Nosaukt bērnu par Zose? Ir ok?

Un tas vēl neesot trakākais - Zose, Duņa, Potencija, Vāvere, Pistinija, Nirsa, Gruņa, Malka,Svings, Žikivators, Ļeksus, Tofiks, Galaktikons, Jātniece, Klusums un citi. Šie ir oficiāli reģistrēti vārdi personām Latvijā.

Alionushka  Vārds Galaktions jau nu nav nekas tāds, par ko vajadzētu brīnīties. Sens krievu vārds, pārņemts no grieķu valodas. Dunjas ir manītas Vācijā, viņiem vienbrīd bija mode uz Tanjām, Natashām. Malka, man šķiet, ir sens ebreju vārds. Tofiks ir armēņu vai azerbaidžāņu vārds. Vienvārdsakot, nav skaidrs, kāpēc jādmonstrē sava aprobežotība un jābrīnās par lietām, kas nevienam nekaitē un nevienu netraucē.

riebekle  Ar ko vārds Zose ir sliktāks par Irbi vai Sniedzi? Priecājamies, ka nav kā indiāņiem - Izplūkātais Ērglis vai Trāpīgais Spļāvējs. :D

HOUSE  Gaumīga šķita anekdote, kurā kāds stāsta, ka līdz astoņiem gadiem viņš domājis, ka viņa vārds ir- Aizveries!

edding  Krieviem/ un ebrejiem/ tagad modē senie krievu vārdi, Glafira,Anfisa uc.
Latvieši ķēmojas pa angļu modei- bērnudārzā pilns ar Kerijām, Danieliem,Elvijiem.
Vēl idiotiski izklausās Sintija Keita Liepiņa. Nu nafiga tie 2 vārdi.
Acīmredzot dažiem vecākiem kauns, ka viņi ir latvieši.

Sarabi  Super vārdiņi!Man vislabāk patīk Nirsa!!!:):)

Piparkuka  Angļu vāŗdi ir patiešām muļķīgi.
Ja ir teikts, ka jāliek latviešu vārdi- latviešiem. Lai turpinātos kultūra!
Senie krievu vārdi ir ļoti jauki, piem. Feodosija.

Margriete  2017. gada populārāko sieviešu vārdu pieciniekā ierindojušies vārdi – Sofija, Alise, Emīlija, Marta un Anna.
Līdzīgi ir ar vīriešu vārdu Roberts, kas 2017. gadā ieņem topa 1. vietu zēnu izplatītāko vārdu sarakstā. Aiz viņa seko Marks, Markuss, Olivers un Gustavs.
Nav jau traki!
arī Elvijs foršs vārds
Gudrs vēl gudrāks spēlē reiz mirdzēja Skārleta, Megija un Elizabete.

hiacintee  bet ir taču tik hipsterīgi- STĪVS Gailis, KAILS Gulbis. tik raženi latvieši. STĪVS UN KAILS ir vārdi. piemēri reāli.

Geisha  Man māsīcai tēvs bija Jānis, brālis Jānis, vīrs Jānis un vēl dēlu nosauca par Jāni. Labāk? Kad cilvēki laukos nāca tad jautāja ;´Jānis mājās?" Un tad bija jautājums Kurš vecais vai jaunais? Tagad tā arī nevaru pieņemt, ka manam brālēnam vārds ir Jānis. Man viņš ir Jancis un viss.

edding  Krieviem savukārt nereti ir gadījumi, kad jaundzimušo nosauc tēva vai mātes vārdā. It kā maz vārdu būtu. Vienu brīdi krieviem bija kaut kāds fantāzijas trūkums un puse meiteņu bija Natašas. Aizgāja tik tālu, ka ārzemēs jebkuru krievieti tagad sauc par natašu.

laukroze  vislabākais piemērs, ja vecāki nedomā līdz, ir nu jau klasika vārds un uzvārds Stīvs Gulbis..

neko  Nav labi pret līdzcilvēkiem, izvelties tādus vārdus kurus dzirdot nevar nesākt smieties. Kaut vai Patrīcija - ar prātu saprotu, ka Patrīcija var but ari visnotaļ normāla un nopietna meitene, bet nu nekādi nesanāk viņu uzvtvert nopietni.

ocelots_parastais  Kārtējais pastaliskā provinciālisma demonstrējums. Hi, hi, hi - kāds viņam/viņai tas vārds! Kā tā var?! Kā tā drīkst - nosaukt bērnu vārdā, par kuru man (!!! MAN) nāk smiekli?! Kas manī izraisa sašutumu! Ar ko man saistās negatīvas emocijas! ŠauMSas! Var tikai iedomāties, kādu jezgu pastalsabiedrībā saceltu futbolists Bastians Šveinšteigers, ja viņš būtu latvietis. Bastians CŪKKĀPĒJS! Iedomājieties tikai, Cūk-kā-pējs!!! Kāpēc vecāki nav nomainījuši neglīto uzvārdu?! Kāpēc futbolists bizo pa pasaules laukumiem ar tik nedaiļskanīgu, rupju uzvārdu uz muguras?! Tas aizskar manu estēta dzirdi! Un vārds arī pielikts klāt ne tāds, kas tas par vārdu Bastians, saīsinājums no Sebastiana, un tas nav vācu vārds! Pie tāda uzvārda nepiestāv!

neko  ocelots: nu neko darīt, nav man aristokrātisku senču, Latvju bauris parastais.

DanaL  Ocelot, ja nu reiz par futbolistu uzvārdiem, tad aizmirsi pieminēt Pele un Kaka.

Skumjudruva1950  Zose - superīgs vārds,vēl varētu būt arī - Pīlīte...

Piparkuka  Var teikt arī tā= Stīvs un Kails, latviešu vārdi. Sastindzis/nevar pieliekties un pliks:)

Piparkuka  Kāpēc Patrīcija nav nopietns vārds?! hmmm, šķiet normāls.

Alionushka  Varētu domāt, ka kāds pazīst tos leģendāros Stīvo un Kailo Gaili un Gulbi. Parādiet man tādu! Kādreiz sensenos laikos, kad viss, kas nāca no rietumiem bija fuj un pē, kāds nenormāli asprātīgs latviešu padomju humorists izdomāja šo ārprātīgi gaumīgo joku, lai nokauninātu nepatriotiskos vecākus, kuri sadomājuši likt bērniem angļu vārdus. Un šo gaumīgo joku maļ un maļ vēl joprojām....

neko  Nu man savulaik bija tāda bikla kolēģe vārdā Patrīcija, kas daudz uztraucās par sīkumiem,... viss kolektīvs viņu regulāri sūtīja "patrīcēt". Kaut kā tā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu