Vai cilvēks var sevi radikāli izmainīt?

Man draugam nesen bija baigās pārdomas. :) Ja cilvēks sāk apzināties ka ir rīkojies nepareizi un ka viņš vairs tā negrib darīt un grib mainīt to kā uzvedās.
Vai cilvēks var radikāli izmainīt savu dzīves stilu radikāli nemainot dzīves apstākļus?

Skarlete  Tik daudz ir ceļu, pa kuriem aiziet...tik maz ir ceļu atpakaļ...

Hirtella  tad tik sāc iet, Skarlete. Par kontracepciju vajag PIRMS dzemdībām domāt. Arī metaforiski izsakoties.

Raivis_1977  Jā, tie vārti ir tik paši un plati caur kuriem mēs visi kopīgi nu ejam!
Bet aiz šiem lieliem, milzīgajiem vārtiem ir divpadsmit vārti, pa kuriem visi tā arī kā nu kurais aiziet! ...
Bet no visiem šiem divpadsmit vārtiem, ir vieni vārti tik šauri un tik ļoti nepamanāmi, ka caur kuriem tikai retais vien iziet!! ))))
Tas, ka ja nu tomēr esi apmaldījies mežā! Tad varbūt paskaties tomēr uz augšu!
Un tad tu ieraudzīsi vienu mazu mirdzošu polārzvaigznīti pie debesīm!
Un tad tu salīdzini šo polārzvaignīti, cik liela viņa ir, salīdzinoši ar tavām visniecīgākajām problēmām kādas vien tev ir! ...

Raivis_1977  Gribēju teikt, ka tie vārti caur kuriem mēs visi nu kopīgi ejam ir tik plaši un tik grandiozi milzīgi! ...
Un tad aiz šiem vārtiem ir tāda kā sēta! Un ap šo sētu ir tālāk vēl divpadsmit vārti! ...
Un tad starp tiem divpadsmit vārtiem ir vieni vārti tik neredzmi un maz pamanāmi un tik ļoti šauri, ka caur kuriem tik vien kā retais vien pamanās iziet! - Un tie ir paradīzes vārt!! ))

Peleks  viss atkarīgs no tā, vai to tiešām vēlies, ja gribi, tad vari, gribi draugu mainīt - tad varēsi, ja gribēsi, gribot arī izdomāsi ko darīt un ko nē, gribot varbūt arī sapratīsi, ka nevajag citreiz citu dzīvēs līst, mazums cilvēkam labi, kā ir, visi ļaudis, kas tiešām ko grib - to arī panāk, var pat mainīties līdz nepazīšanai, gan uz labo, gan ļauno pusi, noslēpums tajā cik viņi to tiešām grib, ja ir kas svarīgāks nekā izmainīties, tad arī neizmainīsies :)

Sanija013  Var!! Tikai uz cik ilgu laiku?? (lūk jautājums!!)... Jo, agri vai vēlu viss atgriežas iepriekšējās sliedēs..

Raivis_1977  Nu ja neko nedara, tad nemainās. Un pareizas lietas dzīvē cilvēks nav pat saskatījis, vai atradis tad arī nekas nemainīsies. Jo kā jau teicāt, viss ir atkarīgs tikai no sevis.
Un, ja kādam klibo domāšana, kā kāds nu te bāžas citu lietās, vai dzīvēs iekšā, tad jau tā ir viņu ļoti būtiska problēma jau sākotnēji! Pavērojat paši sevi!
Es neesmu pret retorisku jautājumu aspektablu iztestēšanu!
Tē var risināt ažiotāžas par tēmu un ap tēmu, un var apspriest lietas un saskatīt tās to citādā gaismā, ja kādam nav pat izdevies to rast!
Un nevis kaut kādu maldinošos izvirtīgu mērķtiecīgu perēkļu veicināšanu par aspektu tam! Jo ceļu no diemžēl no tiem nekādu nav!!

Caune  Var, tikai vajag krampi un mugurkaulu. Nevilkt sev pāri krustu, kad izdodas nostaigāt pa vecajām taciņām, bet ticēt sev, nešaubīties par nosprausto mērķi.
Starp citu, "dzīves apstākļi" mīt tikai galvā, būtiskais - uz ko fokusējas uzmanība.

Hirtella  Starp citu, "dzīves apstākļi" mīt tikai galvā, būtiskais - uz ko fokusējas uzmanība.
+100

jurks  Visu var un vajag! Un par to kas ir bijis ir jāuzņemas atbildība, jo, lai kas tur arī būtu bijis, tas tomēr ir svarīgs dzīves posms! Un, ja kādam ir nodarīts pāri, piemēram izsists logs, tad, apskaidrību piedzīvojot ir jāsteidz to labot vai kompensēt postījumu! Un tad jau arī būs likts pamats nopietnām pārmaiņām turpmākai pasaules uztverei!

JurisK  Nee, nevar. Varbuut ar kaadas psihoterapijas paliidziibu tik piekorigjeet. Ja iet runa par pieaugushu cilveeku. Bet pat maziem beerniem ir savs iedzimtais uzvediibas modelis instinktu liimenii.

Raivis_1977  Nu lūk uz ko fokusējas uzmanība, un uz ko ir ieciklējusies mūsu domāšānas abziņa!
Un tas ir mūsu domāšanas epicentra punkts! Jo pats svarīgakais ir epicentra punkts, un tad kā tas darbojas!
Tik pat labi arī var mīņāties uz vietas domāšanā ...
Un tāpat arī jebkuru darbu darot nav nekādas elastības, vai nu arī nav nekādu elastīgu domāšanas veida ātru izmaiņu un ātru adaptāciju taja, kā arī ātru lēmumu pieņemšanas deficīta trūkums, ko katrs var noliegt to nosedzot ar ko citu ...
Es saku, ja cilvēks ir zinātni izgudrojis, tad viņš pamazām lēni virzās uz priekšu arī šajā faktūrā, un reizē detalizēti izprotot lietu sakarības un jēdzienus kas balstās uz visu citu lietu esamībām ... ))))

Geisha  Bet vai cilvēks pats grib mainīties? Vai skopulis kļūs devīgs? Vai skauģis varēs dzīvot mierīgi bez skaudības? Alkoholiķis tikai tad manīsies ja pats gribēs tikt vaļā no šī netikuma. Reti kurš narkomāns pats atteiksies no devas.
Manīties nemaz jau nav tik viegli. Vajag nežēlīgu gribu, lai manītos.

Sievietēm mainīties ir vienkāršāk, jo nogriez garos matus un nokrāso cita krāsā. Viss. Gatavs. Sievietei jau ir savādāka. Arī apģērbs dara savu.

Raivis_1977  Viss nav domāšanā vien ... Pēc nesen atklātām zinātniskajām liecībām, ka mūsu dvēsele sastāv no metofosobām, un jo vairāk to ir jo, cilvēks ir apdāvinātāks un pat gudrāks visos to līmeņos, un pat vairāk! - Tur jau ir tas aspekts! Kamdēļ tad viņam dzīvot šeit lieki šajā pasulē, ja jau viņam viss jau it kā būtu??! Jo viņš tad visdrīzāk būtu noderīgs jau kādu daudz augstāku mērķu vadīšanas nolūkiem, un to nopietnākiem mērķiem citā saulē!
Vienkārša teorija! Pēc liecībām, cilvēki mainās, bet gan tā ļoti, ļoti izteikti lēni!
Tad jau nav šaubu, ka ar šo dzīvi vien nepietiek un nepietiks!
Ir daudz traģēdiju arī pat šajā dzīvē, kur ir ugunsgrēki, un cilveki cieš un iet tajos bojā.
Bija kādreiz pat vēl izstrādātas tādas kā moku gultas, kur lēnā vērpes mehānismā cilvēka daļas izstiepa! Un tas nav tik ātri kā gāzes kamerās!
Kaut gan pamocīties jau šodienas realitātē var tik pat labi, piedodiet!
Jo, ir tāda gāze nupat radīta, ka jau cilvēkam pa muti nāk ārā putas, un cilvēks jau raustās un vārtās pa zemi. Jo ir tāds un eksistē kā neredzamais karš!
Jo veinā jaukā dienā mēs nezinot, vienu mirkli varam ieelpot pat sazin ko! - Par to nav šaubu, un pret to ir vērsti sašutumi un neapmierinātība sabiedrībā un ārpolitikas jomā, - pret ko arī vēršās ASV! Un par to ir vērts aizdomāties, drošības aspektam!

Raivis_1977  Atvainojos! Ārzemju valodā ir metofosobas, bet latviskajā tulkojumā medostonas!
Un, dvēsele sastāv no medostonām! Medostonas ir kaut kas ēterim pielīdzinoši līdzīgs. Mīklaina viela! Tā ir gaisīga kā ēteris, netverama viela ko ar ļoti jūtīgām ierīcēm ja maz ir kas kad konstatēts, un ko var maz konstatēt, bet īsti nav apstiprinajies fakts, tā arī līdz šim! Bet vietums ir kaut kas no ta manīts un tomer konstatēts!
Cilvēks arī īsti līdz galam pat nav izpētīts ar visām līdzesošājām maģijām, egzercismu, telepātijām, šarlotānismu, spiritismu, puritānismu, levitēšanu un placebo efektu ...

Flints  Mainoties dzīves uztverei, domāšanai un uzvedībai, ar laiku neizbēgami mainīsies arī apstākļi, situācijas un satiktie cilvēki. Ir labi, ja jauna ceļa meklētājam ir kāds uzticams padomdevējs, grāmata. Papildus iedvesmas smelšanai varu ieteikt neirozinātnieka Džo Dispenzas nesen latviski izdotās grāmatas: ”Atbrīvojies no ieraduma spēka” un ”Superspēju potenciāls”.

Floriana  Ja pats grib, var! Ja kāds cits grib viņa vietā, neiespējami (izņemot psihopātus).

Hirtella  "Sievietēm mainīties ir vienkāršāk, jo nogriez garos matus un nokrāso cita krāsā. Viss. Gatavs. Sievietei jau ir savādāka.´´
Ko tu blondīnei padarīsi? A neko. Ja redzi uz ceļa, reaģē tāpat kā uz operiem ar bākuguņiem, viss.

kjirsis_X  Sevi izmainīt nevar. Bet var rīkoties citādi.

Piparkuka  Var.
Dažreiz tu esi spiest un viss. Esi darījis tā, viss apgriežas, tagad esi citur, citā situācijā.
Izmainies. Uz konkrētām lietām- tā vairs nedarīsi.
Tā jau, pats par sevi, nemainies. Bet konkrētas lietas nekad vairs nedarīsi.

Īstenībā mēs vislaiku nedaudz maināmies, 100 punkti.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu