Šausmīgā mūsdienu jaunatne

Biju aizgājusi ciemos pie vientuļās mātes, kurai ir mīļais dēliņš (24). Bijām jau tikušies vairākus gadus un apmeklējuši pasākumus. Likās, ka es tāda pozitīva tante varētu būt viņas bērna acīs. Bet dēls man tā uzbrauca, ka biju šokā - jo mūsu uzskati atšķīrās. Agresīvi, demogoģiski, no augstiem plauktiem un vēl nosauca par stulbu un vispār bez intelekta. Kā tā var pret pieaugušu cilvēku? Es savā jaunībā neko tādu neuzdrošinātos. Pat ja tiešām kāda pensionāre kristu uz nerviem. Protams, pati māte arī ir vainīga, sarīdot mūs vienu pret otru.
Minēju mātei, ka tas nebija smuki no dēla puses. Uz to viņa tikai noplātīja rokas - "tāda tā mūsdienu jaunatne! Labi ka viņš vispār mācās!"
Ko nu tagad darīt? Izlikties, ka nekas nav noticis; Izlamāt dēlu tāda pašā stilā; Vai pateikt mātei, ka man tas nepatika, lai pievalda dēlu, bet pašam dēlam neko neteikt?
Ko iesaka OHO psihologi?

Drole  Par ko cieniit ceturdaljgadsimtu vecu teevaini, kas tup mammai uz kakla?

Rondijs  Konkrētāk, par kādu tēmu bija runa, varbūt mēs pārmācīsim? :D

Tessa  nu, sals jau ir taja, ka tu pret abiem nievajoshi izturies/izsakies, bet nez kapec uztur sakarus un staiga ciemos. varbut, tevi vnk atshuva tada veida ka uzbaziigu mushu, kura jaucas tur, kur nevajag. tads mans pienjemums, jo es nesaprotu, kapec ir jatere laiks uz cilvekiem, kuri tev nepatiik.

C_hloe  Par ko diskusija? Par vienu aizvainotutanti, kurai ir žēlojama draudzene un 24 gadus jauns vīrietis pateica, ko domā? WTF. Tiek apspriesti sveši cilvēki par kuriem mēs neko nezinam, tikai to, ka pļava apvainojusies.
Klausies, pļava, 24 gadīguem dzimst bērni, viņiem ir rīcībspēja, runā ar viņu, nevis iztirzā te svešu cilvēku dzīvi.

Felde  plava,lai kas starp jums tur nebutu noticis,maamina lai uznemas atbildibu! un nav jataisa probleema,vai jaazaakaa visa jaunatne! Cieni sevi un citus,tad tevi cienis! Ja nespej saprasties,piecelies-un uz izeju... :)

runcizs  Pirmais (vai viens no pirmajiem) rakstiski fiksētiem apcerējumiem par izlaisto un nekulturālo mūsdienu jaunatni, kas neciena vecākus (tb, gudrākus) cilvēkus, ignorē viņu viedo viedokli, runā pretī, nepieceļas, kad telpā ienāk vecāks īpatnis, un vēl daudzu citu grēku uzskaitījums, pieder... Sokrāta, Aristoteļa, vai kāda viņu laikabiedra spalvai. Gadsimti iet, civilizācijas mainās, problēma dzīvo mužīgi... :D

ube  Nespēju iedomāties, ka mans dēls varētu manas draudzenes nosaukt par stulbenēm, pat ja nepiekristu viedoklim. Sūdīgi audzināts.

fargo  24 gadus vecus pat dažeiz vēl par bērniem sauc, kad tas kāda notikuma atspoguļošanā ir izdevīgi. piem, kad "krāsainais" izdara noziegumu un ir nepieciešams nosodīt ļauniļaunos policistus, kuri nariku paņēma pie dziesmas un pretošanās brīdī likvidēja, tad var dzirēt "bet, bet viņš taču bija vēl praktiski bērns..."
mēs visi, viens otram darītu tikai tālejošu pakalpojumu, ja pieaugušus vīriešus un sievietes par tādiem arī uzskatītu.
labi, bet par tēmu.
par KO bija strīds un KĀPĒC tas uzsākās.
"Izlikties, ka nekas nav noticis; Izlamāt dēlu tāda pašā stilā;"
nē, protams. ja tev nepatīk rīcība, tad tu oponēsi tai to atkārtojot?

"Vai pateikt mātei, ka man tas nepatika, lai pievalda dēlu, bet pašam dēlam neko neteikt?"
un ATKAL. vai tam vīrietim ir pieci gadi? kāpēc tavā uztverē par viņa rīcību atbildīga ir māte??? viņam IR 24 GADI!!! kādā veidā par pieauguša vīrieša rīcību par starpnieku uzskatīt viņa māti?

bet ko darīt? es nezinu kontekstu. kādu rezultātu tu gribi? turpināt ar "vientuļo māti" attiecības, kādas jau nu jums tagad ir(nevar pat saprast vai draudzene vai kas viņa autorei)? ja turpināt, tad viena no iespējām, kuras izmantoju es ir boikots. 100% jebkāda kontakta pārtraukšana. ar to vīrieti, autores gadījumā. kamēr nav atrasts izlīdzinājums, atvainošanās, miers.

piladzoga  Un kā pašai ir ar bērniem? Attiecības labas?
24-gadīgs nav bērns,bet pieaudzis vīrietis un gan jau ar savu viedokli. Ja māte dēlu uztur,tad tās ir tikai viņas problēmas.

burleska  Tev vajadzēja reaģēt tieši tāpat, kā reaģētu ar jebkuru pieaugušu vīrieti, ja viņš kļūtu nepieklājīgs.

janisb  Pareizi darīja jauneklis, ka aprobežotu tantuku pie vietas nolika.
P.S. pieaudzis pēc LV likumdošanas sākas no 18 gadiem, bet fizioloģiski pa ātrāk...

draboss  Es nepazīstu ne to čali, ne viņa māti un arī Tevi ne. Es nezinu situāciju, bet saprotu ka par kaut ko saplēsāties un tevi vnk pasūtīja. Nav forši, bet gadās. Par to man viedokļa nav, klāt nebiju. Bet es nesaprotu, ko Tu te centies panākt ar šo topiku? Gūt padomu no cilvēkiem, kuri arī nav tēmā? Nu tad tiešām rodas iespaids ka tas 24gadigais tevi ir pāraudzis.

kwinta  Paldies Dievam, ne mani bērni, kuriem vairāk par 24, ne manu paziņu, draudzeņu bērni neko tādu neatļautos. Bet spriežot pēc komentāriem, viņu bērni tā uzvedas un vecākiem šķiet normāli. Tādi laiki, bet cūkas paliek cūkas.

Piparkuka  Nav skaidrs, par kādu tēmu. Un, ja jau viņi abi bija vienādās domās, varbūt viņiem ir sava taisnība?! Kur teikts, ka Tev.
Tas neattaisno viņa nepieklājību, taču var saprast, ka viņu jau sen aizkaitinājušas mammas un mammas draudzenes, kas visu laiku maisās viņa dzīvē. Varbūt nav apmierināts ar dzīvi, tāpēc dusmīgs.
Ir teikts- gudrākais piekāpjas un, varēji paklusēt un palikt pie sava viedokļa. Neiejaucot tur dēlu! Un tas nav nekāds puisītis.
Mums tante arī dzīvo ar saviem 3 "vecajiem" dēliem un ucinās ar viņiem. Viens ir dzīvot kopā, jo nav iespēju īrēt savus dzīvokļus. Otrs- mācīt un jaukties iekšā otra dzīvē.

Rondijs  Nu paskat, cik feini sanāca. Atnāci it kā sūdzēties par jauniešiem, bet Oho jaukā publika tevi ātri vien palaboja, norādot uz taviem pašas kļūdīgiem uzskatiem šajā situācijā. Problēma atrisināta.

lemija  Piekrītu Aijai_69 .Taču jebkurā gadījumā cieņas izrādīšana otram cilvēkam sarunas laikā - tā ir elementāra pieklājība. Arī tad ,ja viedokļi un domas nesakrīt, ir iespējams runāties un beigās palikt katram pie sava viedokļa. Agresivitāte, apsaukāšanās (stulba) ,rezumē ( vispār bez intelekta) ,tās ir tāda kaprīza puišeļa izpausmes ,un tas viss 24 g.? Manuprāt nopietns audzināšanas defekts , kā dēļ nākas ciest pirmkārt jau mātei pašai. Cieņas nav pret māti un acīmredzot arī pret viņas paziņām. Protams nezinot visu situāciju,sarežģīti komentēt,bet elementāru pieklājību vēl neviens nav atcēlis.

riebekle  Nezinot stāstu pilnībā, neko nevaru piebilst. Reizēm tantes pašas uzprasās. :)))

solvitas  Ai nu te tak tas notiek katru dienu! Relax! Es arī Torpēdi šodien nosaucu par konkrēti nojūgušos un nepiekrītu viņa uzskatiem. Viņš jau arī vecāks cilvēks par mani. Uzskatu par stulbiem tos viņa uzskatus, bet nu ļaunu prātu es uz viņu neturu un man pat viņa ir žēl.
Tāpat te netrūkst tādu, kas mani pašu uzskata par stulbu, tak lai! Visiem cilvēkiem ar viedokli ir ienaidnieki. Trampu arī gāna katru dienu. Tak kaut vai tepat letiņu politikā tik tāpēc neviens negrib iet, ka noirsīs no galvas līdz kājām lai cik arī labi nebūtu tavi nolūki. Tā kā ja gribi paust viedokli to ir jāspēj argumentēt un jābūt arī gatavai uz plānu b, ja pārliecināt neizdodas un tas otrs reaģē ar apvainojumiem. Man pašai gan ar jauniešiem ir vieglāk saprasties un mūsu uzskati sakrīt. Parasti visādas tantītes un onkulīši 50+ ir ar stagnējošiem uzskatiem un intelekta problēmām.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu