No kā jūs esat atteikušies dabas aizsardzības vārdā?

Vakar noskatijos filmu par alerģijām un nodomāju cik briesmīgi daudz sadzīves ķīmijas ir mūsu mājās. Pati esmu atteikusies no tā sauktajiem tualetes blokiem, un nekāds diskomforts no tā nav radies, nepērku vairs gaisa atsvaidzinātājus, veļas mīkstinātājus, visādus grīdu mazgāšanas līdzekļus nepērku vairs, mazgāju tikai ar ūdeni, santehniku tikai ar skaidru mazgāju. Nelietoju vairs dzērienus pet pudelēs un paku sulas. Uz veikalu eju ar savu maisiņu.

solvitas  Nazis, tas nav gan sīkums! Ja tev sanāk 100 maisiņi gadā, tad pareizinot ar LV iedzīvotāju skaitu būs 200 miljoni maisiņu tikai 1 gada laikā. Tagad pavasarī visur mētājas maisiņi, pet pudeles, bundžas. Ja katrs tikai kaut mazliet samazinātu savu patēriņu, kopējais efekts būtu ievērojams.

neko  lietoju papīra iepirkumu maisiņus derēs?

Jurijs1962Augums163  13:07 matematikā skolā 2-nieki bija ? : )
Kaut kam nepatīkās mans komentārs par depozitāra sistēmu. Vai mans tonis, kas attiecas pie stulbiem vai korumpētiem politiķiem kuri nevēlas to pie mums ievest - izgaztūvès esot "notiek šķīrošana", taču pirms tās pudeles, bundžas nonāk līdz izgāztuvei, tās metisies mēnešiem ielās, parkos utt

nazis  solvitas. Mani maisiņi pilnīgi noteikti nekur nemētājas. Salidzinot ar 4 nobrauktajām autoriepām, 100 maisiņi ir nožēlojams sīkums. Tā maisiņu problēma ir ´uzpūsta´.

neko  Nazim taisnība, ja jau tā daba ta rūp tad tagad pavasarī pārkāpjat labāk uz velosipēdiem. Citādi stulbi stundu sēdot sastrēguma un kurinot benzīnu filozofēt par gaisa atsvaidzināja kaitīgumu dabai.

marmorakaraliene  Dabas aizsardzības vārdā derētu sākt ar kūlas dedzināšanas izbeigšanu. Es nededzinu. Un citiem neiesaku. Daba tikai cieš - kukainīši, dzīvnieciņi, putniņi, augi.

WYWH  jautājums tiem, kas uz veikalu iet ar saviem maisiņiem, - kā jums priekš atkritumiem? arī savi daudzreiz lietojamie maisiņi?
savus veikala iepirkumu maisiņus pēc tam izmantoju kā atkrituma maisiņus. šķiet, tas pats vien sanāk kā, ja veikalā neņemtu, bet atkritumiem pirktu speciāli

Ellocka  Skaļi domā kā ar 1x lietojamiem dvieļiem (auduma mazgājot jālieto ķīmija un energo resursi, roku žāvētāji tērē energo resursus), kabatas lakatiņiem, tualetes papīru.. Nekad neapspriež, cik % zemes piesārņojuma veido vulkāni, mežu ugunsgrēki, kas norisinās jau pirms civilizācijas attīstības, utt. dabas spēki (kas vēsturisi jau ir papostījuši arī civilizācijas), jo uz to nevar nopelnīt..

Marija_Anna  Cenšos nedaudz ierobežot tos maisiņus, bet nesanāk. Ja varētu saņemt puslīdz neizjūkoša papīra turzas, tad jā. Taču tā kā man visa iepirkšanās sanāk pa ceļam Uz mājām, tad nekādus speciālos traukus līdzi neņemu. Ar labiem nodomiem to auduma tarbu it kā ielieku, bet nākošajā reizē aizmirstu.
Cik sanāk, virtuves atkritumi aiziet kompostā. Apģērbs pārsvarā atrod nākošos nēsātājus, reti tiek izmests ( galējībās jau nu nekrītu ).
No ķīmijām mājās ir mazgājamie līdzekļi, aerosola veidā cenšos nepirkt.
Dabas aizsardzības vārdā nekā nevaru atteikties no sestdienas talkām :) Bet tur vēl ir pāris bonusi.

Tessa  apsmejos par Bazixu :D man ir savas avosjkas liidzi, ja, veikala maisus nelietoju, ja nu tikai papiira. daudz ko majas sadedzinu, ne polietilenu, protams, bet papiira. veljas miikstinataju nelietoju.
ta nevaru iedomaties, kas vel, jo dranjkjus neperku un par dranjkjiem uzskatu daudz ko.
zinu, ka ir pipli, kuri iet ar triislitreni pakalj galjai uz turgu. lai nav jaizmanto polietilens un nav jamazga auduma somas. nu ta, ja. es tik talu nedadomatos.

Drole  Ko ekofashisti jums nestaasta:

"Plastic bags best for the environment: You must reuse a regular cotton bag 7,100 times to make it better for the environment Organic cotton bag needs 20,000 reuses Paper needs 43 reuses"

https://pbs.twimg.com/media/DYWBSMmX4AE13M8.jpg

fargo  viss, ko cilvēks panāk ar šitote ir
1. pārākuma apziņa, redz kāds es ekoloģisks.
2. neko.

celofāna maisiņi NEPIESĀRŅO dabu. tie vnk to nedara. tie ir nekaitīgi. pavisam. pilnībā. ar tik pat lielu paštaisnuma un izpildīta, bet pilnīgi nevajadzīga un nekam nederīga pienākuma apziņu šie cilvēki var piepūst vaigus un aizturēt gaisu. priekš kam? lai neizelpotu šausmīgo, nāvējošo ogļskābo gāzi, kura ir pasludinata par indi planētai. nav nekaitīgākas gāzes par co2. tā ir dabiska, vajadzīga katram kokam, jo tās ir vairāk, jo planēta ir zaļāka un mitrāka. bet nu...

viena vidēja ķīnas metalurģijas rūpnīca, kuru ir tūkstošiem, izmet pārstrādes atkritumu vairāk kā visi latvijas iedzīvotāji gadsimta laikā spēs(pie esošās ražošanas).

aicinājums "nevesties" uz šīm muļķībām parasti paliek nesadzirdēts, dēļ rezultāta pirmās komponentes.

tas ir kā ar sadzīves atkritumu šķirošanu. cilvēkus masveidā uzliek uz ausīm - liek maksāt par atkritumu utilizāciju un vel pašiem pusi darba veikt. vai nav skaisti? neaptverami efektīva varas spēja manipulēt ar pūļa apziņu. viņi uzliek 40% nodokļus uz iedzīvotāju patērēto enerģiju kā ekonodokli un ir ok. vēl 30 gadus atpakaļ bija grūti iztēloties kā cilvēkiem var likt maksāt par saules stariem vai atmosfēru. bet pasaules vara ir to pamanījusies izdarīt. pasakaina zombēšanas efektivitāte!

furnitura  NE NO KĀ!
Palasot komentārus sajutos galīgi atpalikusi. Bet nu piedodiet.
Štrunts par celofāna maisiņiem. Bet ko darīt ar krējuma plastmasas burciņām?
Kāda jēga nekrāsot matus? Varbūt vispār dzīvot kā mežā????
Lai izdomā vispirms sakarīgu rīcības plānu, tad es arī pievienošos, bet pagaidām savas ērtības netaisos ierobežot.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu