Atbildība!

Pārdomas par to cēloņsakarību virkni, kas bija par iemeslu lielai traģēdijai, un kā dētonātors šai bumbai bija skrūves-neatbilstošas stiprības!
Un notikušais liek man paraudzīties arī uz sevi, kāda ir mana attieksme pret sevi un savu tuvāko un līdzcilvēkim, kāda ir mana atbildība?? Cik daudz reižu esmu noignorējis šādas te sīkas nianses- kā skrūves, liekas sīkums, bet kopsakarībā tas pàrvēršas par lavīnu un, bieži vien nav ne jausmas, kas tai lavīnai bijis tas kustības iesākums! Bet sekas bēdīgās! Kur lai meklē šo saprašanu kas palīdzētu saprast to- cik ļoti liela ir šī atbildība vienam pret otru?? Kļūstot vecākam es aizvien asāk izjūtu šo atbildības smagumu!

borzomi  Ceļus tak arī taisa,lai pēc diviem gadiem lāpītu ciet bedres.

Tā paviršība ir visur,jo vairāk...Milenium paaudzei.Bet darbu taču vajag visiem!
Strādā tā,lai būtu darbs perspektīvā...kaut vai pār līķiem!

anis  Es arī esmu no tiem idiotiem,kas ir ar acīm pierē! Nenorādu uz konkrēto vainu,bet uz tendenci...
Nav jau pirmais sagruvušais objekts... Vai daudzi atceras Brieža ielas māju,kur bēniņos vienuviet sakrautā būvgružu kaudze nobrauca līdz pirmā stāva veikalam,nositot "tikai" dažus... un cik nav būves gaitā aizgājuši paši "gudrinieki" bojā? Atkārtojos- man ir divi lamuvārdi-juristi un celtnieki... Lai piedod man godprātīgie!

rokons  Replika kvartam......
Ja ir zināšanas mehānikā un materiālu pretestībā, izmantojot publicēto info par siju konstrukciju nomaiņu, spriest var ļoti labi.
Cits jautājums, kurš šādu lēmumu pieņēma, un kas pavirši kontrolēja izmaiņas. Bet tas jau tagad ir juridiskajā, ne inženieriskajā lauciņā

bika  Par veikala sabrukšanu- tie, kuri strādā celtniecībā, vislabāk zin, kas par lietu un kā ir ikdienas darbā, kad nākas iepirkt lētākus un izdevīgākus materiālus un tt.
Te arī ir redzami rezultāti.
Protams, to var arī pielīdzināt dzīvei - vai ir vērts gūt, iegūt materiālo, bet zaudēt pašu būtiskāko.
Morāle.

Geisha  Vot Svētās Sofijas katedrāle Stambula stāv neskatoties ne uz zemestrīce, kariem. Un pat senās freskas ir saglabājušās.

bika  Piemēram:
Vajadzīgas ir garas pārsedzes- metāla sijas.Grūti tās pārvest, vajadzīgi spec auto , izmaksas lielas.Arī metāla izmaksas ir dažādas, atkarībā no sastāva un profila.Kādēļ neizmantot īsākas , lētākas un vieglāk pārvadājamas?Un skrūves- ar tām tieši tāda pati sistēma.....Vēl par pašu projektu, šaubos, vai iesākumā bija paredzēta uz jumta veidot kautkādu terasi, kur, savukārt, tonnām saveda dažādus materiālus.
Tās ir tikai manas domas, pārdomas.

langstinsh  Bika-labi secini...
To dienu atceroslabi-tajā stundā nopirku auto...nebija sniega.
Protams,ka melnzeme tur paredzēta nebija...bet krieviem-cepuri nost-bija Zapas pročnosti.

anis  Jā, patiesi-izturības rezerve! Tā arī bija pierasts,ka var slogot/kraut/kabināt vismaz dubultā... Kā autiņus,tā arī būves. Vai tas bija izstrādāts rēķinoties ar vispārējo bezatbildību,nezinu! Šobrīd cenas dēļ ko tādu vairs neatļaujas-šodien normatīvi izturēti un pietiek... neviens simts gadus dzīvot netaisās...

rabinovics  vaina un atbildiiba ir divas dazaadas lietas...par vainu pienakas kriminalsods...par atbildiibu disciplinaarsods un moraala atbildiiba

anis  Nu,juridiski izglītots celtnieks pierādīs,ka vainīgs ir atbildīgais lietotājs...

kjirsis_X  būdas sabrukšanā vainojama pavirša būvniecība.
Bet cilvēku bojāejā - noziedzīga alkatība atvērt veikalu zem būvlaukuma uz jumta.
ja veikals nedarbotos , upuru nebūtu.

bika  Kjirsim _X +10
00:03

Labrador  Tas ir bizness! Un biznesā visi līdzekļi un metodes , kuras garantē pēc iespējas lielākus ienākumus , ir pieņemamas. Cilvēki ir sūc! Kā izteicās leģendārais maršals Žukovs - babi jescho narozajut.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu