Vadīties tikai no pieredzes vai tomēr riskēt?

"Uzmanies, paļaudamies uz pieredzi- tā ierobežo domāt neierasti."
/I.Kamprads/

Es pilnībā piekrītu šī gudrā vīra sacītajam un pieņemot kādus svarīgus lēmumus, ne vienmēr esmu ņēmusi vērā tikai pieredzi,...bieži manu rīcību ir vadījusi intuīcija.
Manprāt, paļaujoties tikai uz pieredzi, ir sava veida bailes riskēt, kas liedz iespēju mēģināt ko jaunu un ierobežo domāt, kā arī neļauj rīkoties progresīvi- risinājums labāks, vieglāks, ērtāks un izdevīgāks.

Veiksmīgs risinājums = vadīties tikai no pieredzes vai tomēr riskēt?

Jurijs1962Augums163  a pieredze 90-o gadu 20 gs. mums teica : tas, kurš neriskē, nebeidz dzīvi jūrā betona "zābakos" :(

dardedze  vismazāk kļūdās, riskantās situācijās vadoties pēc protokola. mūsdienās, kad ir izgudroti kosmosa kuģi, nav vajadzības otrreiz izgudrot velosipēdu.

dardedze  Jurij, sorry to tell you that, bet konsekventi vienmēr izvairoties no riska, nav iespējams ne nopelnīt, ne ietaupīt.

Susure  Šajā citātā neiet runa par intuīciju vai riskēšanu- bet par “domāt neierasti”- tas ir dažādās situācijās atrast pilnīgi kreizī risinājumus. Un šos risinājumus nevar meklēt tādus līdzīgus kā citiem. Šie risinājumi ir jāmeklē dziļi sevī.. (un tur nekas nav nepareizs)
Es esmu situācijā x un es nemaz netaisos padoties...
Domā... domā... domā...
Tā rodas ģeniālie izgudrojumi.
Domāt neierasti.. tie ir lukturi mūsu mobīlajos un e-biļetes Mobilly un daudz kas cits- tā ir iziešana no rāmjiem - kāds to visu izdomāja domājot neierasti... un adaptīvā kruīzkontrole?
Piemēram vienkārši sarežģīta situācija- Iedomājies- Tavs bērns ir vilcienā.. un ir aizmirsis naudu.. biļetes nav.. Tavs kreizī risinājums???
Viņš zvana Tev - ko Tu darīsi? (Padoties un neko nedarīt vienkārši nedrīkst)

cinnija  Pēc situācijas. Lai konsekventi atsakās kāpt ārā mežā, bet izkāpj lielā pilsētā un gaida tevi pie policijas iecirkņa vai pie slimnīcas, vai iekšā kādā no šīm ēkām, ja ziema. Bet situācijas dažādas. Varbūt tu viņu sagaidi un samaksā utt

Drole  susure>>

Pareizaak sakot, beerns pirms kaapshanas vilcienaa ir aizmirsis nopirkt biljeti. Laikam pieradis, ka gaadiigais mammucis vienmeer gatavs izpestiit, nosuutot biljeti virtuaali...

https://www.pv.lv/lv/e-bilete/ka-notiek-e-bilesu-sanemsana/

Paula6  Vadīties no pieredzes + prātīga domāšana der noteiktās situācijās un tā esmu rīkojusies, bet, tā kā man ir ļoti spēcīga intuīcija, tā ne vienmēr "atbalstīja" manu pieredzi un prātu un dažreiz sanāca, ka labāk būtu rīkojusies pēc intuīcijas un riskējusi. Tāpēc ir noteikti jāņem vērā arī intuīcija, kuram tā ir, tad ir vērts arī riskēt...attaisnojas.

Susure  Ai, Drole!!!!
Es pati esmu attapusies vilcienā bez biļetes saprotot, ka skaidrās naudas nav!! Un biļetes arī!! Saprotot, ka kaut kā galā jātiek! Tas bija pirms pāris gadiem...
Kļūdas gadās visiem.
Runa ir par “domāt neierasti”....
Toreiz pirkt biļeti internetā nebija ikdiena...zināju tik, ka esmu par to dzirdējusi!
Kāpt ārā nedrīkst.. naudas nav.. pati stulba! Pilns komplekts!!
Pagāja 15 min, un biļete atnāca īsziņā!! Todien jutos laimīga!

fargo  nesaprotu, kā var iekāpt vilcienā bez biļetes? aizmrstot nopirkt? un kā var nepamanīt, ka nav naudas? tā ir liela aizmāršība.

ko darīt?
ja nav biļetes, tad kāpj ārā.
ja nav naudas, tad to var pārskaitīt uz bērna karti.
pagaidām neredzu, kādi baisi nestandarta risinājumi bija vajadzīgi?

paņemt konduktorus par ķīlniekiem?

av2  attieciibaas uz pieredzi pallauties nevar nemaz. Cilveeki ir tik lloti , lloti dazzaadi. Ar vienu tev nekas nesanaak, galiigi garaam viss, ar otru vienkaarssi perfekti.
Tas taapat, kaa nesen te teem par uzticeessanos.Vinem tu vari uzticeeties, otram nemaz.

Kurts69  jo cilvēks vecāks, jo lielāka pieredze un arī vairāk izpratnes par to, kā viņš vēlas dzīvot. Tāpēc riskam vietas paliek arvien mazāk.

riebekle  Man patika kādas psiholoģes teiktais - Ja tu dari un nesanāk, mēģini vēlteiz, un atkal nesanāk, tad padomā, vai tu nedari tāpat kā iepriekš. Jo, darot to pašu ko iepriekš, tu arī tiksi pie tā paša rezultāta kā iepriekš.
Un tas attiecas uz visu dzīvē - uz visiem tiem "grābekļiem", kas tik mīļi un ne tik mīļi. :)

dzintars45v  Kas riskē,tas protams var zaudēt,bet kas neriskē,tas ir zaudējis pat nesākot,kā arī izejot no dzīves pieredzes,pārdomāts risks pārsvarā atmaksājās,kā arī pakustēšana no ierastās komforta zonas neļauj iesūnēt...!!!

rokons  Izzināt var tikai no pieredzes - tā Dekarts
Risks jāierobežo, jāsaprot kas ir riska augstākā robeža - tā biznesa skolās.
Un dzīves pieredze māca, apzinies, ko ceri iegūt riskējot, un ko zaudēsi neveiksmes gadījumā

ingviirbin_de_troll  un ienāk jaunais runčuks, saka: "Veči, čau! Man nav, kas reiz jums bija, bet ir tas, kas vairs jums nav!" :DDD

P.S. Slučaji bivajut.....razniji! :))

nakunakutekuteku  piepīt
intuīcija tā pati vecā,labā pieredze vien būs.

Piparkuka  Nu kā var vadīties TIKAI no pieredzes?! Ir taču mirkļa velmes, izjūtas, sajūtas, iegribas utt. Adrenalīns. Nezināmai, griba pārvarēt sevi un tml.
Ja nekad neesi lidojis, jāņem taču sevi rokās un 1x jāriskē- jālido.
Vai ceļot vienam.
Vai kuģot.
Jebkurā "darījumā" ieslēdzas gan pieredze, gan risks.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu