Vai loģikas ir dažādas?

Vai jums nav gadījies, ka esat pārliecināts par savu ļoģikas (matemātiskās) stiprumu, skolā arī labi mācījāties matemātiku - kad citi mocījās un nekas nesanāca, bet jūs varējāt... Un vēl dzīves laikā esat mācījies un attīstījies... Un tad satiekat kādu kam loģika ir pilnīgi cita un viņš uz to pastāv, uzskata jūs par muļķi, un nesaprot, ko spītējaties pretī?
Varbūt šajā dzīvē nemaz nav vajadzīgas smalkas loģikas prasmes? Ja to tāpat saprot tikai daži, tad kāda jēga?
Tāpat kā smalka krāsu izjūta, ja lielākā daļa atšķir tikai pamatkrāsas?
Kas attiecas uz loģiku - vienmēr likusies kā pamatu pamats, bet dažreiz cilvēku argumentācija un faktu analīze ir tāda, ka nesaproti kurš no jums ir traks. (Konkrēti jautājums radās sadarbībā ar ierēdņiem, juristiem, politikas entuziastiem, dzīves gurū)

Bazhix  Loģika, tāpat kā matemātika, ir pilnīgi neatkarīga no visa apkārtējā. Tā vienkārši runājot - cēļoņu-seku likumsakarība! :)
Tas, kur ir atšķirības, ir dažādu cēloņu iekļaušana seku analīzē, kā rezultātā nokļūstam pie dažādiem secinājumiem :)

neko  "Loģika, tāpat kā matemātika, ir pilnīgi neatkarīga no visa apkārtējā."

Teorētiski, bet praktiski viss sākās ar pareizās (pieņemamākās) aprēķinu metodes izvēle:) Pieļaujamās kļūdas robežu definēšanu utt.
Kā piemērs iz dzīves - grāmatveža jautājums "jūs pēc kādas metodikas PVN rēķināt"?:) Nemaz nerunājot par jurisprudenci kur mierīgi vienlaikus var pastāvēt 3-5-10 dažādas, juridiski pareizas atbildes uz vienu un to pašu jautājumu.

nedolce_negabana  Autorei- kas ir dzīves gurū???

Bazhix  Teorētiski, bet praktiski viss sākās ar pareizās (pieņemamākās) aprēķinu metodes izvēle:)
---------------------
Tas neko nemaina loģikā. Tas maina tikai izejas datu izvēli - lielākai precizitētei vajag vairāk datus, dažādiem auditoriem nepieciešami dažādi grāmatvedības aprēķinu paņēmieni (kas arī ir uzskatāmi par izejas datiem) :)

Kā piemērs no matemātikas - 1 (op) 1 = 0, kur tieši ar loģikas paņēmienu mēs noskaidrojam, ka (op) ir atņemšana, savukārt 1 (op) 1 = 1, mums ir ļoti liela izvēle, kas varētu būt šī operācija :)

Liepa53  Manuprāt, loģika ir domāt plaši un redzēt lietu kopsakarības. Un ne visiem tas ir dots.

anis  Jā, jānoskaidro kas ir op/13.33/- laupītājam tas ir ieguvums,bet upurim-zaudējums...
Tiesnesis to kvalificēs kā sodāmu nodarījumu. Un kādas šeit ir kopsakarības-ja noķer,tad vienas,ja ne citas...

runcizs  Vienam jautājumam var būt vairākas loģiskas atbildes. Piemēram, kāda ir varbūtība, ka Jūs šodien satiksiet citplanētieti?
Variants A: ņemot vērā, cik pasaulē ir daudzmaz ticami šādu kontaktu gadīkumi, šī varbūtība ir ārkārtīgi maza, tuva 0.
Variants B: 50/50 - vai nu satikšu, vai nesatikšu...

studentka  Loğika nenostrādā garāku faktu virknē. Var loğiski izsecināt, ka ābols un bumbieris ir viens un tas pats, bet tu taču redzi, ka tā nav. Loğika ir tikai prāta vingrinājums, sapratne nāk ar dzīves pieredzi.Bij tāda smuka anekdote par Loģiku un Matemātiku, kur viņām dzenas pakaļ seksuālais maniaks -nobeigumā Loğika paceļ svārkus, maniaks nolaiž bikses un....... ar paceltiem svārkiem taču var paskriet ātrāk nekā ar nolaistām biksēm, saka Loģika, bet maniakam bija cita loģika.

C_hloe  Vīrietis ir cilvēks. Vīrietis nav sieviete. Sieviete nav cilvēks.
Loģika. :D

slieks  Tevi otrs var gāzt no kājām nost ar savu loģiku, kamēr neatrodi, kurš ķieģelis viņa sienā ir vaļīgs. Un ja netiek dots laiks apdomāties, tā ir kā ir...:) Galvenais, uzreiz neko neatbildēt. Pēc tam turēt pa gabalu, lai gaisu nemaisa, jo diskusiju jau tādi nemeklē, tikai uzbraucienu.

av2  pieaudzis cilveeks ....ar laiku saprot, ka taisniiba var buut arii citaada, otram utt. Un miers. Taa nebuut nav probleema.Par to pat domaat iipassi nevajag, nav veerts.
Pat 2 +2 var buut ar dazzaadu rezuultaatu, kaa teica Abrams , atkariigs no taa , vai peerkam, vai paardodam :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu