Kāpēc vīrieši retāk, nekā sievietes lūdz palīdzību, lai iepazītos?

Āķis slēpjas tajā, ka sieviete labprāt izmanto padomus, lai tiktu galā ar to, kas neizdodas. Bet vīrietis cenšas visu izdarīt pats. Palūgt padomu viņam nozīmē atzīties savā bezpalīdzībā. Viņam šķiet, ka "īsts vīrietis" piedzimst ar prasmi atrast laulības partneri. Viņš neapšaubāmi ir īsts vīrietis un "rīkojas pareizi". Kāpēc viņam ar viņa "pareizo uzvedību" nav draudzenes? Tāpēc, ka "visas vecenes ir maitas", viņš domā. Un drūmi sēž bārā vai pie televizora un skumst.

Sieviete spriež citādi: "Man nav vīrieša, tātad ar mani kaut kas nav kārtībā. Kā to uzlabot?" Un lūdz padomus, mācās un apgūst flirta paņēmienus. Un piesaista sev vīriešus. To skaitā arī puisi, kurš nespēj pats atrast sev sievu.

Tipiska pasivitāte attiecībās ar sievietēm vērojama latviešu vīriešos, kurus parasti audzinājušas autoritāras mātes. Puisis katru rītu ar autobusu brauc no Ķekavas uz Rīgu uz lekcijām universitātē. Pie viņa pienāk meitene, apsēžas līdzās, iepazīstas, pēc trim dienām viņam piezvana un uzaicina uz tikšanos.

Viņš piekrīt - ne tāpēc, ka meitene viņam ļoti patiktu, bet ar viņu ir viegli, turklāt arī neērti atteikties. Pēc satikšanās ir sekss. Pēc trim mēnešiem izveidojas paradums. Pēc pusgada viņi saiet kopā. Pēc gada - laulības. Dēla piedzimšana. Dēlu viņš mīl, bet sievu pacieš.

Un sarūgtinātā sieva atnāk pie psihoterapeita un sūdzas par jaunā vīra vienaldzību. Katru dienu pēc darba viņš dodas uz treniņiem sporta zālē, bet pēc tam visu uzmanību velta dēlam, nevis viņai. Un tas ir loģiski: dēls viņam patīk, bet sieva - ne pārāk.

Vīrietim šāda pasīva nostāja "viņa atnāca un mani paņēma" ir vienkārši briesmīga: viņu, kaktiņā sēdošu, savāc tā sieviete, kurai viņš ir vajadzīgs, nevis tā, kura vajadzīga viņam. Viņš izrādās pasīva izspēlēta kārts, nevis aktīvs procesa dalībnieks. Un ir spiests būt kopā ar citu, nevis to, kura viņam būtu vairāk piemērota.

Aktivitāte vīrietim ir asinīs. Kad viņš dzird no sievietes atraidījum

runcizs  Kam tad tā palīdzība būtu jālūdz - profesionālai savedējai? Vai PA "ekspertēm"? :D

Ziids  Nja....laikam ar mani arī nav riktīgi..flirtēt nemāku,koķetēt nemāku ,sašņorējami vīrieši besī vnk...dzīvē atļauju sevi sašņorēt..būdama tāda,kāda esmu..memļaki akrīt,izfiltrējas drosmīgie,aktīvie..

janisb  Man vienreiz mēģināja "palīdzēt" pat man neprasot un nebrīdinot, tikai pēc kāda mēneša pielēca, ka kaut kas nav kārtībā, nācās izsaukt "palīdzētājas" uz pārrunām un paskaidrot ka man ar konkrēto personu nekāds "ilgi un laimigi" pat teorētiski nav iespējams ļoti daudzu iemeslu dēļ...

draboss  Ir diezgan pastulbi autobusā savākt kaut kādu pokujistu un tad iet pie psihoterapeita kaukt ka Tavs vīrietis ir pokujists. Es īsti vīrieša vainu tajā nesaskatu, viņs ir tāds kāds ir. Ja tai sievietei ja tāds tipažs nder, nevajag izmisumā grābt autobusos ko pagadās, bet dzīvot dzīvi un uzradīsies arī tas pareizais.

ViltigaLapsa  Mani interesē vai Edgars37 uztaisīja to feik sievietes ar zeksīgo bildi profilu? :)

AivarsN  Tas ir ļoti kļūdains uzskats,ka latviešu vīrieši ir vāji. Vienkārši,sacensties ar sievietēm,ir zem viņu goda. Ja jau tā grib būt tik vienlīdzīgas un emancipētas,tad tik uz priekšu! Lai pirmās uzsāk iepazīšanos,apgādā ģimeni un dara visus vīriešu darbus. Vīrieši,pieklājīgi būdami,taču neliegs viņām to prieku. Ir taču vienlīdzība,līdztiesība. Taču,ja grib īstu vīrieti blakus,nāksies vien izturēties kā sievietei.

Spodris  Godīgi sakot, bija slinkums lasīt, bet cilvēkam respect par to, ka veltīja laiku šī garadarba rakstīšanai

jadore  Tāpēc, ka vīrieši paši zin, ko vēlas un ļoti labi, ka tā.

Edgars37  16:40

Nea, tas nav mans darbs;), godigi.

nakunakutekuteku  Sofija Lorena esot teikusi,ka milakais jaizvelas loti rupigi,lai nav kauns iziet sabiedriba,bet vira lomai gan der jebkads.

zmejs  Puišeļus var pārtaisīt, bet ne rūdītus večus, viena daļa sieviešu lec apkārt un nu sapņo par nezin ko, princi baltā zirgā -atjāja, izjāja, aizjāja šodiena, bet iepazīties grūti ir kompleksu pilniem cilvēkiem gan sievietēm , gan vīriešiem. Un ja vēl tarakāni galvā lēkā no viena stāva uz otru vai manu vai.

VILFORS  Es te kaut ko nesaprotu. Ja meitenei puisis iepaticies, kāpēc viņa nevarētu uzsākt iepazīšanos pirmā? Vai puisim par to vainīgam un mazvērtīgam jājūtas? Mūsdienās daudzām sievietēm tā galvā sakāpis, ka labākais ko var izdarīt, ir mest viņām līkumu un jo tālāk no viņām, jo labāk.

Vaukskis  Autore, pati uzdevi jautājumu un pienācīgi atbildēji. Lieki ko piebilst

Flints  No visa pārlieku garā naratīva izlobīju sekojošu atziņu: būtu tas puisis palūdzis padomu kaut vai Ķekavas autobusa šoferim, kā pareizi iepazīties ar meitenēm, nebūtu viņu savākusi sieviete, kurai vajadzīgs ir viņš, bet drīzāk būtu kopā ar kādu, kura vairāk piemērota viņam. Tiešām? Kas var uzņemties dot tādus apsolījumus? Dzīve reizēm izspēlē ar mums tik negaidītus jokus. Turklāt, nekad iepriekš skaidri nevar zināt, kurš no variantiem ir labāks. Viņam, viņai vai viņiem abiem…
Un vēl viena pIebilde. Flirtējoša sieviete noteikti nebūtu tā, kas spētu ilgstoši piesaistīt manu uzmanību un raisīt pret viņu nopietnus nolūkus.

Floriana  Hm, dzirdēju, ka vīrietim sieva un mīļākā jāizvēlās rūpīgi, lai abas kopā varētu dzīvot ilgi un saticīgi! Tad arī pašam būs prieks un veiksme smaidīs :D

Deisa  Kas tas par subjektīvu apgalvojumu? Kur statistiku ņēmi kam tādam, a?

krumuzagis  Domāšana ir visu laiku attīstībā, gadsimtos izveidotās atziņas un pieņēmumi kā veidot sevi un pasauli ap sevi ir visu laiku pilnveides procesā, tikai bieži vien cilvēki uztver to ko viņiem sniedz kā normu un ka, ja visi tā dara, tad mums arī tā jādara. Katram jaunam cilvēkam veidojas savs priekštats par sevi un kas zin varbūt pēc gadiem saiet kopā tādi pāri, kas ēras sākumā kāpelēja kopā kokos.

runcs51  Ir muļķīgi kādu atsevišķu gadījumu pieņemt par kritēriju un tagad sākt pēc tā vērtēt visu un visus...cilvēki ir ļoti atšķirīgi-gan vīrieši,gan sievietes-un arī attiecības katrā gadījumā var būt atšķirīgas....un savas problēmas katrs rada sev pats.Tagad,protams, ir modē pie katrām mazākām problēmām uzreiz skriet pie psiha(-loga vai-terapeita-atšķirības neredzu),bet nekad gan neesmu dzirdējis,ka ar to kādam būtu izdevies savas problēmas atrisināt.

Mobb_D  Sievietei šāda pasīva nostāja "viņš atnāca un mani paņēma" , nav vienkārši briesmīga ?

VAZ07  gertrudei tikkai vieni bezkaunigi piedavajumi padommma , attieciba uz viriesiem !

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu