Ar ciltsrakstiem vai bez tiem?

Vienkāršas pārdomas. Izglītība, iemācīti principi, pulēta uzvedība un ielas audzināšana, reāls skats uz dzīvi bez liekas samākslotības. Kas ir kas?

AivarsN  Dzīvot pēc sirdsapziņas,nevis pakļauties dresūrai,kā cirka šunelim. Jo augstāka standarta izglītība,jo sarežģītākus trikus var izpildīt.😀

burleska  Vai sirdsapziņa arī nebalstās uz iemācītiem principiem? Un, ja nē, tad uz ko balstās?

AivarsN  Ar izglītību sirdsapziņai nav nekāda sakara. Ja nu vienīgi,tā pastiprināti tiek bloķēta. Sirdsapziņa vai nu ir,vai nav. Dzīves laikā to var aktivizēt,vai tieši otrādi, ignorēt un ar laiku bloķēt pavisam. Audzināšana,pašizglītošanās,meditācija. Kas nu kuram. Lai tikai būtu motivācija sirdsapziņai paklausīt. Kārtīgam patērētājam sirdsapziņa būs kā sērga,no kuras gribēsies pēc iespējas ātrāk atbrīvoties.

burleska  Tātad tomēr iemācīta lieta tā sirdsapziņa? :) Tātad tie paši iemācītie principi? Vai labākajā gadījumā paša secinājumi jau no pieredzes- kas labi, kas slikti.

neko  Principi kas nav izsecināti no savas pieredzes agri vai vēlu vienmēr tiks pārkāpti.

AivarsN  Kas labi,kas slikti,to jau nav grūti izsecināt. Darīt,vai nedarīt sliktu,tā jau ir katra brīva izvēle un nekāds aprēķins te nepalīdzēs,bet likumu nezināšana no soda neatbrīvo.

burleska  Aivar, pat mums, es domāju, samērā normāliem un pozitīvi domājošiem cilvēkiem (nu vismaz es tā domāju :) ) atšķirsies izvērtējums, kas ir labi, kas ir slikti. Jo kritēriji būs dažādi ;) Tā ka nav tik vienkārši.

AivarsN  Jā,valdībā mums visi balti un pūkaini, tikai tauta vienmēr balso par mazāko no ļaunumiem.😀

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu