpainajiem dupšiem uzliktu zīmogu "bankrotējis!". tā būtu mana maksātnespējas... procedūra.
skaisti būtu, man domāt. un taisnīgi arīdzan.

DanaL  Atbalstu fargo ideju par izmaiņām maksātnespējas procesā. Tikai viena korekcija - tetovējums nevis zīmogs.

ULTRA  Ne velti ir teiciens, ja zagt, tad miljonus, ja drāzt, tad karalieni.
Nav svarīgi cik nozagi, galvenais, kā. Ja daudz, tad ir nauda labiem juristiem, ja mazliet, advokātam nesanāks.

MrProvocateur  Un par ko te cepiens? Par maksātnespēju? Par to, ka katram bērnam savs tēvs? par to, ka dejotāja? Par to ka uzņēmējs? Par Argentīnu? Vienkārši troļot?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu