Neparastie rīdzinieki

Vai tiešām jūs te visi esiet no Rīgas astotā paaudzē?Es lasu pieredzes apmaiņu un cik jau nicinoši izsakās par dzīvi laukos,vai tad ir slikti,ka ir sava māja ar dārziņu,savas ogas,vai tad dzīvoklis ir labāks,bruģis vien apkārt. Aiz Rīgas ir arī citas skaistas pilsētas un es neticu,ka jūs visi esiet rīdzinieki vai jūsu vecāki.Un strādīgāki laukos ir cilvēki.
Kā tad būs ar atieksmi pret laukiem un tiem,kas dzīvo ne Rīgā?Rūgumpodi.Iedomīgi.Lepnība ir lielākais grēks!

Tessa  a nav ko, furnitura, citu darbus noniecinat, vai ta butu tamboreshana vai sveču lieshana, kas tev daljas par maniem sezonas darbiem? cepu platsmaizes no pirmpiena, garshiigakas pagasta, izgaju zooveterinarpsihologu studijas.vot ij peljnja visai sezonai.
nerakstiisi nicinosha tonii par laukiem, tad arii nedabusi pa savu virtualo stulbo galvu :)

C_hloe  Vispar neko nezinu par ļaunajiem rīdziniekiem, bet no autores teksta baigā žults dveš 😀

Kaisliigais  Jā,,,Rīdzinieki,,, nu ja parakņāsimies pagātnē,šaubos ka patiesi īstu Rīgas pamatiedzīvotāju atradīsies vairāk kā 20% no tiem kas sabraukuši no ,,laukiem,, arī tādiem ,,laukiem,, kā Liepāja,Jūrmala,Valmiera uttt. Ir tā,ka cilvēkiem sakāpis galvā,tik aizmirstam ka no rīta pamostamies un ejot uz tualeti pačurāt,vai pa smago,vajag ieskatīties spogulī un tad saskatīsi to,kas patiesi esi :):):)

Ellocka  Sāpe un pārdzīvojumi par dzīvi Rīgā uznāk lauceniekiem, ne rīdziniekiem...

dadzis2  Visu mūžu dzīvoju laukos. Strādājis esmu arī pilsētā, bet nebiju sajūsmā. Uz pilsētu aizbraucu paretam iepirkties vai kārtot lietas. Atnāc mājās un jūtos iztukšots. Pilsētas dzīve mani nevilina.

Araabs  Lai dzīvotu Rīgā,jābūt vai nu nabadzīgam,vai stulbam.Parasti tas gan nāk kopā:((

Kurts69  ne jau pilsēta cilvēku padara par labāku vai sliktāku! svarīgs ir piepildījums, tad ko cilvēks ir spējis smelties no apkārtējās pasaules.
šai ziņā jebkura liela pilsēta sniedz vairāk iespēju, bet nekur nav garantēts, ka cilvēks tās izmantos. var dzīvot blakus teātrim, bet ne reizi to neapmeklēt. Jeb bibliotēkā ieiet tikai lai papusdienotu kafejnīcā.
Pilna Maskačka ar super "Inteliģentiem" kadriem un ne tikai tas Rīgas rajons! Pats esmu rīdzinieks vairākās paaudzēs, bet nekad neesmu uzskatijis to par priekšrocību.

raina1970  Nu par neparastajiem rīdziniekiem maz ko ir nācies dzirdēt- cilvēki te kā cilvēki. Pati esmu 3-4 paaudzē rīdziniece- un teikšu- šī ir mana pilsēta-līdz mugurkaula smadzenēm.-skaista, interesanta, dažāda, mīļa un forša. Un tajā pašā laikā- ir iespēja padzīvoties laukos- varbūt ne gluži pēc pilnas programmas, bet nu gana tālu no Rīgas.. un teikšu- arī forši.Katrā vietā sava atmosfēra, darāmais, ///Starp citu- ar to nievājošo attieksmi kā reiz ir nācies sastapties ne Rīgā.. jo mazākā miestā jau visi par visiem zin- tā teikt- ja esi kaut ko par sevi aizmirsis, aizej pie ciema bodes- uzzināsi 5 min laikā.

langstinsh  Rīgā piens no pudelēm-ne no govs pupa...

rupers  Uz Rīgu jau tikai brauc strādāt ,lielākā daļa dzīvo ap Rīgu ..

Vanesa15  Man gan radies iespaids, ka laucinieki par rīdziniekiem domā sliktāk nekā rīdzinieki par lauciniekiem. Iedomājas visus tur par kādiem izlutinātiem klerkiņiem un cacām.
Bet tā nav. Grūti teikt, kas slinkāks, laucienieks, kas caurām dienām rušinās par savu zemīti un slauc govis, vai rīdzinieks, kas vergo ofisā citu kabatai pa 10-12 h dienā, lāgā pat laika pusdienām nesanāk. Nemaz nerunājot par pašcepto maizi aiz laika trūkuma.
Atšķirība tikai tā, ka rīdziniekam nav jākurina māja un jāpļauj piemājas zāliens. Transports pieejamāks. Bet lielos vilcienos stipri mānīgs priekšstats par izlutinātajiem pilsētniekiem. Vidusmēru, es domāju.
Tipiskais piemērs, kad rīdzinieki beidzot atvaļinājumā vai brīvdienā izrāvušies no skrienamā riteņa, knapi elpu atvilkuši, aizbrauc ciemos pie lauku radiņiem, kas jamos uzreiz liek pie darba, nu kā, laukos tak jāstrādā, a rīdzinieki aiz miega bada izsmelti, sūdīgi strādā, nu tad pa pagastu aiziet runas kādi sliņķi tie pilsētnieki. Tikai radiņi aizmirst par milzīgo paikas un mantu grozu, ko rīdzinieki sapelnījuši un atveduši kā ciemakukuli.
Neesmu ne vienu ne otru pusē. Katra izvēle. Lai gan tagad te LV viegli nav ne tur ne tur.

raina1970  Nu ir arī kurināšanas lieta, ja ir malkas apkure..

Astronaute  Esmu dzimusi Rīgā, kur tiešām vairākās paaudzēs jau bija dzīvojuši mani inteliģentie senči. Bet - esmu pārvākusies uz Jūrmalu un uzskatu, ka parezi darījusi. Tas piespļaudītais asfalts, neapmierinātu cilvēku bari ielās, kaut kas negatīvs apkārtējā atmosfērā. Galīgi nav vajadzīgs. Un ja vēl dzīvo dzīvoklī, kur dzird kaimiņu skaņas, saož viņu aromātus - ēdiens, netīrība, tad vēl cīņa ar insektiem + kaut kāda kopīpašuma apsaimniekošana un neskaidri maksājumi. Protams, Rīgā dzīvojot, viss likās normāli.

coldlands  Laucinieki ir ļaudis, kas cauru gadu staigā gumijniekos, nedzen bardu un paduses, gan onkas gan tantas, uz veikalu brauc ar traktoru, dzer kandžu, viņiem mājas dzīvo vistas un govis, un reiz mēnesi viņi brauc uz Rīgu pirkt cīsiņus un mandarīnus.

Astronaute  Lai publika man nesāktu aizrādīt par tekstu - inteliģentie senči, paskaidrošu. Inteliģence, kas dzīvoja Rīgā īrētos dzīvokļos kā tad bija pieņemts. Tāpēc man netika mantojumā ne zeme, na lauku mājas, nekas.

Ellocka  Autorei un citiem satrauktajiem spriedzes mazināšanai iesaku kopā ar saviem mazajiem noskatīties studijas Dauka multfilmu "Ņeparastie rīdzinieki´´.
http://www.pasakas.net/pasaku_kino/neparastie_ridzinieki/

kuks10  Smieklīgi,nesaprotu par ko te šumēties,ja Rīgā pilns ar morīšiem +urlām...Rīga bija manā skatījumā tikai PSRS laikos,kad daudzas rūpnīcas strādāja+vēl visādas fabrikas un vēl visādi cehi,pašlaik tik kaut kādas huiņas nesaprotamas un šaraškina žīdu kantori ar nekustamiem īpašumiem un viss pa lielam.. krievu laikos atceros, atbraucu uz Mākslas dienām,staigāju pa Vecrīgu čolēju izstādes ,gāju uz alusbāru dzert,tur bija gan,gan visādi ļautiņi-strādnieki,inteliģences vēl nenosakāmas kārtas cilvēki..tā nav nostaļģija pēc zaļās zāles,bet reāli pašlaik tukša un nekā nav.Aizbraukšu uz centru šodien un varu derēt būs tur mazs cilvēki..tikai daži ārzemju tūristi un viss..

coldlands  Pec teksta spriežot neizskatas, ka tevi interesētu māksla, izstādes.

marmorakaraliene  Nicinoši par laukiem izsakās ne jau dzimuši/auguši rīdzinieki, bet no laukiem nesen iebraukušie laucinieki, kas knapi Rīgā degunus apsildījuši. Novērots, fakc.

Alionushka  Mūsu mazajā Latvijā jau nu šitas jautājums vispār nebūtu cilājams. Katrs, kas grib, sēžas kādā transportā, brauc 10/50/100/200 km līdz Rīgai, noīrē tur dzīvokli, atrod darbu, un fig tu atšķirsi, kurš ir rīdzinieks piektajā paaudzē, kurš tikai degunu apsildījis. PĀĶI sastopami gan Pampāļos, gan Elizabetes ielā, bet tā jau ir cita tēma.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu