paškritika un objektivitāte kvalitatīvai dzīvei

Lasu es te pēdējās tēmas un nespēju saprast, cik ilgi var visus apkārtējos vainot savās problēmās? Vai tiešām "Laimei" pietiek ar sliktā vai slikto atrašanu kaut kur malā, tā vietā lai pilnveidotu sevi un pakāptos kvalitatīvi citā līmenī?
Ar retiem izņēmumiem veiksmes atslēga ir mūsu pašu galvās. Izglītība vai vismaz plašs redzesloks, veselīgs dzīvesveids un pozitīva attieksme pret dzīvi domāju ka uzlabos arī iespējas izveidot veiksmīgas attiecības. Protams tas tikai mans subjektīvais viedoklis:)

DanaL  Ak vai, riebekle, man rādās, ka mēs runājam dažādās valodās.

anis  Japāņiem esot cieņā priekšnieku lelles izlikt dusmu izgāšanai... neizskatās pēc paškritikas...
Un var spēlēt paškritiku-preventīvi brēkt "mea culpa" un smīkņāt,ka brāziens iet secen!
Par objektivitāti vispār domas dalās! Viens gan-ar buldozeru negribētos saskrieties...plācenim nelīdzēs ne paškritika,ne objektivitāte! Lai gan-plāceņi viegli ripo...

slieks  Veiksminieks: runā par idejām un iespējām, uzņemas atbildību, lasa grāmatas un nepārtraukti mācās, strādā pie savas izaugsmes, sajūt pateicību, palīdz citiem un atbalsta viņus, ir pašapzinīgs un tic sev.

Neveiksminieks: runā par citiem un viņu neveiksmēm, savās kļūdās vaino citus, skatās TV un tikai, aprunā, baidās no pārmaiņām, ir bezmērķīgs un neapmierināts slinks un neproduktīvs.

Katram atliek izvēlēties, kuram tipam viņš grib piederēt. Vecāki mūs audzināja līdz 18 (?) gadiem, tagad katrs pats sevi audzina.

AivarsN  Ja cilvēkam kaut kas šajā pasaulē pietrūkst,tad nav viegli būt labā omā un visās problēmās vainot tikai sevi. No tā noteikti labāk nekļūs. Katram tās vēlmes un iespējas ir stipri atšķirīgas un ļoti reti kad sakrīt. Ja cilvēks ir šeit,tātad kaut kas viņam pietrūkst. Neies taču uz veikalu,ja ledusskapis pilns. Šeit tāpat kā tirgū. Notiek preces brāķēšana,lai varētu to iegādāties par tiem līdzekļiem kas pieejami. Kādam naudas pietiek,bet neko nevar izvēlēties,jo nekas nav pa prātam. Vēl kādam te neko nevajag,jo nemaz nevar atļauties,bet gribas vismaz paskatīties un ja palaimēsies,tikt pie degustācijas. Tie,kuri veiksmīgi pie kārotās preces tikuši,ātri pazūd un savā priekā nedalās,lai citi nenoskauž. Visiem taču labi zināms,ka laimīgie šeit netusē. Tāpēc kāda jēga uz citiem apvainoties,ja labi zināms,ka tāds pats bēdu brālis vien ir,tikai varbūt vēl nelaimīgāks un tāpēc nesavaldīgāks. Varbūt labāk pamēģināt kādu pozitīvu noti uzrakstīt. Kas zina,varbūt tā izrādīsies lipīga.

111zaagis111  Kurts69

Tavs "subjektīvais viedoklis" ir objektīva patiesība , kuru "nelaimīgie un citu abižotie " negrib nekad pieņemt. Slikta valsts , valdība , priekšnieks , sētnieks , partneris, kaimiņš - es labs.

Tumsa  Piekrītu Kurtam.
Katrs sākam ar sevi un esam foršāki!
Uzlabojam savu un otra pasauli rakstot/sakot jaukas lietas!

Tumsa  Šo atradu interneta dzīlēs (ar ko sākt):

Un patiesībā nav nekā sarežģīta, lai kļūtu par pozitīvi domājošu cilvēku. Pozitīvās domāšanas prasmi var attīstīt ar dažu pavisam vienkāršu paņēmienu palīdzību:

1. Tiecieties un kontaktējieties ar interesantiem, dzīvespriecīgiem un patīkamiem cilvēkiem, ar kuriem ir viegli runāt, kuri jūs iepriecina un iedvesmo. Atsakieties no kontaktēšanās ar nepatīkamiem cilvēkiem, vismaz tik daudz, cik tas iespējams un atkarīgs no jums.
2. Biežāk savā runā izmantojiet pozitīvus apgalvojumus un izteikumus, turklāt dariet to neatkarīgi no situācijas. Tiesa, tam nepieciešams ikdienas treniņš.
3. Centieties visā saskatīt kaut ko pozitīvu.
4. Biežāk kontaktējieties ar bērniem- viņi padara dzīvi košāku un jautrāku.
5. Iemīliet sevi un pieņemiet tos savus trūkumus, no kuriem nav iespējams atbrīvoties.
6. Novietojiet sev apkārt lietas, kas jūs uzlādē ar pozitīvām emocijām.
7. Atrodiet hobiju, kas jums dāvā prieku un apmierinājumu.
8. Aktīvi sportojiet un atpūtieties- tas veicina pozitīvo domāšanu.
9. Pirms jauna darba vai projekta uzsākšanās iztēlojieties pozitīvu iznākumu.
10. Esiet pateicīgi par to, kas jums ir, un nedusmojaties, ja jums kaut kā nav.
Pamēģiniet sākumā ievērot kaut vai dažus no augstāk minētajiem nosacījumiem un drīz vien pamanīsiet, ka uzlabojusies jūsu veselība, pavairojusies enerģija, klāt nācis spēks un jūsu apkārtnē uzradušies jauni, interesanti cilvēki.
Sāciet priecāties par dzīvi, un nemanot jums uzsmaidīs veiksme gan darbā, gan privātajā dzīvē.

av2  maaksliigais skaistums nepaildzina muuzza garumu, tiessi otraadi :( Un ar maaksliigaam detalla organismaa nebuut nebuutu jaalepojaas.Bet uz to jau iet, saaks kloneet...jaicas, i taas ieliks, ja vecaas buksees :))

jurks  Kā skan slavenais teiciens: savā acī baļķi neredzam, bet brālim sakām- dod es tev skabargu no acs izvilkšu! Tādi nu mēs esam, rīkojamies tā,kā jūtamies labāk! Nu un kas, ka tas kādam nepatīk, bet es jūtos labi, jo esmu savā ampluā! Bet ar laiku cilvēks mainās, acīm redzot, tāpat kā Tu un es arī, vismaz es tā domāt, jo gribās visus pamācīt, tātad būšu pakàpies stāvu augstāk!

Tumsa  Arī mākslīgais skaistums ir skaists!
Runājot līdzībās: mēs taču ejam pie zobārsta!!! Arī mākslīgi! Bet skaisti!! Ha ha ha!

anis  Tas ir jauki,ka ir plauktiņi-veiksminieks/neveiksminieks! Bet... Reiz bija kolēģis,kam lūdzām neķerties nekam klāt-rets talants salaist lietu grīstē! Tā nu viņš ganās un komentē mūs... un mēs priecīgi,ka nav nekādu pārsteigumu! Kurš šeit ir kas?

Shalom  Kārtējā herņa..

Epifanija  Cik sapratu tad seit visi ir aiznemti cikveki kuri tikai seit izklaidejas jo kopdzive prasa lielu piepuli kad ik pa reizitei jaatvelk elpa:)

Geisha  Ko cepas tauta?

90% problēmas atrisinās pašas. Tikai laika jautājums. 10% problēmas vispār nekad neatrisināsies. Ja problēma nerisinās tad nav īstais brīdis. Pienāks īstais brīdis pati atrisināsies. Un nav ko kā mēslu vabolēm kašāties vakardienā. Kas bija tas izbija. Viss durvis ciet un miers. Rītdiena pienāks rīt. Baudi šodienu. Esi šeit un tagad! Gribi mīlēt- mīli, gribi iedzert kādu malku- ierauj, smejies, dziedi, raudi un vienkārši dzīvo. Paskaties cik brīnumjauka ir pasaule! Priecājies par biti ziedā, par saules lēktu un rietu, sniegu un lietu, par cilvēku kurš tev uzkāpa uz kājas, par kaķi kurš apskādēja tavu dīvānu, par suni kurš sagrauza tavas lakādas kurpes. Priecājies ka elpo, klepo un vispār vēl esi dzīvs. Priecājies ka neesi piedzimis Indijā un vakarinās tev nevajag grauz kraukšķīgas žurku astītes un ķepiņas vai lobīt ceptus tarakānus sojas mērcē.

nakunakutekuteku  Palasi Karnegi un dari pilnīgi pretēji-te nav Amerika:):)

av2  Sseera vairs nesmaidiit nevar, jo ggiimis taa uztaisits, kaa muuzziigais smaids. Un, nu ccista intresanti, no kura iisti rakursa taa Pugachova ir...smuka iipassi kaa? Cilveeks nesaprot, ka ir laiks beigt reegoties, lai nesabojaa cilveekiem veel tas labaas atminnas, kas veel ir.
Par teemu, dabiski, ka ar gadiem saproti, ka viss ir passa galva , un tikai tas ir svariigi. A jauniibaa gribaas visiem visu ....nezinko ko pieraadiit :(

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu