Vai būt labam vispār ir labi?

Man darbā ir viens čalis,nu loti labs,izpalīdzīgs un atsaucīgs cilvēks,bet esmu ievērojis ka visādi nekauņas to vnk naglo izmanto!Ta kā ja padomā,tas tak ir brīnišķīgi ja cilvēks ir labs,bet no otras puses!Vai tad nav tā ka pārāk labus cilvēkus izmanto?Izmanto visur,gan darbā,gan attiecībās,da vienalga kur un gadās ka vēl par muļķiem uzskata.Tad vai vispār ir jābūt labam ar cilvēkiem?Vai viņi to vērtē?

Drole  >> antikrize

kā šodien audzināt bērnus? maaciit lietot smadzenes, nevis histeeriskas, piecgadnieka mentalitaates un bara dikteetas emocijas

https://www.youtube.com/watch?v=ea4mEnsTv6Q

Dalida  Vajag būt labam. Vajag dzīvot ar vieglumu. Saskaņā ar savām vērtībām. Vajag palīdzēt citiem. Kāpēc?-Jo tad lūgt no citiem būs psiholoģiski vieglāk. Pati gan neesmu labs cilvēks, jo piedošanas funkcija atņirgusies...kā bojāta rokasbremze. Tāpēc nekaunīgiem un nejaukiem cilvēkiem iznāk uzbraukt. Bet es ar to nelepojos. Vēlos, kaut būtu izbraukusi ar humoru no situācijas labāk. Vēlos iemācīties draudzēties ar cilvēkiem-tāpat vien, lai sajūtas ķertu no kompānijas, ne tāpēc, ka kaut ko vajadzētu. Skopie, lielīgie, atriebīgie, intravertie-visi maksā par savām saskarsmes kļūdām ar vientulību. Bet cilvēks nav vientuļa sala!
Par aitām un cirpējiem-ielieciet googlē ! ļoti labs anekdošu krājums D:

Labrador  Lai dziivotu postsocialisma dzhunglju kapitalismaa , ir jaabuut apveltiitam tikai un vieniigi ar cilveekiem piemiitoshajaam negatiivajaam iipashiibaam. Tad daudz sasniegsi dziivee un veiksies ar sievieteem. Piemeers - Josifs Staljins. Arii dalja muusu politikju , kuri ir apveltiiti ar neliesha iipashiibaam , pie pirmaas izdeviibas riikotos , iespeejams , veel trakaak. Un tauta taadus dievina.

riebekle  Riebekle, nu tas jau arī tas ir, ja skaidri zini, ka palīdzēs kāds, kam esi palīdzējusi.
Palīdzības gaidīšana no kāda, kam ir palīdzēts, kurš tad iznāk kā pateicību parādā."(c)

Nē, es negaidu, ka palīdzēs. Viss nāk un iet. Nav tā, ka rakstu blociņā - šim palīdzēju, tam palīdzēju, tamējam arī palīdzēju... Drīzāk man ir ticība tādam Visuma Labā Nezūdamības Likumam. Un ticu, ka arī man kāds palīdzēs caur šo likumu. Sauciet to par naivu ticību labajam.
Tomēr es arī ne vienmēr palīdzu, ja uzskatu, ka mana palīdzība nāks par sliktu.

antikrize  Labrador, ja tic, ka dzīve attīstās pa spirāli, tad varbūt ir cerība, no šiem dzhungļu likumiem, kaut solīti tuvoties harmoniskākai dzīvei /es te sapņoju, laikam pārāk naiva/.

Dalida, ar visiem draudzēties nez vai sanāks, bet varbūt pietiek ar saviem domubiedriem?

GREENALIEN  Tas, kurš vislabāk dara savu darbu, atrodas patiešām augstākajā līmenī ne tikai savā darbā, bet sabiedrībā kopumā. Mirkļa ieņemamais amats un ienākumi vispār nav nekāds rādītājs. Rādītājs ir, kā cilvēks dara savu darbu.

Cita lieta, ja tas darbinieks ir ar garīgiem traucējumiem, un tāpēc uzvedas savādāk.

rihtigais  skat no kura gala gribi - LABS CILVĒKS - DUMJŠ CILVĒKS, pie šīs atziņas nonācu pats un uz savas ādas :) Tāpat ir ar labestību, atpakaļ nekas nenāk :(

TomaatsSaulee  Laba ir nostāja - mīksta sirds , bet dzelzs mugurkauls. Nevajag nonākt galējībās un kļūt par lupatu ko citi izmanto savām vajadzībām.

Geisha  Te Vācijā krievu veikalā ir tikai Vaniļas un Maigums zefīrs, parastais melnais balzams. Bet tā gribas kaut ko no dzimtās zemes. Kaut vai dzērvenes pūdercukurā, Upeņu balzamu, sieru Dzintars vai Krējuma zefīru. Patreiz viena latviete ir Rīgā. Aizbrauca uz kursiem. Nu jā mācības, bērni, savas intereses un darīšanas. Paciņu no meitas arī jau paņēma. Sazvanīju vienai savai labai kolēģītei kura rīt tiksies ar vācu meiteni un nodos manus našķīšus. Loģiski, ka kad es braukšu uz Lv tad kolēģītei vedīšu dāvanas. Un gan jau arī viņu uzaicināšu ciemos uz Vāciju.
Dots devējam atdodas.

Piparkuka  Labāk būt labam!!
Priekš paša labāk.
Un nav jau jādāļā tā labestība visapkārt. Gan jau, ka var to dot tikai, ja kādam vajadzīgs. Nevis pa labi un pa kreisi.

rihtigais  Piparkūka, ja esi labs, tad ap tevi kā lapsenes spieto... Ir tāds labs teiciens - NEDARI OTRAM LABU UN VIŅŠ TEV NEDARĪS SLIKTU

Geisha  22.12
Grūta dzīve ir cilvēkam kuram viss skauž, kuram nepieciešams otram darīt ļaunu. Iedomājies tikai viņš iedot otram kausa vietā sietu, lai sasmeltu ūdeni, bet tas ne tikai ar sietu sasmeļ ūdeni, bet vēl arī zelta zivtiņu izmakšķerē. Tur tak var ne tikai molekulās sadalīties, bet sašķelties atomos.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu