Ko jūs zināt vai domājat par šizoīdo psihotipu?

Viens mans labs paziņa ir šizoīds(tikai lūdzu nejaukt ar šizofrēniķi).Visādā ziņā paziņa šizoīds ir jauks cilvēks, bet nu ir viņam tādas dīvainības kas nav raksturīgas citiem psihotipiem.Ir viņam brīži ,kad viņš grib ta kā atslēgties no visas pasaules un arī attiecībās viņam ir tāpat.Kad nu ļoti, ļoti gribas būt kopā ar savu dāmu un te vienu brīdi viņam liekas ka par daudz ir piesātinājies un atkal gribas būt kopā tikai pašam ar sevi.Viņa dāmai nav viegli, jo tad kad kādu ilgstošāku laiku bija komandējumā, tad varēja vispār nezvanīt pat nedēļu un neatbildēt uz zvaniem.Dāma protams sašutusi, pašam ar ar viņu jāskaidrojas, bet nu sanāk atkal un atkal no jauna-citādi viņiem ir jaukas attiecības.Neviens nekur pa malām neložņā, nekādu citu ne saprašanos ar nav, bet nu šitas liek dāmai šad un tad pamatīgi satraukties.Paziņa gan prasa padomu, ko ar sevi darīt, ja nu tāds ir?Un gribētu zināt kāda ir citu pieredze esot attiecībās ar šizoīdu?Un vai vispār daudzas dāmas gribētu veidot attiecības ar tāda psihotipa cilvēku?Lūdzu nopietnus viedokļus un nejaukt iekšā autoru, jo stāsts nav par viņu.

EIZHENIJA_FINKA  mēs par viņu zinām visu!
Ir ārstējams.

Gunitaa  Vislabāk man "patika" jautājums, vai mēs gribētu tādas attiecības.
Jā, kā tad- "sapnis vasaras naktī" ! :DD

rikititikitai  Atpazinu sevi.

Liga2  Mani parsteidz kapec tie tavi pazinas nak pec padoma pie tevis, ja tu pats neesi spejigs dot padomu. Katreiz steidz rakstit oho un iztirzat savu draugu problemas. Pasarg dievs no tadiem pazinam ka tu.

rikititikitai  Parakājos netā... Izskatās, ka 95% vīriešu, ar ko esmu tikusies, ir bijuši vnk slimi. :)))
"Schizoid personality disorder is a pattern of indifference to social relationships, with a limited range of emotional expression and experience. The disorder manifests itself by early adulthood through social and emotional detachments that prevent people from having close relationships. People with it are able to function in everyday life, but will not develop meaningful relationships with others. They are typically loners and may be prone to excessive daydreaming as well as forming attachments to animals. They may do well at solitary jobs others would find intolerable."

EIZHENIJA_FINKA  11.15, Rikitikitai - loģiski! tie ir spoguļneironi, kas pievelk līdzīgos!...:) Izārstejies un tev pārstās šitie dubli lipt klāt...:)

grieta_85  viņiem nevajag daudz kontaktēties ar cilvēkiem.Viņi jūtās labi paši ar sevi un tāpēc viņiem nav daudz draugu un paziņu,bet tie kas ir ir īpaši izmeklēti.
wou!
neskan slikti:)
labāk neēst neko, nekā musorus!

Tinte  Šizoīda personība: tai raksturīga norobežošanās no emocionāliem, sociāliem un citiem kontaktiem, dodot priekšroku fantāzijām, vientuļām nodarbībām un introspekcijai. Spēja izteikt savas jūtas un izjust patiku ir ierobežota.
(slimību profilakses un kontroles centrs. klasifikācijas kods F60.1)

Esi pārliecināts, viņš ir šizoīds? Varbūt vienkārši introverts flegmātiķis, kuram pēc komunikācijas un lielām ļaužu masām nav nepieciešamība.
Nav ne vainas tādam tipam. Tāds esot Abramovičs.

miglainaa_plava  Tas ir smalks psiholoģijas termins - no kurienes Tu ro rāvi/zini? Ja jau zinātu, tad arī jautājumi - ko darīt - nerastos. Lūdzu te būs autors, kas ļoti daudz sarakstījis par šo tipu (ja viens draugs nav vienkrāši staigulis):
Петр Борисович ГАННУШКИН
КЛИНИКА ПСИХОПАТИЙ: ИХ СТАТИКА, ДИНАМИКА, СИСТЕМАТИКА
ГРУППА ШИЗОИДОВ

Tā kā es pati daļēji!!! esmu šizoīdais tips, tad pilnīgi saprotu tādus cilvēkus. Viņiem patīk dzīvot savā pasaulītē, citi cilvēki nav vajadzīgi un viņu domas arī ne, īstā laime sākas tad, kad CITI aizver durvis no ārpuses. Pilnīgi ikonisks introverts tips. Pēc profesijas ņemot tie varētu tipiski datoriķi, zinātnieki, mākslinieki, dabas pētnieki. Man pašai daudzi ir pārmetuši vēlmi būt vienai, pat ne vēlmi, bet akūtu vajadzību, kā pēc ūdens vai gaisa. Vīrieši ir uzskatījuši, ka es viņus krāpju, izsekojuši pat. Citi, ka esmu vienaldzīga. Citi, ka ar galvu kaut kas nav kārtībā, jo pēc viņu domām, cilvēks nedrīkst vienatnē pat pusdienot, un visu laiku jābūt tusiņā ar citiem.
Kā jau teicu, tad esmu tāda tikai daļēji, tie tipi var būt jaukti, un periodiski ir vajadzība pēc citiem un tusiņiem. Ko darīt? Vajag līdzīgu un tādu, kas saprot. :) Šizoīdie tipi lieliski saprotas ar astēniķu tipu (nejaukt ar tiem, kas bija tievi).

InJanis  Tautiesi !!!

Da normals muziks pec apraksta .....es ari piem nekontaktejos ar savu sievieti meditacijas laika,tiesa tauta to sauc par zapoju.....kas tur slikts.
Katram skeletam savi kauli skapi......
Ka ta bez divainibam tautiesi...ta jau sievite no garlaicibas nomiris

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu