Naudas tēmas turpinājums.

Tā kā visiem te interesē tā naudas tēma, gribu paturpināt ar vienu konkrētu piemēru par manu meitu.
Viņa iepazinās ar puisi, kurš uz to brīdi pelnīja uz pusi mazāk nekā viņa, pie tam puisim vēl bija neapmaksāts studiju kredīts un vēl daži privāti parādiņi.iesākumā jau puisis savu finansiālo stāvokli slēpa.Tā kā meitai patika ceļot, puisis par pārdeva savu mašīnu, lai tiktu viņai līdzi.Kad jau abi bija tuvāk iepazinušies, meita uzzināja patieso finansiālo situāciju,uzzināja, arī, ka citās kompānijās par to pašu darbu, ko strādā puisis(IT administrēšana) maksā vairāk, pusgadu vai pat vairāk viņu "zāģēja", lai piedabūtu mainīt darbu,viņš tur spirinājās, bija jau 5 gadus nostrādājis vienā vietā, mainīt neko negribēja,līdz beidzot puisis tomēr aizgāja uz citu kompāniju un sāka saņemt 2,5 reizes lielāku algu praktiski par to pašu darbu ko darīja agrāk. Dažos mēnešos nomaksāja visus savus parādus, bet cik laimīgs un lepns par sevi viņš kļuva.Tagad abi precējušies un gaida bērniņu.
Tagad jautājums- mana meita ir vai nav merkantila maita?

Tessa  es arii nesapratu. kada veida vinjsh aizies ka ieguvejs, ja skatamies ljaunako scenariju?
saka jau, ka aprekjina lauliibas ir visstiprakas, bet, manuprat, miilai, tomer ir jabut, it iipashi jauniiba. jo neba jau abi precejas jau uzreiz nodroshinati, ar mantojumiem no abam pusem. sori, bet man pec miilestiibas galiigi nesmaržo. no vinja puses-varbut. no meitas puses-statuss. vienkarshi saliidzinu ar savejiem.

fargo  un vēl. viņam taču vajadzēs "augt", kā te patīk cilvēkiem izteikties. un godkāre vēlāk būs? vai atkal vajadzēs zāģēt, kamēr paaugsies meitai līdzi? pastrādās par adminu piecus gadus, ko vēlāk? kura no jums viņu bīdīs tad? un ja viņš tad negribēs? jo jutīsies labi un strādās pierastos apstākļos. kas tad? pametīs, piļīs? tad, ot tad varēs spriest par mekantilām maitām.

to mazliet pardomājot, man liekas, tie divi cilvēki nesapasēja jau no sākuma. ne abmīciju skatījumā, ne raksturos. cik nu var spriest pēc puotra paragrāfa.

Tessa  bac, tu to nopietni? cik zemu gan jus abas vertejat to puisi. bet vinjsh, laikam, tiesham miil tavu meitu, ja bez aizdomam maksa krediitu par dziivokli tikai tapec, ka it ka pateicoties vinjai (c)ieguvis augstāku atalgojumu un augstāku pašapziņu.
es vinja vieta uzstatu uz lauliibu liigumu sastadiishanu, lai shkjirshanas gadijuma vinjsh nepaliek besha. jo izskatas, ka mamma ar meitu ir ar pamatiigu krampi. man prata nenaktu shadi izriikoties ar savu znotu.

Jason  "mamma ar meitu ir ar pamatiigu krampi" - tādas pat bumpastikam nenovēlēsi... :D

Drole  "Cik var ir nodrošinājusies arī sliktākajam variantam-dzīvokli nopirka jau pirms kāzām uz meitas vārda, par manu naudu, bet vīrs man godīgi katru mēnesi maksā kredītu atpakaļ. Mašīna arī viņas.

Tagad jautājums- mana meita ir vai nav merkantila maita?"



Par kaadu summu puisietim dziiviiba apdroshinaata? :D

Edgars37  10:42
...redzi, tava meita ir vilceja, bet vins velkamcupa. Vispirms vinai bus skumji, ka lietas nevirzas pietiekami atri, tad vina atklas, ka var vilkt ari pati, ka tas vinai vieglak, neka vislaik bikstit savu vezumu a kusteties un tad naks ragi😃. Kas bus pec tam, atkarigs no ta, cik zel vinai bus viriesa😉. Principa tavas meitas gimene tagad izskatas pec cilveka, kam viena kaja garaka, otra isaka...ko var teikt par tadu cilveku, to pasu par tavas meitas gimeni😉

raina1970  Teikšu skarbi- meita ir manipulātors, bet galīgi vēl neprasmīga, tā teikt ar cirvja metodēm strādā, mamma- arī. Tikai ir viens bet-kad puikam tā pašapziņa un saprašana, kas notiek daleks līdz smadzeņpodam- ei nu sazin kā būs.. ka tik nesanak abām madāmām šaize.Viena lieta ir , kad jaunie ķeras kopīgi pie kādas dzīves situācijas risināšanas, cita- kā tas notiek. Saprotams, ka mamma atbalsta un māca meitu- kas un kā darāms( pat ja šeit par to netiek stāstīts)- tomēr viens moments jau ir gana brīdinošs- cieņas pret vīru nav ne meitai( sievai), ne sievasmātei.Un tas ir laika deglis.

atnacusameklettevi  Meitene ticēja puisim, kamēr viņš pats sev neticēja, tas ir ļoti gudri.

Edgars37  11:06
...tape saku, viss iet pareizaja virziena👍, ohoplava zale nekad nepazudis👍😃! Protams, ka mamma tur meitu skolo, tas tak skaidrs un nu mums ir ari skaidrs, kas ir pati mamasa👍😃😃😃!!!

C_hloe  Varēji palikt pie sākumstasta :D tas ir - bez detaļām. Dzīvokli būtu jareģistrē uz abiem, lai katram ir 1/2 domajama daļa, tad viss ir ok.
Nezinu kads raksturs meitai, bet puisis man patīk. Ja viņam būs laba sieva, tad viņs tālu tiks un viss viņiem būs. Šobrīd ir jautājums -KADA ir viņa sieva?

raina1970  Ja dzīvoklis tika pirkts ar domu, ka tas ir meitai- tad būtu loģiski , ja meita arī maksātu to kredītu, ja nu ir tāda noruna.. Puisi vērtējat gana zemu , jo atļaujaties - meita- zāģēt, māte- atbalstīt šo situāciju.Principā- varēja to dzīvokli nepirkt vispār- jo tad patiešām jaunajiem būtu savi mērķi un savas darīšanas. Ja nu vajadzētu- nopirktu meitai to mitekli pēc tam, kad nu kas notiktu. Vienkārsi ir salikušies apstākļi tā, ka puisis ir gana mierīgs, pat mazliet par mierīgu.. bet kopumā- tas mainīsies, gadi 5-10- kā te minēja- un būs šīs situācijas sekas.. Diez vai patīkamas.

fargo  man arī puisis patīk, cik var spriest no stāstītā. tas it kā ir vientiesīgi, maksāt, paklausīt, bet arī liecina par godu, tas dvēselē ir. pagaidām, vismaz, kamēr godkāre nav "sabuntojusies". viņš maksā, viņš apsola un dara un ja ir pārliecināts no citu puses par to, kas visiem ir labāk, iziet no komforta zonas un dara.
bet vīram ir jābūt vīram pēc saviem noteikumiem. galu galā. tas arī ceļ pašapziņu, ne tikai alga. zini, ko vīrs atzīst par savām mājām? tās, kurās viņa likums valda, tās, kuras viņam pieder. kur vīrs jūtas saimnieks - liela vai maza. bet ja viņš jūtas kā saimnieks, tas viņu iekšēji padara atbildīgu, nevienam nav vairs jāpiespiež. kādreiz tā nav, protams. bet ja vīrieša gars nav sakropļots, viņš dabiski ieņem savu vietu, kura ir pašā būtībā atbildības kalngalā pāri visam. tas ir viņa, ja iet slikti, viņš vaino sevi, ja iet labi, viņš jūtas dzīvjot piepildītu dzīvi. ir tāds, ko sauc par laimīgu, ir ar pašapziņu - viņa karaļvalstī ir kārtība, miers, ir pārticība. un otrādi.
vīrietim vajag dot varu, tas veido viņā atbildību. no tā iegūst visi. bet no nerealizētas vīrietības veidojas tirāni. vai otrādi, salauzti indivīdi. tad ir tā, kad viņi tiek patriekti, tad kas iežēlojas par viņu, to pieņem. un kas tā ir par dzīvi vīram?
man liekas, meita ir dabūjusi normālu puisi. vnk vajag izturēties pret viņu kā ģimenes galvu, nevis ēzeli. lai izdodas. jo vairāk labu ģimeņu, jo visiem ir labāk. nav zaudētāju.

av2  nee, maita nav, bet apreekkinaataaja.Taadi pati, kaa mamma. Ar gadiem dzivos labi, bet nekaadas loves tur nebuus.

RRAGANA  Nav merkantila maita. Pieļauju, ka puika bija noguris tajā iepriekšējā darbā un dzīves virpulī neredzēja izeju no loka. Meita to ieraudzīja ar jaunu, objektīvu skatienu un ļāva puikam ieraudzīt citus apvāršņus. Malači :) Un malacis mamma, ka palīdzēja ar dzīvokli. Un malacis godprātīgais puika, jo negrib justies mammucim parādā, jo dzīvoklis taču "ir mūsu": viņa un jaunās sieviņas. Kad puika būs pusi atmaksājis, ierakstiet viņu kā līdzīpašnieku vai laulību līgums vai kā nu tas darās, nezinu.. Dzīve ir dzīve, visādi var būt. Lai būtu korekti, izdariet līdz galam, abas ar meitu visu arī godprātīgi :)
Ceru, ka šis būs tas gadījums par pāri, kurš pēc gadiem 40, klunkurēs rokās sadevušies, uzsmaidīdami un uzbubinādami viens otram :)

scheriff  Es kļūdījos, pārāk ātri pasteidzos ar secinājumiem pirmajā komentārā. Nezinu vai meita ir merkantīla maita, bet zinu ka šāda rīcība, par mantas dalīšanu, ir netaisnīga. Tā nogalinās mīlestību. Puisis to netieši jūt, tiakai vēl neatzīst jo nesaprot ko īsti jūt. Paies gadi, atnāks pieredze, un tad jau būs par vēlu lai glābtu ģimeni. Aizveinojums būs pārāk dziļš. Iesaku mammai apdomāties kādu "svētību" jauno ģimenē viņa ir ienesusi. Širšanās skars arī Tevi, jo būs jānoskatāss kā meita krīt no viena uzšāvēj rokām otrās, tāpat kā bērnu jauno papucīšu opā opā. Mazbērni neuzaugs pilnvērtīgā ģimenē. Puiša vainošana vēlāk būs tikai švaka ziedīte uz lepnuma brūcēm, kura gandarījumu nedos. Vēl var situāciju stabilizēt, un man šķiet ka to pašlaik tikai var un ir jāpaveic studentka.

Minkans22  Jūsu meita nav merkantila maita. Bet medaļai ir divas puses- pozitīvā- viņa pamudināja puisi uz izaugsmi, palīdzēja atrast labāk apmaksātu darbu, tikt galā ar parādiem- tas Okey; negatīvā puse- tie ir Jūsu meitas centieni, viņas vēlmes, nav īsti zināms, ko vēlas puisis pats, un var sanākt tā, ka pēc kāda laika viņš pārmetīs, ka viss tika izdomāts viņa vietā un uzspiests! Par parādiem, arī tieksme var regresēt un cilvēkas atgriežas sākumpunktā.

ne_meklejumos  Nē nav, jaunībā tas vis pieder pie lietas, aplauzieni un kāpumi. Tam jau partneris domāts, kopīgi rast risinājumus, iedvesmot un pažēlot. Vecākiem jāstāv malā, jāpiespicē kāda vajadzība, mazbērniņi jāpaauklē, jauniem pašiem sava izvēle un ģimenes modulis.

Spicis  Ābols no zirga tālu nekrīt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu