Vai visiem piemīt nosliece uz melošanu, izlikšanos?

Esmu šeit jaunpienācējs, palasīju kādas pēdējās padsmit PA tēmas ar komentāriem un izdarīju secinājumu: Rollo Mejam ir absolūta taisnība par cilvēku noslieci uz melošanu ikdienas dzīvē, un vēl vairāk - pat šeit, neskatoties uz anonimitātes iespēju, ir tikai daži dalībnieki (pārsvarā pēc 45 gadiem), kuri ir spējīgi izpausties godīgi un patiesi. Kādas ir jūsu domas, dārgie kolēģi?

gundega19  Mario1967/ Nevajag lietas uztvert tik asi. Tu tā kā tikko piedzimis. Visi taču ir cilvēki un visiem kaut kā ir jāizdzīvo. Bet pats labākais ko vari darīt - vispirms tā pamatīgi apskati un izanalizē pats sevi... kā tur ir ar to izlikšanos un pārējo....

burleska  "Protams, arī muļķiem ir dvēsele un tās klātbūtni es cienu"- viss, par šo tekstu es Mario iemīlēju :D Es pēdējā laikā par sevi secinu, ka dvēseles eksistence un fakts, ka tā reizēm mokās neciešamos apstākļos, liek uztvert pozitīvi pat cilvēkus, kas nepavisam tādi nav.

eli123  Zini kā ir ar to taisnības teikšanu? Ne visiem tā patīk! Kad es te tā sarakstos ar cilvēkiem un stāstu savu reālo situāciju, bez meliem, bez piepušķošanas, var redzēt, ka reakcija nav tā labākā. Es zinu kā vajadzētu, bet daru tā kā baltiem un pūkainajiem nav pieņemams. Tamdēļ, lai izliktos par tādu pašu, labāk dziedāt vienā korī. Jo citāda attieksme, citāda pieredze, nav pieņemama, tik tāda kā grāmatā rakstīts. Diemžēl. Tamdēļ bieži cilvēki melo, lai par savu rīcību nebūtu jāatskaitas. Un tas ir nožēlojami.
Tieši tamdēļ te varu būt es pati, nedz kā realajā dzīvē.

Edgars37  14:36
...a Laskovij pareizi pateica, kas tev tur ta aizkera😉? Un tie tevis minetie vina melini, ja tos vispar var pa tadiem saukt, salidzinosi ar taviem, vispar nekas nav😃, tu tak piekritisi😉?

Nu davai, gaidam, ka Mariosha😃 mums piefutboles palagu par kartejo atklatibas limeni😃

burleska  Un tagad visi klusēs, lai neizskatītos pēc lielākā tenku stūmēja uznāciena :D Manipulators Tu esi, Mario :)

Tessa  kads vel manipulators? glups trollis.

Ladybug123  Lai nu paliek uz katra sirdsapziņu melot vai nē, bet sev tāpāt samelot nevari, tas gan ir skaidrs!

Paula6  Šī ir virtuālā vide un katram ir savs iemels šeit atrasties un izlikt sevi, tā iekšēji atbrīvojoties no dusmām, neapmierinātības vai vilšanās, ar lieliem, maziem meliem, cits nosaucot lietas īstajos vārdos, neskatoties uz anonimitātes iespēju, bet vairāk vai mazāk ar izlikšanos aizsargājot sevi. Reālajā dzīvē ne katrs laikam uz to būs spējīgs. Tas tā vienkāršoti...

Piparkuka  Varētu piekrist autoram. Kaut gan, arī, kad man bija zem 40, runāju patiesi. Tas jau drīzāk no rakstura vai kā tāda atkarīgs.
Dažs visu uztver kā spēli un tik tēlo. Vai iedomājas, ka "baigi" tēlo.

av2  ja cilveeks nedomaa liidziigi, kaa Tu, tad vinns ir ....ir melis? Tiessaam?

Jurijs55  Ja es būti bijis atbilstošs viņu kritērijām, es ne par ko nepiekristu būt kopā dzīvē ar piedalījušajām te Gunitaa un Stika.

Bet jautājuma sautors atgadināja man aktiera Jurija Ņikulina varoni padomju filmā "Kogda derevja bili boļšimi".

Caune  Līdzko ir mijiedarbība ar citām personām, tā ir apzināta vai neapzināta melošana. Tas drīzāk ir saistīts ar individuālo apziņu, uztveri un informācijas plūsmu.
Patiešām patiesi mēs esam tikai ar sevi- meditācijās kārtojot savu iekšējo puzli un pirms nāves atrodoties krēslas zonā.

Rondijs  Par ko tu autors iespringsti? Jūtu ka tev ir kaut kas pret meliem - kas tieši tev dēļ tā sāp? Varbūt kāds apkrāpa un sāpīgi atcerēties? Tikai atceries, ka meli dabā nav aizliegti. Tā ir pilnīgi normāla parādība. Ja tu uz to saspringsti, tas norāda ka problēma ir tevī. Ārstē galvu un būs viss labi ;)

Epifanija  melot tā nav pilnīgi normāla parādība, melo tad, ja vajag kaut ko slēpt, radīt par sevi iespaidu, ja pats sevi nepieņem, nav pārliecināts par sevi, iegūt kaut ko viltus ceļā, neieteiktu to uztvert normāli un galva arī nav jāārstē, ir jāmācās tie atpazīt un saprast, cik godīgs ir cilvēks pret lietām un apkārtējiem..

Rondijs  Lai vai kā tev tas nepatiktu, meli ir normāla, dabiska parādība. Ja reiz tā eksistē, tā ir daļa no dzīves un daļa pasaules, tai ir tiesības uz eksistenci tieši tik pat lielas kā godīgumam. Cilvēks izvēlas teikt ka tā nav, jo viņam personīgi nepatīk meli, ir negatīvas asociācijas, tā ir mācījuši vecāki, skolā utt. Bez meliem uz šīs pasaules nekas nedarbotos, jo iedomājies kā būtu, ka vīrieši ne ziedus un konfektes nestu, bet tiešā tekstā - gribu seksu un uzreiz, tepat! :)

Epifanija  vai tad tā nav? tā jau arī notiek, tu tikai to nezini, jo taču neej ar vīriešiem uz randiņiem, ceru...

Rondijs  Protams ka tā nav, meli ir vajadzīgi, aboslūti nepieciešami. Tā ir tā ilūzija, tas skaistais ietinamais papīrs, kurā mēs visu raupjo, dzīvniecisko cilvēka dabas daļu, tik skaisti iesaiņojam, ka tā izskatās cilvēcīgi, humāni, pieņemami.

Edgars37  2018-05-05 10:53
...nu un cik ta talu ar sadu pieeju lietam var nonakt? Nedomaju, ka tu pats butu laimigs atverot gurku bundzu ar parlimetu datumu, jeb ari tas ir vajadzigi, absoluti nepieciesami? Godigi, jo talak, jo man vairak atkaras zoklis...;D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu