Attiecības ar narcisu?

Vai kādai (kādam) ir bijušas? Kāda pieredze?
Citēju: "Narcisa traģēdija ir viņa nespēja mīlēt, nespēja veidot veselīgas starppersonu attiecības, kas balstās uz tādām īpašībām kā empātija, rūpes par cita cilvēka jūtām, spēja panest šo jūtu ambivalenci ilgstošās attiecībās, neatsakoties no tām, spēja atzīt savu vainu starppersonu konfliktos un patiesa interese par citu domām. Narcistiskas personības pārsvarā izmanto citus, lai apmierinātu savas vajadzības."
Svarīgi saprast, ka tā ir personības traģēdija, no kuras nav izejas. Personības ievainojamība ir tik augsta, ka tā nespēj saskatīt, kur nu vēl atzīt to, ka ir problēmas. Un nē, tā nav grozīšanās spoguļa priekšā un priecāšanās, cik es skaists.

janisb  Krieviem ir teiciens - "umnij ļubit jasnoje, a durak krasnoje" saprātīgam cilvēkam nevar būt atttiecības ar narcisu...

Feja_Feja  Tā ir tas narcisu slimīgums ātri lec ārā un tu jūti, ka ar viņu nav kaut kas kārtībā. Narcisi meklē pielūdzējas. Ar gudru sievieti ...kura viņam nepakļaujas narcis nekad nebūs kopā. Viņam vajag duru kura par viņu jūsmos un kuru varēs pazemot.

Tinte  Burleska visprecīzāk aprakstīja.

miglainaa_plava  Burleska ļoti labi aprakstīja. Man ir bijušas ne gluži attiecības, bet darba darīšanas ar dažiem narcisiem, un tas ir tiešām sāpīgi. Ārēji cilvēki ir tik apburoši, nu noslīpējuši līdz sīkumam, pastāv uz to, ka ir īpaši izredzēti un parasto civēku likumi uz viņiem neattiecas. Bet kad tev vajag kādu emocionālu atbalstu vai vismaz cilvēcisku sarunu, tad saproti, ka tas ir ledus gabals, vispār bez empātijas. Viņš pieslēdzas tev tikai tad, kad tu viņu slavē un apbrīno viņa idejas, protams, paliekot viņa ēnā. Tiklīdz kaut mazdrusciņ neslavē, tā tu esi nulle, bet ja pakritizē, tad uzreiz jau ienaidnieks. Un visu laiku esi nepietiekami labs, un sanāk, ka gribas censties un censties, lai viņš novērtētu, bet drīz jau saproti, ka tas nekad nenotiks, viņš nekad neuztvers tevi kā līdzvērtīgu vai vismaz cienāmu personu. Man pat liekas, ka visriebīgākais cilvēku tips, pilnīgi bezcerīgas attiecības.

av2  Tev to vajag?

lapukoks  Vai kādreiz tādus nesauca vienkārši par egoistiem? Ir arī dzirdēts cits apzīmējums - sam sebe na ume. Vai tas nav tas pats?

MadamMango  Narcisi ir psihiski slimi cilvēki ! Ne velti psihiatrijā ir izdomāts šis slimības apzīmējums !
Galvenais kā sevi pasargāt ir laikus pamanīt , ka Tev ir darīšana ar narcisu un attiecīgi vai nu izbeigt attiecības, vai ja darba kolēģi tad norobežoties.
Narcisi neciena citus cilvēkus. Ja tas ir vīrietis tad viņš demonstratīvi, vai slēpti (atkarībā no viņa inteliģences pakāpes u.c. ) izrādīs savu nicinājumu pret sievietēm . Labvēlība tikai tām kas viņu uzskata par lielisku vīrieti. :)
viņā nav emocionālā siltuma, mīlestības. Izteikti egocentrisks. Par empātiju precīzi uzrakstīts.

MadamMango  Burleska narcisiem ir dažāds inteliģences un kultūras līmenis... līdz ar to tam atbilstoša uzvedība.

Epifanija  vai normālu cilvēku vairs nav uz pasaules?

Drole  >>> 09:49

Normaalo skaits strauji saruuk. Skat. youtube Sam Vaknin kanaalu.

https://www.youtube.com/watch?v=ix-trtzii_8

miglainaa_plava  Burleska, iemesls ir vienkāršs. Ja bērnu bērnībā nemīl par to, kas viņš ir, bet viņš labs ir tikai tad, kad ir vecākiem patīkami sasniegumi, tad izveidojas narciss. Narciss jūtas labs nevis pats par sevi, bet tikai tad, kad ir sasniegumi. Sevi viņš neuzskata ne par ko vērtu, tāpēc ļoti cenšas pēc ārējās maskas skaistuma un diženuma. Ja nav uzslavu, tad viņš burtiski sabrūk.
Te rakstīja, ka cilvēkam nav talanta, bet viņš iztaisās par nez ko. Īsti nepiekrītu, jo narcisi parasti ir ļoti motivēti daudz strādāt un daudz sasniegt. Taču, lai ko nesasniegtu, tas nesniedz gandarījumu, jo gandarījumu cilvēkam sniedz tas, ka viņš ir viņš pats, ar savām emocijām, jūtām, un izsaka sevi citiem. Jo patiesāks cilvēks var būt, jo viņš ir laimīgāks.

neko  miglainaa_plava [10:56] "Ja bērnu bērnībā nemīl par to, kas viņš ir"

Viss ir tieši pretēji, ja viņam iestāsta ka viņš ir vērtība ar savu eksistenci vien - tur tad arī narcisi rodas.

preilene  Oi, manai draudzenei bija attiecības ar narcisu. Veselu gadu. Un tās bija tīrākās šausmas. Viņa bija kā nozombēta, skrēja pie viņa pēc pirmā svilpiena, visa viņas dzīve riņķoja ap šo vīrieti. Viņš viņu pazemoja, sāpināja, lika justies nenozīmīgai, bet viņa vienmēr meklēja vainu sevī. Visu laiku analizēja, ko tieši viņa izdarīja nepareizi, ko tieši viņai sevī jāmaina. Jo šis vīrietis bija pati pilnība – pats gudrākais, pats skaistākais, pats veiksmīgākais (lai arī patiesībā nebija nekas – mūžīgais students, kurš dzīvo pie mammas). Šim vīrietim viss “plašais” draugu loks bija cilvēki, kas klausījās viņā atvērtām mutēm. Kolīdz kāds viņam iebilda, tā uzreiz kļuva par ienaidnieku. Un viņam bija daudz ienaidnieku, visi viņam bija nu tik ļoti pāri nodarījuši, visi bija tik ļoti slikti (pretstatā tam, cik viņš bija labs).
Šī man bija pirmā pieredze ar tik izteiktu narcisu. Domāju, ka es pati neielaistu savā dzīvē šādu cilvēku, jo man jau sākumā nostrādātu pašsaglabāšanās instinkts. Bet mana draudzene ir citādāka. Es šī gada laikā iztērēju tik daudz savu nervu šūnu, cenšoties izraut no tā visa ārā draudzeni. Nenovēlu to nevienam.

MadamMango  Preilene precīzi arī aprakstīja...tā nianse par pazemošanu ir ļoti izteikta. Liek justies nenozīmīgai ! To var manīt jau sākumā it kā nejauši izteiktas aizskarošas piezīmes.... kas tiek pasniegtas kā joks ! Tad viņš vēro kā reaģēsi. Drudzenes piemērs spilgts atainojums.

Burleska ! Narcisam var palīdzēt tikai labs psihoterapeits ! BET lai ārstētos ir jāatzīst , ka Tu esi slims ! Narcisam tas nav raksturīgi.
Es persōnīgi domāju , ja sieviete negrib sagraut sevi, savu dzīvi tad no tāda vīrieša ir jāmūk !

preilene  burleska, par "draugu" loku varu pastāstīt sīkāk.

Viņš ir ļoti sabiedrisks un piesaista arvien jaunus cilvēkus (“apbrīnotājus”) – viņš pārsvarā dzīvo ārā (klubi, bāri), vai sociālajos tīklos. Viņš pats to sauc par “kontaktu vākšanu” un dara to ļoti mērķtiecīgi. Jauni kontakti viņam ir jāvāc, jo daudzi no tiem, kas no kontaktiem kļūst par tuvākiem paziņām/draugiem, tikpat strauji pārtop ienaidniekos. Ak jā - viņš nav latvietis, tāpēc teritorija, kurā viņš darbojas, ir plaša (mūžīgais students - apmaiņas programmas).

Un jā, kā jau minēju, ienaidnieku viņam ir daudz – gan vecāki, gan brāļi, māsas, radinieki, gan visi bērnības draugi. Viņi visi ir slikti, viņi visi viņu nenovērtē, viņi visi ir skaudīgi (pēc viņa teiktā).

Es esmu pilnīgi pārliecināta, ka šis cilvēks nākotnē paliks pavisam viens un nonāks kādā specializētā iestādē. Vai arī - atradīs kādu, kuram ir nepieciešams tikt noniecinātam.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu