Nav tā īstā un īstais. Ir tikai vajadzības.Nepastāv pasaulē divu vienādu cilvēku.

Cilvēki satiek viens ,otru dēļ abpusējas vajadzības. Vajadzības morālas,emocionālas,garīgas,intīmas,materiālas.Mīlestība pastāv tikai uz sevi pašu.Un tas pats ir jāiemācās.Sevi mīlēt ir ļoti grūti.Vieglāk ir mīlēt kādu. Uzlikt atbildību uz citu pleciem. Vai esat iemācijušies Sevi mīlēt?

Kurts69  te pilns Oho ar tiem kas "Mīl sevi". Tā arī turpina mīlēt gadiem ilgi. Cilvēki mēdz jaukt kompleksošanu un narcismu ar veselīgu paškritiku un spēju mīlēt otru neupurējot sevi. Bet strīdēties te nav par ko. katrs izvēlas savu dzīves ceļu un ja godīgi, tad nav mans mērķis kādu mācīt dzīvot. Un lauzīt galvu par man svešu cilvēku nespēju izveidot attiecības es ar netaisos.

Geisha  Laila! Nav taisnība, ka dodot rodas tukšums. Visus nemīl tukšumu.Ja tu izmet vecās zeķes tad plauktā tiešām rodas tukšums, bet ne uz ilgu laiku, jo atkal tas plaukts ir pilns ar jaunam zeķēm. Ir tas labais teiciens :" Dod Dieviņi citam dot ne no otra mīļi lūgt".
Ne vienmēr dzīves izlutināts cilvēks māk un grib citus mīlēt. Visdrīzāk tas būs patērētājs nevis devējs. Krieviem ir tāds labs skaidrojums kas ir Bogatijs čeloveks. Ne jau tas kuram ir vairāk naudas nekā vajag, bet sirdī, dvēselē, bagāts. Ar mīlestību un sirds siltumu bagāts cilvēks ir patiesi bagāts. Kam ir nauda tas ir naudīgs. Un bieži vien naudīgie cilvēki ir nevis bagāti, bet skopi, melīgi, krāpnieciski žuļiķi.
Mazāk lasi tos glancētos žurnālus un Poišas murgus klausies, bet mēģini dāvāt sirds siltumu kādam vecam cilvēks, mazam bērnam, vai vienkārši vientuļam kaimiņam uzcep pankūkas.

Geisha  Visus nemīl tukšumu.
Piedodiet kļūda. Visums nemīl tukšumu.

jurks  Baigi labi un saprotami, un vienkārši- vajag mīlēt un viss! Mīlēt- ticēt- cerēt! Noteikti kaut kur lasīts! Patiesībā tas ir kā sportistam trnniņš, dienu dienā praktizēties, kā skolniekam mācīties, atļaujot sevi pārveidot Dievam, lai Viņš aizvien pilnīgāk piepilda ar savu Mīlestību, jo tikkai Viņš ir Mīlestības Avots!!! Mēs meklējām mīlestību, cerībā atrast to apejot Viņu! Līdzīgi varētu iztēloties ar ēdnīcu- gribas ēst, bet negribas maksāt,

AivarsN  Sevis mīlēšanai,katram ir savi iemesli. Kāds mīlēs sevi par to,ka spēj mīlēt apkārtējos cilvēkus un pasauli kopumā. Savukārt,kāds cits var mīlēt sevi par to,ka veiksmīgi citus apčakarējis. Mīlēt viens otru spēs tikai tādi cilvēki,kuriem sevis mīlēšanai ir vismaz līdzīgi iemesli.

shining  Esmu procesā, taču beidzot zinu, kurp virzos. Un, tajā Tev 11:27 taisnība - tieši tāpēc, ka nezinot, ka mīlestībai jāsākas ar sevi, ir viegli pievilties ar citu "mīlēšanu", kas patiesībā ir neapjausta patmīlība. Starp Mīlestību un mīlestību ir tāda pat starpība, kā starp izpratni par pasauli bērnudārza vecumā un brieduma gados. Drosme pieņemt sevi un otru, apzināties sava ego robežas un atvērties tās paplašināt - vislabāk, ja pretim ir cilvēks ar tādu pat tiecību, jo tad ir Ki plūst abos virzienos un vairojas sinerģijā. Ko tad vēl citu var vēlēties?

shining  Ak, jā.. tas, par ko te runā - pārejošais ķīmiskais reibonis, ir vien tāds patīkams bonuss- neapzinātā indivīdā tas atnāk pats, apzinātā - varbūt vienīgi ļaujoties, vai kā svētība. Savukārt, likt kārti uz "ticēt" un "cerēt", bez fundamentāla "Mīlēt" ir absolūti bezjēdzīgi, mēs katrs esam beidzamie atbildības rindā uz mūsu ego kraujas malas - tālāk vairs nav neviena, kam uzvelt vainu, būs jālec nezināmajā paļaujoties uz paša spārniem.

MonaLiza  Piekrītu Geišai. tā ir ,ka svešs kļūst ļoti tuvs. Būtībā tavs vīrs ir otrs tuvākais cilvēks aiz vecākiem. Tāpēc jau arī sāpes ir tik lielas ja šķirās.
Bet nav tādu mistisku "īsto". Tā laikam tagad modes tendence . Ir cilvēks ar kuru saskan .
Ir maldinātie kuri visu mūžu savu "īsto" gaida vai meklē.

Egocentriķi ir pārņemti ar sevis mīlēšanu un otru nemaz nemāk mīlēt, tas viņus neinteresē.
tur ir tikai es...es...es...
Tā "sevis mīlēšana" arī jau kļuvusi par modes lietu.

miers2  Īstā ir tā, kura tik labi piepilda vajadzības, ka uz kādu brīdi pat aizmirstās pasapņot par citām! - Var piekrist tiem, kuri tematu raksturojuši kā haotisku, šim portālam neaktuālu - kā izēsta kožļene :(

Lapsa18  Brīnos par sieviešu komentāriem.Kāds Jums labums no sevis mīlēšanas?
Protams sevi jāciena un nav jāļauj vīrietim sevi mīdīt ar kājām gan tiešā ,gan pārnestā nozīmē.
.....bet mīlēt es uzskatu vajag savu vīrieti,vīru ...meitu ,dēlu....tev ļoti tuvus cilvēkus.

valmierietis333  Nevar aizrauties ar sevis mīlēšanu , citādi neatliks enerģijas mīlēt otru!

-Ir jāpieņem sevi , jāmīl apkārtni un apkārtējos , tad mīlestība pati atnāks!

Ja pārāk koncentrēsies uz sevis mīlēšanu un lutināšanu , kosmoss var pārprast un paliksi viens - tieši tas šobrīd pasaulē ar novērojams !

Tai monētai ir 2 puses - no vienas puses mīli sevi , bet no otras var arī pārāk iemīlēties sevī (atkarība) un nespēsi vairs pamanīt otru - tev viss otrā liksies nepieņemams!

rokons  Ja aizvietotu terminu "mīlēt sevi" ar vārdu "pašcieņa"? Būtu tuvāk patiesībai?
Un reizēm arī ar vārdu "pašlepnums" ?

Tik reizēm šim veidolam parādās plaisas, un tu aizmirsti par visu to, jo esi iemīlējis ko tādu, kas dominē pār visu iepriekš minēto.
Tikai kur ir tā robeža, kad atkal pašcieņas vai pašlepnuma čaula jāizveido?

borzomi  Autore,kāpēc Tu domā,ka sevi mīlēt ir ārkārtīgi grūti???
Vai tad Tu sevi nebaro,nemazgā,neģērb un nelutini?

Pārējais pakārtojas.

Cemodans  Ja kāds tevi apzog, izmanto vai tuvinieku zaudējums nerada sāpes, tad tu tiešām sevi nemīli, jo mīlestība rada tikai lieku žēlumu. Un kad no rīta pamostoties raugies sava partnera acīs un saki, zini tās bija tikai mūsu vajadzības, tad esi arī brīva no mīlestības :D

AivarsN  Tie,kuri sevi nemīl,klusi un mierīgi atdusas savā zārciņā.

jurks  Iesilusi tēma- mīlestība, protams, katram savs spriedums, Nobela prēmijas cienīgs! Ko nozīmē- Mīlestība- tās augstākajā izpausmē? Un lai to piepildītu ir nepieciešama prāta un gara sadarbība, jo ir nepieciešams ieskatīties nākotnē, vēl tālāk par savu degungalu. " mīli savu tuvāko kā sevi pašu"! Nepieciešams saprast to, ka mēs dzīvojam ciešā sasaistā viens ar otru, un ja, piemēram, es gribēšu dzīvot labi un laimīgi, tātad mīlot sevi, es centīšos darīt arī savam tuvākajam visu to labāko, jo mēs esam vienā saitē. Mīlēšu sevi un nevis lutināšu, bet darīšu sev tā, lai esmu garīgi un fiziski vesels un labi jūtos! Un tt. Tā pat arī tuvākajām centīšos palīdzēt saprast to, nebūšu vienaldzīgs, jo, pretējā gadījumā, agri vai vēlu, tas sakars arī mani! Mācisimies redzēt šo pasauli gara acīm- tālredzīgi! Būsim viedi!

rihtigais  ´´Nav divu vienādu cilvēku´´ - nav jābūt, arī zābaki ir kreisais un labais.

AivarsN  Ne jau vienādi,bet saderīgi. Kā cimds ar roku,kā katliņš ar vāciņu. Kad viens var otru papildināt,dodot otram tieši to,kas tam visvairāk nepieciešams. Neklausiet tai modernajai demagoģijai par abu dzimumu novienādošanu un mīlestības novirzīšanai uz sevi. Tā ir lieko cilvēku utilizācijas programma,psiholoģiska kastrācija.

Geisha  Kā var būt 2 identiski vienādi cilvēki? Klonis vai? Aitiņa Dollija. Tieši ar savu īpašo šarmu mēs esam tik pievilcīgi. Sieviete meklē spēku, drošību, bet vīrietis sievišķību, maigumu. Tā tas ir bijis, ir un būs. Pretējā gadījumā tā jau ir patoloģija. Diagnoze.
Par sevis mīlēšanu. Tas ir narcisms. Un arī tā jau ir patoloģija.
Un sadzīvot var ar jebkuru cilvēku. Būtu tikai vēlēšanās. Cienīt vajag sevi un cilvēkus ar kuriem dali šo pasauli.
Kādreiz izdomāju šādu savas dzīves moto : Dzīve ir jādzīvo tā, lai kad gulēšu zārkā man būtu patīkamas atmiņas, bet tai pat laikā, lai nebūtu kauns acīs skatīties saviem seņčiem. Ko arī jums novēlu.

Mela  Nu re, cik daudzi nrprot un atsakās sevi mīlēt))) un tad brīnās par attiecību seklumu, necieņu utt...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu