katrs ir savas lomas cienīgs!

Katram no mums ir trīs tēli, kā tādiem aktieriem, pirmais ir tas, ko mēs gribam parādīt citiem, otrais ir tas, ko citi redz un domā par mums, tā teikt projekcijas tēls, un trešais ir tas, kādus mūs redz Dievs! Bet nu mēs, kā jau centīgi būdami, esam iejutušies katrs savā lomā- ampluā, un aizrautībā esam noticējuši tam pirmajam tēlam! Bet vai ir iespējama ilgtermiņa attīstība nesatiekoties ar savu patieso būtību, uzdodot sev jautājumu: vai tas, ko es par sevi gribu paust nav kaut kur nokopēts? Jo pretējā gadījumā būšu nesaprasts un neinteresants!

Sarkangalvite23  Man ir teikuši, tu neredzi pati sevi...tas nozīmē, ka es šo tēlu neredzu, kā mani uztver citi.
Vai tas kaut ko mainītu, ja es sāktu redzēt sevi tā, kā mani redz citi, aizvāktu no savas lomas to, kas citiem liekas nepieņemams vai traucējošs?

jadore  Es tomēr domāju, ka patiess cilvēks ir visinteresantākais, un patiess cilvēks var būt, kad tas dzīvo saskaņā ar savu pārliecību. Savu būtību nevar nokopēt, jo katrs esam autentisks, tieši tāpēc tik intersanti ir būt ar otru kopā.
Citi mani redz atkarībā no savas pieredzes prizmas un gadās, ka tam nav sakara ar mani. Tā kā tēlošanai nav nekādas jēgas.

Forsha_Rupucene  kāpēc gan tieši trīs... nav trīs. Katrs, ko sastopam, mūs redz pa savam, jo viņš ierauga tikai to, kas pašam aktuāls... man gribas domāt, ka esmu diezgan atklāts cilvēks, līdz ar to rādu sevi tādu, kāda esmu. Bet pati dzīve gan ir cirks/izrāde/skatuve, uz kuras mēs spēlējam. Labi ir tad, ja paši esam savas dzīves režisori :) un vēl - dzīvi nevajag pārāk nopietni uztvert, jo tā regulāri par mums pasmejas ;)

Geisha  jurks!
Cik gadu ir Dievam? Un pasaulei? Cilvēkiem? Cik cilvēku ir uz pasaules? Cik cilvēku ir dzīvojis uz planētas Zeme šajā laikā? Un 90% no šim cilvēkiem ir lūguši Dievu atrisināt viņu problēmas - vienam maizi, otram mīlu, trešam bikses ar bantītēm. Visi tikai kaut ko prasa, bet ko dod pretī? Vai Tu ieklausies ko skudras lūdz? Tad kāpēc Dievam būtu jāieklausās Tavās vēlmēs un Tavas dzīves problēmu risināšanā? Tu atnāci uz šo pasauli dzīves pieredzi gūt? Tad risini pats tās sīkās problēmiņas nevis uzkrauj tās savam Radītājam. Celies, ej, krīti, celies, uzsit punu pierē un mācies pastāvēt par sevi, aizsargāt vājākos (Tu taču esi vīrietis), uzbūvē māju, iestādi koku, izaudzini dēlu, lai Tavai dzīvei ir jēga! Lai cilvēks nemīda Māti Zemi bez jebkādas jēgas!

13laumina  kapec tikai tris ?

rokons  Ja var pieņemt, ka katrs mēs sevi redzam vienveidīgi, tad citi mūs redz ļoti dažādi.
Jo kā tad savādāk būtu iespējams, ka vieni mūs mīl, citus mēs kaitinām vai biedējam, bet citiem esam vienaldzīgi.
Un jāatzīst tak arī tas, ka mēs paši mainām savu tēlu, jeb pašibu, lai kada(i)m patiktu vēl labāk. Un tā maiņa paliek, iespējams, ka uz mūžu. To sauc par personas attīstību.

rokons  Vēlreiz uzsvēršu => citi, resp. ap 7 miljardi cilvēku, katrs mūs redz savādāk! Un nebūt nav jācenšas tēlot, jo NAV vajadzības. Izskatīties šiki un lepni vajag cilvēkiem ar nepilnvērtības kompleksiem, arī nenobriedušām personām, pārsvarā tīņu vecumā. Bieži, gadiem nākot, tas vairs nav nekas - bez vērtības.
Par pārpasaulīgo nerunāsim, tas viss uz pieņēmumiem balstīts, bez nekāda eksitenciāla pierādījuma

LaskovijMerzavec  Sevi tāpat nepiemānīsi...

bika  Lasu jūsu sarakstīto un jāteic, priecājos par sakarīgām domām, jo katram ir sava doma..:)

Mēs mēdzam pielāgoties, lai būtu labo tēlu rindās, bet ne vienmēr beigugalā tā izskatās, tādēļ:
Es ieklausos sevī, ko saka mana dvēsele(nevis prāts- nē) un tas man paver drošāku situāciju, lai kur tas nebutu = darbā, sadzīvē un mājās.Ir bijušas situācijas, ka pirmā brīdī mani neizprot, bet vēlāk viss mainās.
Tādēļ ieklausos sevī, jo tur arī runā dievišķais- tīrais es, bez prāta.
Ja bieži klausa prātam, tad auzas ir garantētas!
:)

Geisha  Pirmais ko cilvēks cilvēkā redz tas ir ķermenis, bet Dievs redz dvēseli. Un nav nekādas jēgas Dievam acīs miglu pūst.

Gojko  O --in, izrādās oHo ir arī bīskaps.

Aukstums  man ir četri.....

rokons  Prāts analizē sensoru datus, ko katrs saņemam. Tas tak sen zināms, ka sensoro sistēmu cilvēka organismā nemaz nav daudz.
Un bazējoties uz pieredzi, ko eksperimentālā veidā esam ieguvuši vai teorētiski iemācījušies, vadām katrs savu dzīvi. Jo vecāks un nodrošinātāks kļūst cilvēks, jo mazāk viņam interesē apkārtējo domas par viņu.

Piparkuka  Bet kur tad ir tas tēls, kādu sevi redzam pats, es?! Tas jau ir galvenais. Nevis citi, citiem, utt. Labi, trešais ir svarīgs, taču tie citi ne tik.
Galvenais ir - kādu esi redzu es pats! Un no tā jau var izsecināt, kādu mani redz citi vai kaut ko pamainīt vai nepamainīt....
Es nepiekrītu tēmā paustajam.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu