Vai dāļāt padomus ir prātīgi?

PA ļoti bieži kāds prasa padomu attiecību jomā un vienmēr lielākais vairākums arī tos sniedz - katrs pēc savas saprašanas un pat nepazīstot konkrēto cilvēku.
Vai bārstīties ar padomiem nav neapdomīgi, nepazīstot cilvēku?
Un vai tādejādi netieši neuzņematies atbildību par svešu cilvēku dzīvi?
Tāds šoreiz jautājums un viela pārdomām. :)

KostaPinta  Kam sanāk, tas dara, kam nē- tas māca (oho reāls piemērs) ))))

aquaserpente  Var būt arī tāds variants, ka cilvēks jau izdomājis kā rīkoties, un vēlas gūt apstiprinājumu savām domāt, tad nu pajautā kas citiem sakāms. Ja kaut viens pasaka to, ko jau pats jautātājs izlēmis, apstiprinājums, ka izdomāts pareizi, ir iegūts, un miers mūros.

Piparkuka  Ko nozīmē- joku tēmas. Vismaz un pat laikam lielākā daļa ir normālas tēmas, no dzīves.
Un padomi arī no dzīves pieredzes.
T´pat katrs, visu pārlasot, pats izdomās- ko darīt. Viedokļi liek tikai drusku dažādot spriedumu. Ja prasa- jādod padoms jeb jāizsakās. Viss ok!

Piparkuka  P.S. Kāpēc marmorkaralienes jautājums ir "galīgi garām"?! Normāls pretjautājums. Un uz to var tikai atbildēt- Nē, nav neapdomīgi! Jo tieši ir interesanti uzzināt viedokļus no citiem cilvēkiem, nesaistītiem, neatkarīgiem, kas nezin situāciju un paskatās no malas.
Man šķiet, ka šī tēma vispār ie "garām", jo tieši ar to jau te nodarbojas- runā un gudro, arunā par un ap attiecībām, dzīvi! Tas jau arī ir tas pamats un interesantums te, piemēram!:))

EIZHENIJA_FINKA  Saskaņā ar Augstākās Debesu Tiesas likuma normatīviem, strīdu situāciju risināšanas gadījumos starp Prasītāju ( jautājuma) un Atbildētāju ( jautājuma) par atbildības uzņemšanos, informēju, ka atbildība par informacijas iegūšanu, tās avotiem ( Latvijas Nacionalā bilbiotēka, Oho, Akašas hronikas, Cosmopolitan uc.), un informācijas pielietošanu vai ignorēsanu pilnībā gulstas uz Prasītāja ( jautājuma) likteni.
Savukārt Atbildētājs ( jautājuma) ir atbildīgs par Planētarā Informatīvā lauka piesārņošanu, saskaņā ar Planētas Ekologijas MK lēmumu Nr. 2018 no Kristus dzimšanas.
Galaktisko likumu uzraudzības komiteja atgādina: likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības!

marmorakaraliene  Gunitinj, kas tad nu? Hroniska nespēja "sagremot" pretējus, citādus, negaidītus, neglaimojošus viedokļus? Kur tolerance?

Stika  "Ja prasa - jādod padoms" ... (C)
.. pat ja neko nerubī no konkrētās jomas. :D ( kā bieži tas arī vērojams!)😃
Ja Tev autobusa śoferis, bûdams noguris, paprasîs piesèsties pie stûres un vadît autobusu, Tu arî piekritîsi tikai tàpèc, ka paprasîja??? Diez vai !
Bet kaisît padomus - tur jau daudz pràta nevajag - tur jau tie visi baigie " spećuki". dd😀😎

Liga2  Dot padomus tik delikatos jautajumos es atturesos. Kadus padomus varu dot ja pati esmu skirusies tatad logiski ka savas attiecibas esmu kaut kur pielavusi kludu. Ja man vajadzetu meklet padomdeveju oho iespejams ka nosutitu vestuli lusilai , patik man sis sievietes nostaja dzive.

marmorakaraliene  12:51 Šoreiz runa nav par mani. Es savās tēmās pieņemu visus viedokļus.

anis  Pieturos pie sensenas atziņas,ko romas laikos sniedza jauneklim sirmgalvis ,uz jautājumu - precēties vai nē. Dari kā zini-tik un tā būs brīži ,kad nožēlosi izdarīto...

Stika  >> 12:25 Varētu padomāt, ka Tu pati izteicies par tēmu. Uzdevi pretjautājumu un pēc tam vēl pārmeti autorei tilerances trūkumu pret dažādiem viedokļiem.😎
Ikopš kura laika pretjautājums ir viedoklis? Ar savu demagoģiju Tu muļķus vari ķert uz savas makšķeres nevis visus! dd 😎

Stika  TOLERANCES

slieks  Gudrie māca - NEDOD PADOMUS, JA TOS TEV NELŪDZ. Bet, ja lūdz? Var padalīties pieredzē, bet ne vairāk.

jurks  Atbildība! Par visu nāksies atbildēt, par katru vārdu pateiktu vai nepateiku, uzrakstītu vai neuzrakstītu! Tik daudzmums ir dots, tik bezgalīgi vērtīgas bagātības mums ir uzticētas, ja mēs, kaut bezgalīgi mazu daļiņu no tā spētu saprast-( nojaust )mums jumts aizbrauktu, tik liela ir atbildība un kā mēs ar šo dārgumu saimniekosim- atbildēsim Radītāja priekšā! Noteikti ir lasīts Jaunajā Derībā par talantiem ko Kungs izdalīja saviem kalpiem ar mērķi pavairot!

bargaakundze  Mēs jau sapratām gunitas un co pozīciju:
Šajā jautajumā var būt divi viedokļi - mans un nepareizais.

ISA  gunitaa, tu savā tēmā, nu tā kā uz vakti ķiršu dārzu ar bisi no strazdiem vaktē...:)

riebekle  Dodot padomu nu nekādi nevar uzņemties atbildību par svešu dzīvi. Izvēle, vai tam padomam klausīt, ir paša cilvēka ziņā, neviens ar varu nespiež padomiem sekot. Bez tam, kā rāda pieredze (mana), reti kurš padomus ņem vērā, parasti uzklausa un tāpat izdara pa savam. Tamdēļ, ja jautā, dodu padomu no savas pieredzes, bet man ir vienalga, vai to ņem vai neņem vērā, izvēle katra paša ziņā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu