Šausmīgā mūsdienu jaunatne

Biju aizgājusi ciemos pie vientuļās mātes, kurai ir mīļais dēliņš (24). Bijām jau tikušies vairākus gadus un apmeklējuši pasākumus. Likās, ka es tāda pozitīva tante varētu būt viņas bērna acīs. Bet dēls man tā uzbrauca, ka biju šokā - jo mūsu uzskati atšķīrās. Agresīvi, demogoģiski, no augstiem plauktiem un vēl nosauca par stulbu un vispār bez intelekta. Kā tā var pret pieaugušu cilvēku? Es savā jaunībā neko tādu neuzdrošinātos. Pat ja tiešām kāda pensionāre kristu uz nerviem. Protams, pati māte arī ir vainīga, sarīdot mūs vienu pret otru.
Minēju mātei, ka tas nebija smuki no dēla puses. Uz to viņa tikai noplātīja rokas - "tāda tā mūsdienu jaunatne! Labi ka viņš vispār mācās!"
Ko nu tagad darīt? Izlikties, ka nekas nav noticis; Izlamāt dēlu tāda pašā stilā; Vai pateikt mātei, ka man tas nepatika, lai pievalda dēlu, bet pašam dēlam neko neteikt?
Ko iesaka OHO psihologi?

rinkulis  Apskaties vēsturē lielākos dižgarus - nu no sērijas Ņūtons utml. Visproduktīvākie gadi (intelektuālā ziņā) ir bijuši cilvēkiem starp 20 un 30 gadiem - nu ja ļoti pastiepj, tad līdz 40. Protams, tas nenozīmē ka lielākā vecumā nevar kaut ko atklāt, izštukot.
Nesaprotu, kāpēc gan veciem sakāņiem ir tendence līst virsū jaunatnei ar saviem uzskatiem. Jo kā var no vēsture mācīties - jauniešiem intelektuālais POTENCIĀLS teorētisk ir lielāks, kā arī 100x ir pierādījies, ka uz saviem grābekļiem svešs nevar palīdzēt neuzkāpt - uzkāpt uz grābekli ir šīs pieredzes un mācības, ko saucam par dzīvi - sastāvdaļa.
Ja dabūju pa sprauslām, tad pati izdomā - kāpēc.
Man gan šķiet, ka tu gribi, lai tevi ciena tāpēc, ka esi vecāka, bet vecums galīgi nenosaka, vai cilvēks ir cienījam vai nē.

anis  Pirmkārt -sprauslas ir tehnikai ,ne dzīvai būtnei... Un otrkārt-potenciāls bāzējas uz vecajo radīto.
Gan materiāli,gan garīgi! Nav labi uzskatīt sevi par pārcilvēku-viedo kosmosa centru... Atradušies"tīrradņi". Mauglis varēja uzskatīt,ka vecajie viņam neko nenozīmē-bet diez vai kāds savu"potenciālu" vērtēs kā vienlīdzīgu...

av2  jaunatne ir pat lloti ok. Bet konkreetais kadrs ir vienkaarssi neaudzinaats, izlaists beerniibaa. Taagad jau par veelu ko taadam iemaaciit....da kaut elemntaaru uzvediibas eetiku.

laukroze  Daudz sarakstīts , galvenais strīda iemesls nav zinams, tomer visi cepas, 24 g pieaudzis cilvēks, un te var piekrist psihoterapeitam, ka māte savu sex neapmierinātību projicejusi uz dēlu, kaut ari neapzineti un rezultātā no dēla izaudzis ne šis, ne tas, bērni piedzimst 2 vecakiem un tie jā audzina abiem, citadi vēlāk bus " auzas" :(

arikot  Kāda sieviete, ko pazīstu, uzskata, ka bērnam bērnībā ir jāļauj viss. Viņš nekā nav jāierobežo. Pusaudža gados sākās kolosālas problēmas, jo tās iegribas vairs nevarēja neierobežot. Taču izlutināto un izlaisto skuķi vairs pie kārtības dabūt nevarēja.
Kad viņu savstarpējā attieksme man sāka piegriezties, es vienkārši pārtraucu ar viņām kontaktēties. Man nav savi nagi jāsaldē ar svešiem izlaideņiem. Lai māte pati tiek galā; tās būs viņai pašai krietnas problēmas.

rinkulis  :)

VECA_PIEPE  Ārprāts, ne? Nu, tad, kad mēs augām, nu tad gan tā negāja,...zālīte arī toreiz bija kvalitatīvāka, aizpērno kūlu vai linoleju neviens nekvēpināja!
:D

ULTRA  Mans viedoklis sakrīt ar 08:10. Un tādi hamlo būs arvien vairāk, ko apliecina m_p nosodošie komentāri. Tātad viņu bērni tiek audzināti tādā pašā garā.

Epifanija  jāsāk šķiet piekrist torpedo, ka dažām tā "dzemde" tomēr traucē dzīvot un komunicēt ar pasauli, jebšu arī kā tai situācijā, kā sanāca vistai, tai vietā, lai perētu olas, tās sev pieaudzēja, krievu valodā tas gan izklausās labāk..

Duhovnijs  Pilna Latvija ar tādām mātēm un pāraugušajiem dēliņiem kuri pirž dīvānā un ar bērna intelektu

valmierietis333  Tantas vaina ,ka lien pie visādiem maziem (24 gadīgiem) bērniem , tagad bērnam būs trauma uz visu atlikušo mūžu ,
kad izaugs (sasniegs pilngadību ap 50-60 gadiem) - nemācēs ar sievietēm sarunāties , jo viena madāma ar savu uzbāzību būs iedzinusi kompleksos ...

Pietiekami daudz tādu gudro ,kas savu dzīvi neprot nokārtot , bet par katrām varītēm lien citu ģimenēs un māca dzīvot !

Personīgi zinu vienu dāmīti ,kura lai arī kur ciemotos , pēc tam vienmēr sūdzas , ka visi viņu komandē , bet to ,ka pati tāda - to jau neredz ...
Ir tāda cilvēku suga ,kas par varītēm centīsies uzspiest savu varu , ja neizdosies - tad čīkstēs cik pārējie slikti ...

valmierietis333  Malacis TAS bērns ,ka vēl pa galvu neiedeva vai zem svārkiem nepalīda ! (labs puika , visu cieņu mātei!)

Tantei gan publisks ´´fui´´ , lien kur nesauc un tad vēl sūdzas !

Karmensita  Puisis atskaņoja mammas domas. Rej kā krancis no droša patvēruma (saimnieka azotes). Diezgan bieži vērojama parādība. Un mammas to dara apzināti.

Karmensita  Es te domāju- apzināti pamudina izteikties, jebšu nebremzē.

Flints  ”Miglainaa_plava”! Kas bijis, bijis – izlietu ūdeni nesasmelsi! Jūsu turpmākās uzvedības izvēli lai nosaka tas, cik dziļas, patiesas un svarīgas Jums ir šīs attiecības – gan ar dēla māti, gan pašu dēlu. Kas zina, varbūt viņi vēlāk atzina, ka nav pret Jums izturējušies sevišķi smalki, un notikušo nožēloja. Nu, nebija tajā dienā Jums labvēlīgākais zvaigžņu stāvoklis… Kā rīkoties? Savu nepatiku par jaunieša attieksmi pret Jums viņa mātei jau izteicāt. Pieņemot, ka cilvēku viedokļi par konkrētiem jautājumiem drīkst būt atšķirīgi neatkarīgi no viņu vecuma, nākamreiz pamēģiniet ar jaunieti uzsākt mierīgu sarunu par kādu citu tēmu. Jeb otrs variants: pieklājīgi viņu ignorējiet…

Piparkuka  Vai tai draudzenei bailes braukt vienai uz pasākumu?! Vai viņai obligāti visur jāņem līdzi pieaugušais dēls?! Vai viņš pats arī grib uz to pasākumu?!
Piekritīšu Torpedo, ka te viņš tiek izmantots vīrieša- vīra, kuram būtu jābūt arī draugam, vietā!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu