Jaunības eliksīrs...

Dzīve nav pasaka,bet tomēr!...Ja Tev būtu iespēja atkal kļūt jaunam(nu ne gluži no piedzimšanas,bet tā ap 20 gadiem),vai tu to izmantotu?! Vai arī, ir labi kā ir?!....

Vizmonta  autors apzināti vai neapzināti jautā, vai lasītājs gribētu nokļūt pirms liktenīgā notikuma. bet apzināti vai neapzināti reizē jautā pats sev, vai gribētu nokļūt pirms liktenīgās izvēles.
dzīve varbūt nav sevišķi devīga, toties ir pietiekoši taisnīga.

runcs51  Kaut kāds stulbums....noteikti nē....

Paula6  Nē, nevēlos izmantot, jo līdz šim man bija un ir ļoti interesanta, pilna ar visdažādākajiem notikumiem, satikšanām, piedzīvojumiem, mīlestību, draudzību un visu to, ko šodien dzīve nepiedāvātu, un tāpēc negribētu mainīt. Tagad dzīve ir ne mazāk pievilcīga...

andrisz  Esmu rejuvenācijas fans, cik nu sanāk laiks, es sekoju līdzi gan rejuvenācijas biznesa stārtapiem, gan arī molekulārai medicīnai kas rejuvenāciju pēta. Ir tādi Yamanka faktori - vielas, kas kontrolē DNS gēnu aktivizāciju. Katrā DNS iekšā ir arī gēni, kas atgriež šūnās pluripotentā stāvokli - t.i. pilnība vai daļēji atņem šūnas identitāi (piem., muskuļu šunu atvērš atpakaļ par cilmes šūnu) un tajā pašā laikā arī atjaunina šūnu, pagriež šūnas bioloģisko pulksteni atpakaļ. Šie gēni visu laiku klusē, tie neeskpresējas. Bet tad, kad notiek apaugļošanās un no divām vecāku šūnām (kas protams, ir jau nobrieduša organisma vecumā, cilvēkiem tas var būt 20-40-50 gadi) rodas jauna šūna un apaugļošanas brīdī sāk darboties Ymanaka faktori un aktivizējas rejuvenācijas gēni, kas nodrošina: 1) ka jaunā šūna ir cilmes šūna, no kuras rodas visas pārējas diferencētās audu šunas; 2) ka jaunā šuna ir ar reseteotu bioloģisko pulksteni, kas ir nolikts uz 0.0.

T.i. rejuvenācija dabā pastāv, tā notiek katrā apaugļošanās brīdī jau simtiem miljonu gadu. Mūsdienās zinātnieki šo atjaunošanās-rejuvenācijas procesu ir identificējuši, sāk kontrolēt un sāk arī pamazām mēģināt pielietot praksā.

Protams, novecošanās sastāv arī no citiem, mazāk būtiskiem procesiem, piem., no toksisko proteīnu uzkrāšanās, no kaulaudu bojājumiem, utt. Šie faktori ir būtiski, bet tās ir "parastas" slimības un tās arī ārstē parastām metodēm. Mūsdienu molekulārā medicīna sāk kontrolēt arī tās.

Tātad, rejuvenācija principā ir iespējama, tikai nepieciešams vairāk investīciju. Cilvēkiem ir jaautomatizē visi primitīvie darbi, un atbrīvotie cilvēki ir jāliek pie molekulārās medicīnas pētījumu veikšanas, lai beidzot pa visiem laikiem izbeigtu cilvēku nāvi.

andrisz  Internetā var atrast diezgan daudz par rejuvenāciju. Ir arī medicīnas zinātnes žurnāls "Rejuvenation Research", bet arī daudzos citos visaugstākas raudzes izdevumos, t.sk. "Nature", "Science" ir daudz rakstu par inducētām pluipotentām cilmes šunām utt. tas viss ir saistīs ar rejuvenāciju un tas ir mūsdienu bioloģijas un medicīnas zinātnes viens no pašiem karstākajiem topikiem. Pats Yamanaka pirms pāris gadiem saņema Nobela prēmiju, viņa wiki lapa uzskata milzu daudzu citu visprestižāko apbalvojumu. Žurnālā "Trends in Molecular Medicine", kura 2016. gada 8. (augusta) numurs bija veltīts novecošanai un rejuvenācijai bija labi pateikts:

"Tāpēc ka epiģenētiskā dis-regulācija ir novecošanās galvenais virzītājs, tāpēc ir loģiski izvirzīt hipotēzi, ka epiģenētiskā reprogrammēšana varētu būt efektīva stratēģija, lai manipulētu novecošanās procesu. Organisma limenī seksuālā reprodukcija demonstrē novecošanās plastiskumu. Patiešām, apaugļošanās procesā divu iesaistīto dzimumšūnu hronoloģiskais vecums tiek re-seteots uz "nulli", kas rezultējas organisma ģenerācijā ar normālu dzīvesilgumu. Vecuma pulksteņa restartēšana atļauj katrai paaudzei sākt dzīvi pilnībā rejuvenētai, līdz ar to novēršot sugas izmiršanu. Līdzīgi, klonēšanas eksperimenti, kas ir bāzēit uz SCNT lietoja šūnas no vecas peles, lai radītu dzīvnieku ar normālu dzīvesilgumu, tādejādi vēlreiz demonstrējo novecošanās procesa bidirekcionalitāti."

Vizmonta  dažādu audu šūnām ir atšķirīgas diferenciācijas pakāpes to dažādo uzdevumu dēļ. kad būsi klonējis nervu šūnas, padod ziņu.

andrisz  @Vizmanota Jūs runājat par zināmu lietu. Zinātnieki jau ir paņēmuši ādas šunas, tās konvertējuši nediferencētās cilmes šunās un atkal ir panākuši šo šunu diferenciāciju par nervu šūnām. Līdz ar to zinātnieki var pētīt mentāli slimu pacientu smadzenes neveicot smadzeņu audu biopsiju https://www.theguardian.com/science/2012/jan/29/brain-cloning-breakthrough-mental-illness

Līdzīgā veidā no cilmes šūnām iegūtām nervu šūnām ir atļauts arī augt ārpus organisma un tad var novērot šo šunu organizēšanos smadzeņu organoīdos https://edition.cnn.com/2019/06/27/health/mini-brain-activity-study/index.html

Šāda pieeja - organoīdu audzēšana no plutipotentām cilmes šunām (kuras var iegūt no pacenta diferencētām šunām) sāk aizvien plašāk izplatīties un tā audzē ne tikai smadzenes.

Es šeit nemaz nerunāšu par datorzinātnē lietotajiem mākslīgajiem neironu tīkliem un daudz izsmalcinātākiem neironu modeļiem un visiem tiem milzum palšajiem pielietojumiem musdienu mākslīgajā intelektā.

Šeit un tagad ir daudz, daudz vairāk iespēju zinātniski un tehnoloģiski un tas paver iespēju veidot daudz pārtikušāku un laimīgāku sabiedrību. Bet vai cilvēki izvēlas šādus labākus sabiedrības modeļus?

Vizmonta  un? impulsus ar pārraida?

andrisz  Protams, ka pārraida un procesē signālus. Ko lai citu smadzeņu šūnas darītu? Nav jau resnās zarnas šūnas, kas d...š.

Atvainojos par rupjību, bet tumsonību nevaru ciest. Tāpēc man oho arī nepatīk, bet dažreiz uznāk kārdinājums apgaismot citus. Bet redzu, nav vērts. Kā tajā sakāmvārdā par pērlēm utt.

Vizmonta  vēl pirms d-šanas jau paspēj šo to absorbēt caur savām šūnu membrānām, ūdens molekulas, dažus vitamīnus, piemēram. Elektrolītus, piemēram, kālija un hlora jonus sekretē tās resnās zarnas.
kā tur bija ar to signālu pārraidi? vai muguras smadzenes jau var atjaunot?

Piparkuka  Noteikti izmantotu! Un izdarītu labāk vienu aspektu dzīvē... Un nedarītu vēlāk vienu lietu.
Tad viss būtu citādi:))

Vizmonta  Jā, izmantotu!

burleska  Fizisko par kādiem 7 gadiem varētu, bet nekādā gadījumā ne vecumu, ne raksturu, ne prāta spējas nemainītu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu