Vai tiešām "viena pagale nedeg"?

Bieži dzirdēts teiciens "viena pagale nedeg" gadījumos, kad ir nesaskaņas, šķiršanās un līdzīgas lietas. Man liekas, ka tā tomēr īsti nav. Un šāda attieksme no apkārtējo puses var radīt nepamatotu vainas apziņu pašam pret sevi, pat ja paša vaina vai nu nav vispār vai arī ir niecīga. Kāda ir jūsu pieredze?

av2  raina1970 - ja cilveeks iesleedz ssito "ja tu nedancosi peec manas stabules" tad, ka var buut,. ka tikai viens vainigs pie attieciibu izjukssanas ???
ABIEM ir jaapiesliipeejaas, ABIEM ir jaasamierinaas ar otra prikoliem , un ABIEM ir jaamiil otru bez noteikumiem ! Tikai tad var veidot veiksmiigu naakotni.
Sievieteem visaar tik tipiski vainot otru :(( Laikam nav spogulla maajaas !

Vaukskis  Attiecībā uz venas puses ieinteresētību, bet otras puses tikpat lielo inertumu, iniciatīvas trūkumu attiecību veidošanā un uzturēšanā domāju, ka viena pagale nedeg ! Ilgtermiņā nesanāk.. . Vainas apziņu tas neradīja, jo galugalā cilvēks ir atradis piemērotāku, ar ko "degt" kopā un, ja tā labāk, nevajag pārdzīvot.. .
..Jā, es gan arī neesmu bijis saistīts ar tādu kā diskusijas autores aprakstītu cilvēku ar daud problēmām.

raina1970  av2- tas ko Tu minēji- tā ir vistīrākā manipulācija, piekritīsi? Ja otram nav pieņemama šāda attiecibu veidošanas maniere- tad vienkārsi- ir jāiet katram savs ceļš, nav tur vainīgo.Vienkārsi- šiem diviem cilvēkiem nav komfortabli sadzīvot vienam ar otru, nu nevajag tad lauzties aizvērtās durvīs un domāt, ka kādreiz jau tas otrs darīs tikai tā, kā man ir pieņemami.
Par pieslipēšanos- to var darīt, ja tās atšķirības ir jautajumos, uzskatos- kuri nav stūrakmeņi, lai attiecibas vispār būtu iespējamas. Samierināties- tā ir spēlear uguni, jo tas krājas un pienaks reize, kad viss ies pa gaisu. Patiesibā- ja otrs ir pieņemams , tad nav ne jasamierinās ar kaut ko, ne jāiet uz kompromisiem, tas viss atkrīt.Tās atšķirības un dažādības - netraucēs būt kopā, tās nekaitinās, vai neliks asināt kara cirvi.

alvis25  Divu cilvēku attiecībās vienmēr abi ir vainīgi . Ja kāds ir alkaholiķis vai vēl kas tad vajag padomāt kāpēc tā ir noticis . Ja nu otra pusīte ir uz to virzījusi . Un virzīt var visādi kaut vai ar zāģēšanu . Tas no personīgās pieredzes .

ViltigaLapsa  Un kā vēl deg... jo vienam var būt reālas rakstura problēmas un ar to viņš rada problēmas ģimenē !
Mazāk turaties pie neobjektīviem, standarta, dumiem apgalvojumiem. Domājiet ar savu galvu .

ViltigaLapsa  alalvis25
par alkoholiķiem...tai sugai vienmēr vainīgi pie viņu problēmām ir citi . tikai nekad viņi paši.

alvis25  Arī alkaholiķi ir vainīgi pie savām problēmām , bet vai tad kad saietās kopā tas nav redzams ka ir alkaholiķis ? Nemēģiniet mainīt , kamēr pats negribēs neko tur nevarēs izdarīt

ViltigaLapsa  ir sievietes kurām patīk dzērāji. visu mūžu kopā dzīvo .

Floriana  Deg viena pagale, laikam nekad neviens nav skatījies ugunskurā, daba pati nosaka, kāpēc cilvēks no tās būtu jāizslēdz, nu var jau, ja nav robots!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu