Kāpēc cilvēki attiecībās sāk melot viens otram?

..ja katrs par sevi uzskata, ka godīgums ir vērtība, kāpēc melot? Vai dēļ tā, ka sāk apzināties - otrs nav tik kompetents, lai uz problēmām vai situācijām spētu reaģēt gudri, saprātīgi vai objektīvi (kur iepriekš pieņemtā objektivitāte var izrādīties vien šķietamība)? Varbūt dēļ kā cita?

Ziids  Nu ne jau nu attiecībās sak melot. Meļi vai tendēti sameloties, melo jau visu laiku , vecākiem,draugiem, darbā un attiecībās. Jautājums- kāpēc.. man ir atbildēts- tāpat; kāpēc ne; man nav jāatskaitās; taisnība nav jāzin; utt... un, jā, melo, lai otra acīs izskatītos labāk.. sviests..

coldlands  Es meloju tik aiz žēlastības pret otru.

preilene  Cilvēks vai nu melo, vai nemelo – viņa uzvedība ir viena un tā pati visās dzīves jomās. Ja viņš ir melis, viņš melo visiem un pats sev arī. Kāpēc? Laikam viņš domā, ka veids, kā viņš dzīvo, citiem nebūs pietiekoši saistošs, interesants vai arī, ka tas citiem nebūs pieņemams. Un tā viņš dzīvo savā melu pasaulē.
Ir, protams, arī gadījumi, kad cilvēks vienreiz samelojas, lai kaut ko no otra noslēptu. Labi, ja šie vienreizējie meli nenovelk sev līdzi veselu melu lavīnu, no kuras pēc tam melis pats vairs netiek ārā, jo tad var samelot vienreiz un to visu aizmirst. Bet, ja lavīna sākusies, nabagam tik jāmelo tālāk.

ube  Te minēja, kā melo lai nesāpinātu. Bet ja melu uzklausītājs jau zin patiesību, tad klausoties melos sāp vēl vairāk.

aija_69  Ļoti augstu vērtēju pusmūža dzīves posmu, kad iegūta pieredze, ir bijuši puni, izjusti zaudējumi. Arī par nepatīkamām lietām var runāt atklāti, mierīgi, distancēti.

Kad bērni vēl bija ´´audzināmajā´´ vecumā, prioritāte bija uzklausīšana un pieņemšana, nevis taisnīgums un moralizēšana.

Ja attiecībās iezogas meli, tie ir abu iesaistīto pušu darba augļi.

nazis  Cilvēku neradīja darbs, kā apgalvo ja F. Engelss, cilvēku neradīja arī sekss, kā apgalvo paleontologi, cilvēks no dzīvnieka radās, kad sāka melot. Ja nebūtu melu, mums nebūtu pasaku, nebūtu literatūras, teātra, kino, mākslas, arī interneta, virtuālās realitātes un daudzu citu lietu, kas radušās melu rezultātā. Meli vislabāk attīsta smadzenes un domāšanu. Fantāzijas, kas kādam izstāstītas kā balta patiesība, rosina domāt, kā tās padarīt par tiešām realitāti.
Meli ir cilvēka būtība.
Tas, ko es sarakstīju, arī ir meli - ticiet vai nē.

raina1970  Pamatu pamatos- visi meli bāzējas- bailēs un slinkumā.

rokons  Svarīgi ir, par ko tiek melots..............reizēm tas ir pat izdzīvošanas jautājums

Deisa  Melo, lai nebūtu jāiedziļinās darbības iemeslos un jāskaidrojas.

janka42  Hmm..skatos ka te visi ir meļi, tik labi pārzin šo tēmu.

soaham  Interesanti.
Iesaku katram no jums izlasiit savu komentāru par šo jautājumu.
Jūsu viedokļi atspoguļo jūsu būtību.
Mans viedoklis: katram cilvekam ir sava patiesiba, otrs reti kad to "redz", jo acis un galva un maņas ir citas.
Piemeram par karu.
Politikim, ģenerālim, kareivim, civilajam,tēvam, mātei, dēlam, māsai, sievai, viram, kritušajam, bērnam....katram ir sava patiesiba. Tāpat ari attiecibās.
Virietim( karaviram), ne vienmer ir jazina, ko sieviete( ģenerālis) domā un arī otrādi.....

VecmeitaARrunci  Pirmie melini ir miilaa miera labad,tad var iedaliit baltos melus.kad jau saakas globaalie meli,tad jau attieciibas ir tikai nosaciiti.

InJanis  Tautiete, klusuma pavelniece !!!

Tema tev gara un sapiga, bet..................ir tada samera pasen iznakusi gramata krieviski par so temu, vairakas dalas.............Igri v kotorije igrajut ljudi.............. ( Speles, kuras spele cilveki, tas po latisski )
Samera vienkarsi vis aprakstits.

Trusis1983  Melo,jo ir iemesls.Lai nosleptu,apmanitu.Kāds nu tas labums katram.Taču tā ir liekulība un necieņa un attiecību beigas,ja iet runa par attiecībām starp vīrieti un sievieti.

ViltigaLapsa  Melošana ir vīriešu ieradums. Sāk jau ar to ka stāsta , ka būs (ir) uzticīgi. t.i. Pasakas par to tēmu.
Vienkārši stāsta to ko sieviete vēlas dzirdēt. Lai dabūtu seksu vai būtu miers mājās. Un naivas ,dumas sievietes tam tic.

Droshs_Plecs  Labāk pasaki, kāpēc ne?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu