Kas ir askēze?

Kas ir askēze? Kādas askēzes jūs praktizējiet un kāpēc?

RRAGANA  Es runāju par tiem, kas ir pīpojuši.

Nē, tā mūku pašsišana..pat nezinu. Ir daudz muļķīgu lietu, ko cilvēki dara, ķipa kaut kādu mērķu vārdā. Bet vai vajag? Tomēr! Tā ir katra paša izvēle.

_Biezaa_oome  Negavēju. Ar mani vēl tik traki nav. Uģa Kuģa live pārraides neskatos. Man ir tikai viens elks - es pate!

jadore  Man gan šķiet, ka tas drīzāk ir dzīves veids. Lēmums atteikties. Cilvēks atsākās no pasaulīgiem labumiem, nevis tapēc, ka nevarētu ko atļauties, bet gan tapēc, ka viņam to nevajag. Viņš ir garīgi izaudzis no patērētāja līmeņa, bet bez fanātisma pieskaņas.

AivarsN  Labākā askēze manā izpratnē ir atteikties no kārdinājuma pirkt slavenāko brendu jaunākos gadžetus,to vietā nopērkot vecāka izlaiduma un ne tik populārus. Aizjūras gardumu vietā lietot vietējo,vislabāk pašaudzēto pārtiku un tabaku. Kā zinām,laiks ir nauda. Ietaupot naudu,paliek pietiekami daudz laika izglītībai un apcerēm. Rezultātā saproti,ka nav jēgas atbalstīt masonu izplānoto vienkāršās tautas paverdzināšanas politiku. Lai tak viņi paši iet beidzot strādāt!

EIZHENIJA_FINKA  Mucha, pareiz, kas mums, zvaigznēm!..:)
Aņuks . sieva saka vīram:
- стих!
муж: дорогая, какой стих прочетать?
жена; стих - это глагол! сел и стих!

DanaL  Pasūtīju internetā dīvānu. Viss baigi forši, bet ļoti ciets matracis. Bet nu tā patīk, ka esmu ar mieru paciest. Tāda piespiedu askēze. Un jūtu, ka man pamazām sāk augt spārniņi un tāds kā nimbs veidojas īstajā vietā...😁
Un mugurai nākot par labu... Tā ka viss OK.

bagi  Izrādās, es esmu askētisks līdz sirds dziļumiem...nu ja neskaita alu, karbonādes un oho. :D
Nu pavisam nopietni,pats brīnos. :D

Deisa  Manā uztverē askēze ir atteikšanās no ierastā komforta, pakļaujot savu gribu un prātu, lai, tipa, stiprinātu savu garu. Tas var būt uz kādu noteiktu laiku, bet tikpat labi pastāvīgi. Veģetārisms manuprāt arī ir sava veida askēze, bet gan tiem, kas ir izteikti gaļēdāji.
Es pati gan nepiederu pie tiem, par ko varētu teikt - būtu labāk ēdusi - tas ir, askētisku dzīvesveidu nepiekopju.

janka42  Askēze ir uzmanības deficīta kompensēšana...tipa...Eu cilvēki skataties!...te es esmu!

EIZHENIJA_FINKA  Janka, pēc pārāk dziļas askēzes tak i kedas var atmest un neieraudzīt pilsoni!

AivarsN  Vispār jau askēze laikam bija domāta,atteikties no visa pasaulīgā,kas novērš uzmanību,lai iegūtu apskaidrību. Ne tikai klostera cellē,vai vientuļā alā. Arī savā mājoklī,ja dzīvo viens,var atslēgt visas ierīces un ļaut vaļu domu lidojumam. Tā var nonākt pie daudzām vērtīgām atziņām,idejām un atklāsmēm. Varbūt tieši tāpēc cilvēkus cenšas sadzīt pilsētās,lai maksimāli ierobežotu viņu dzīves telpu,turētu nepārtrauktā stresā,lai viņi nespētu atslēgties no nepārtrauktās zombēšanas. Cilvēki nav ne roboti,ne vergi,lai visu mūžu vergotu kāda labā dēļ pilnīgi nevajadzīgām un pat bezjēdzīgām lietām. Dievišķām būtnēm ir daudz augstāki mērķi un nevajag atlikt tos uz vēlāku laiku,kad būs sapelnīts pietiekami daudz naudas visu primitīvo vajadzību apmierināšanai. Atmetot visu lieko,nevajadzīgo un reizēm pat kaitīgo,būsiet pārsteigti,cik daudz atliek brīva laika,kuru var izmantot daudz patīkamākiem un cēlākiem mērķiem.

coldlands  Materiāla labuma askezi, lai piekopj slinkie un finansiāli nabadzīgie pipli.
Visa pāreja askezes piekopšana man nav saprotama, ja tik tā nav piespiedu kārtība, ja es gribu vairāk ēst, es ēdu, ja vēlos ilgāk gulēt, tad guļu....

Pillerina  Nu ka nav normāls vīrietis priekš manis, tad nav. Dzīvoju bez tāda blakus. Un katru krūmos ierāvēju neakceptēju. Normāla askēze.
Tāpat ar naudu arī, dzīvoju ar tik, cik ir.

jadore  15:08
izklausās vienkārši pēc slinkuma lāpīšanas, ja viens dzīvo, tad var darīt kā grib, bet ja ir ģimene tad dzīves līmenis atbilstošs mūsdienu vajadzībām jānodrošina, citādi pilna patilte ar dievišķām būtnēm, kuriem nav ne elektības, ne interneta un visa pārējā. Un domu lidojums par salāpīšanos diez vai tālāk tiek :D

Manuprāt askēze nozīmē vispirms nodrošināt sevi un ģimeni, citādāk tā nav nekāda askēze, bet nespēja. :D

ViltigaLapsa  Mazohistu prieks ir askēze ! :))

EIZHENIJA_FINKA  smaržigā žadore, spēja nodrosināt SEVI UN ĢIMENI ir pieauguša cilvēka dzīves programma, un ""piesegšanās ar askēzi"´, ir kā tu saki ""patiltes dievišķo būtņu un norakstīto dabiskās atlases elementu"" vispopulārākā atruna.
pašai askēzei ar to sakara nav nekāda.

EIZHENIJA_FINKA  Ieteiktu izlasīt Maikla Rouča gramāmatu"´ The diamod cutter". ( ir arī nokačājama krieviski -
Nav šizotērisks sviests). Tibetas Mūki pārbauda, kā viņu teorija strādā Rietumu civilizācijas pasaulē, Amerikā. Un, jā, strādā.
Garīgums - tā nav nabadzība, garīgums ir bagātība. Bet askēze ir instruments šajā procesā.
Ja tu esi piedzimis ŠEIT UN TAGAD - un tas ir Reitumu civilizācijas koncepts, tad šajā konceptā ir jāprot atrast sevi, būt veselam, bagātam un gudram, gūt pieredzi tieši šajos apstakļos, nevis bēgt ilūzijās patiltē, kalnu alā vai sektā.

AivarsN  Bagāts ir tāds,kurā daudz Dieva. Tas,kurš sarausis daudz naudas,ir tikai kolekcionārs,jeb treknais,burtiski tulkojot no krievu valodas. Galvenais,lai pietiek visam nepieciešamajam un sirdsapziņa gavilē,nevis nokaunējusies iedzīta stūrī.

ISA  Daudz Dieva ir kreatīvos cilvēkos. Kreativitāte, jeb spēja radīt i Dievišķā enerģija nevis daiļdiršana kāda religiskā koncepta ietvaros un aizvainojums uz biezjiem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu