Cilvēka raksturs ir ´´aizvērta kaste´´ pievilcīgi vai biedējoši?

Nu labi zini - šis/ī ir intraverts/a varbūt. , nopietns/a, maz runā. Ja arī smaida, liekās mākslīgi.
Visumā - parasts cilvēks. TIKAI ´´atkost´´ atkod pēc apm. 2 gadiem. Un pirmais iespaids vienmēr tāds miglains.
Pieredzes?

valmierietis333  - Cilvēks ir kā atvērta grāmata , jāprot tikai lasīt ;
vienīgi slikts lasītājs nebūs gana vērīgs un nespēs vai nu nolasīt vajadzīgo informāciju , vai arī nolasīs - bet tā pat nesapratīs , ko nu pat ir izlasījis ! (neuztvers informāciju)

Pat no vislabākā aktiera tēlojuma var nolasīt ļoti daudz !
Raksturs bieži vien ir jau cilvēkam sejā rakstīts !

Esmu redzējis tādas sabiedrības dvēseles - sabiedrībā vienmēr smaidoši - jautri , bet mājās - alkohola lietošana , ģimenes terorizēšana ...
Un kad beidzot kaut kas nopietns atgadās , tad draugi ,paziņas saka - viņš tak normāls ģimenes cilvēks , neticam ,ka viņš kur vainīgs !

Cilvēkam ir ļoti daudz masku - viena no problēmām , ka viņš nespēj uz sevi paraudzīties no malas , kā arī paškritikas trūkums ! (No malas viss ir labāk redzams!)

av2  sievietes zzeelojaas, ka ir...piemaaniitas, jo viirietis izraadaas...dzeeraajs? To arii diez var redzeet uzreiz, iepaziistoties? Hmm....
A, taa, nu raksturu jau jaaredz, jaajuut, ja neesi galiigi stulbs. Un uzreiz jau nemetaas cilveeki dziivot kopaa/preceeties muusdienaas.

Ruuperta  Cilvēks ir kā pandoras lāde. Visskarbākais reperis var būt gādīgs, iejūtīgs un mīlošs cilvēks ģimenē un labs draugs. Ne vienmēr viss visiem jāredz uzreiz. Paliek jautājums, vai tiešām gribi uzzināt šo cilvēku, vai arī interese tikai garāmskrienoša.

EsparTevi  Es arī pievienojos iepriekšminētajam, ka viss, nekad nav jāzina! Ir vēstures un personīgas lietas, kuras nekad no kastes vairs izvilktas nebūs un tas ir abpusēji. Ir lietas kas bijušas un nekad vairs neatkātosies, tās nespēj ietekmēt nākotni, taču to atklāšana var ietekmēt tagadni. Ikdienā taču mēs neejam kopā dušā kad cilvēks tur taisās, vai man jāzina visi sievietes noslēpumi? Noteikti nē, es pat uzstāju, lai mani tur nezināšanā! Pārāk daudz zināsi pazaudēsi interesi un arī izplēnēs fantāzijas. Izlasītu grāmatu noliek malā. Personīgi es dievinu noslēpumus! :))

Meneta  Piekrītu Tessai, raksturu kabatā nenoslēpsi.

Anita73  Ja cilvēks ir "aizvērta kaste", tas ir signāls tev, ka neesi tas, kuram otrs grib atvērties.

valmierietis333  09:33,

Kas vainīgs ,tas bailīgs ! ;)
Tādam tā ir dāvana ,ka nav nekas jāstāsta otram !

Manuprāt , nopietnas attiecības nav iespējams dibināt uz melu un noklusējuma,slēpšanas fona , jo agri vai vēlu tāpat tas viss izlīdīs gaismā !
Tad labāk uzreiz , nevis bojāt nervus sev un otram !

Pārāk daudz turot sevī var iedzīvoties sirdstriekā ! Tas tā pat kā ar biezajiem , tie tak nevar mierīgi gulēt , jo visu laiku jādomā kā savu bagātību nosargāt un vairot !
-Es dodu priekšroku atslābināties !

Cita lieta ,ja neuzticams partneris , kas neprot glabāt noslēpumus , vai arī strīdos velk laukā veco veļu , lai tikai sāpinātu otru !

fargo  kamēr cilvēks neatver muti(vairakas reizes), par to, kas notiek bēniņos var tikai minēt. starp pieciem cilvēka rakstura stūrakmeņiem ir neirotisms. tā daudzums vai mazums iespaido cilvēka atvērtumu un komunikācijas vieglumu. šī rakstura šķautne neraksturo intelektu, kas ir kaut kas cits, jo ir kognitīva kapacitāte - vienkārši sakot, neironi un to saites ļoti labi stradā, bioloģiska īpašība, kuru kādreiz jauc ar viedumu. kādam ir lielāka muskulatūra, citam mazāks augums, vēl kādam laba smadzene. bet ja tur neko neliek iekšā, tad... tāpat kā labas komplekcijas, liels vīrs var mierīgi kļūt par milzu izmēru tūļu, ja sev doto dāvanu - labu ķermeni, speciāli nevingrina. tāpat ar galvu. ja to neizmanto, tad tam visam pasākumam nav nekādas jēgas.
un tas viss ir kaut kas cits, tas nav raksturs.
tātad, piecas galvenās īpašības, kuras nosaka raksturu ir
1. atvērtība(jaunradei, mākslām, eksperimentiem);
2. apzinīgums(kārtība, pašdisciplīna);
3. ekstravertisms(pamatā, šī īpašība raksturo personas sociālās spējas);
4. saticība(līdzjūtība, sadarbība, atvērtība/noslēgtība personiskai draudzībai, cik cilvēks ir pieejams tieši personiskā līmenī, atšķirībā no vispārēja sociāla atvērtuma un tas nav viens un tas pats);
5. neirotisms(emocionāls jūtīgums, ātra nokļūšana stresa stāvoklī, lai arī cilvēks ir ārēji savaldīgs un kluss, ja notiek emociju eksplozija, tuvumā būt bīstami:))

lūk un 5 īpašība ir kasteniekiem. bieži kopā ar otro. un vēlreiz, šīs īpašības nekādi nav par iq, kas ir kaut kas pavisam cits. noslēgts cilvēks var būt ļoti gudrs, bet var būt arī ļoti... domāšana var būt/palikt infantilā līmenī - iracionalitāte utt.

fargo  jā un vīram neklājas atkailināties kā rozā pleiboja zaķim, tā vīrs zaudē savu garīgo/dvēselisko vērtību, gan savās, gan citu acīs, tai ir jābūt kaut kur citur, nevis ciskās da dupsī.

bet vēl par tēmu, kas, manuprāt, ir superinteresanta, lai saprastu(vismaz mēģinātu)sevi un citus...
https://www.youtube.com/watch?v=PgIErTULONc

Duhovnijs  Ar laiku jau saproti kas tam lācītim vēderā un kad uzzini vēl "vēsturi" var ilgi par sevi smieties ka uzķēries :D

EsparTevi  Valmierīetis333 es nebiju domājis tos , kā melus :) ideja vienkārša ir lietas, kas jāzin un ir lietas kas nav jāzin, no Tavas demogoģijas izriet, lai attiecības būtu īstas bez maz vai jāpārraksta savi īpašumi uz otra vārda... :)
Un vispār es neto tēmu aizskāru, jo jautājums bija par raksturu, man vnk 9:33 gribējās parunāties ! ;)

Par tēmu, otra raksturu var atklāt uzdodot jautājumus par tēmu, tam pietiek viena saturīga saruna.

Jurijs1962Augums163  14:33
5. pie neirotikiem nenotiek "emociju eksplozijas", tas notiek pie psihopatiem. Ātrāk, "implozijas".

Margriete  Jautājums par neko.

Jurijs1962Augums163  Cik biedējoša, laikus neatkosta, bija psihopata Andrea Ljubitza "aizverta kaste", cilvēki sapratuši tikai pēc tā ka atraduši avarējošas Alpos lidmašīnas melno kasti. 3 gadi tieši ka tas noticis.

fargo  "5. pie neirotikiem nenotiek "emociju eksplozijas", tas notiek pie psihopatiem. Ātrāk, "implozijas"."

nē, notiek tā, kā es aprakstīju. empīriska pieredze. psihopāti ir cita... niša.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu