Jūsu nika izcelsme

Ir tik daudz jautājumu kurus varētu jums uzdot, bet diez vai Es spētu visas atbildes izlasīt, bet te būs viend no tiem....sēžu Alfā dzeru tēju un domāju kā izvēlējāties savu niku, izcelsme, vēsture.
Nu ar mani viss skaidrs janka42 nekādu jautājumu...bet kā ar jums?

inito4ka  ...mans vārds un viss :) tā mani sauc visi krievvalodīgie. pat nezinu kāpēc....,latvieši manu vārdu parasti nepamazina :D

Marija_Anna  Mans vārds + vēl viens man svārds. Abus dzīvē neizmantoju. Tikai šeit.

Momo  Bērnības mīļākā grāmata.

Caune  Saistīts ar mājdzīvnieku.

Arma  Patīk kā igauniski skan vārds mīļa

edding  Nav ne jausmas. Gan jau tie, kurus gribēju, bija aizņemti, bija jāliek klāt cipari, ko es negribēju, jo cipars 17 tantei gados ir maldinošs. Arī 40, gadiem ejot neatbilstu patiesībai, jo zināju, ka uzturēšos šai vietnē līdz penzijai. Vai pat ilgāk.

burleska  Ienācu, jo netīšām, googlē kaut ko meklējot, uzdūros uz vienu sev interesējošu lietu. Lai uzdotu jautājumu, bija jāpiereģistrējas. Burleska- šķita tika nesaprotams žanrs, kaut kas ar erotiku un ironiju, un mākslu saistīts, ka likās, ka mani raksturo, katrā gadījumā tas bija pirmais, kas tobrīd ienāca prātā. Tādas aktivitātes, kā šobrīd, tas ir, rakstīt šeit, tobrīd neplānoju. Gadus 5 niks mētājās bezdarbībā, jo par oho nebiju sevišķi augstās domās :D

LaskovijMerzavec  Tā mani šeit iesauca, cilvēki, kas pazīst mani arī dzīvē un tā arī palika.

cirteejs  Par sevi neizteikšos!

_Biezaa_oome  Atbilstoši dziesmiņai "Biezais vectēvs", kad biju jau ome. Pirms tam biju vienkārši "muterīte".
Mīnuss - raksta daudz lumpeņu ar tekstu - "ja aicināsi dzīvot uz Vāciju - neatteikšos!" /laikam jāuztver kā draudi!/

leone  Tobrīd,kad reģistrējos,pa radio skanēja Mama Leone.Savā iepriekšējā dzīvē šeit es biju putns-bet" ...tie ar spārniem dzīvo ļoti ātri..." :)

maldita  no spāņu valodas aizņemts vārds. Nozīmē nolādētā.

Vaukskis  No iesaukas nelaiķim, kādreizējam LR Valsts kontroles galvam Raitim Černajam, kuru 21. gs. sākumā internetā anonīmi nodēvēja par (politikāņu kabatas) "vaukšķi". Toreiz- pirms 15 gadiem- šis apzīmējums kopā ar tamlīdzīgiem emocionāli iekrāsotiem izteikumiem, ka mūsējā Valsts kontrolē strādā "viszemākās proves speciālisti", "izspiedēji" u.c. sacēla tādu vētru ūdens glāzē, ka pret strauji augošā interneta lietotāju skaita ziņā un salīdzinoši maz cenzēto diskusiju tirgū vadošo portālu "Delfi" tika ierosināta krimināllieta par goda un cieņas aizskaršanu, kas pamazām aizsāka "skābekļa piegriešanu" anonīmai un rupjai demokrātiskajai izteikšanās brīvībai. Man nav (nav bijis) sakara ar šo institūciju un konkrēto personu, bet laikposmā, kad izlēmu šeit piereģistrēties, cilvēki itin bieži mēdza šo apzīmējumu pieminēt līdzīgi kā vēl agrāk un tikai ļoti reti tagad "reņģēdājus" saistībā ar satiksmes ministra un premjera Viļa Krištopāna izteikumu.
Izvēloties niku, apzināti gribēju to latvisku iepretī šejienes daudzajiem kārklu anglicismiem un rusicismiem, par kuru izmantotājiem nodomāju, ka viņiem tos vajadzēja atstāt ārzemju "lapām", piemēram, "Hotmail", nevis palīdzēt pa kripatiņai mazināt jau tā vāro pašmāju tīmekļa vidi itin kā mūsu dzimtā valoda būtu nabadzīga. Šis segvārds tapa izvēlēts gan kā savā ziņā protests, gan-zemapziņas līmenī- kā kluss palīgā sauciens; tik tautiski labskanīgs kā Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku ornaments un tajā pašā laikā cittautībniekiem un latviešu valodu tāpat slikti zinošajiem (vēl ne-) "naturalizētajiem" retu reizi saprotams. Tagad domāju, ka niks atspoguļo(ja) ne tikai zemo pašnovērtējumu, kuru kāda (ir tikusi ) gaidīta paaugstināt, bet arī manu divdabja iedabu. Varētu padomāt, ka ar šo niku es citiem pavēst(īj)u, ka mani favorīti ir suņi, kaut gan tā nav- man patīk kaķi, esmu pret to plucināšanu. ;)

muskare  patīk šīs pavasara puķes :)

borzomi  Ja kuņģis strādā,tad galva arī strādā-Boržomi!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu