Vīrietim jāizvēlas sieviete, ko viņš spēj mīlēt, sievietei-vīrietis, ko viņa spēj cienīt.

Tiklīdz sieviete neciena vīrieti, jāliek punkts. / cc vienu no vadošajiem valsts mācītājiem, kurš noturējis lekciju par mīlestības būtību/

Piekrītat, kungi? Kā domājat, dāmas?

Caune  Cieņa ir obligāts nosacījums ne tikai divu cilvēku attiecībās. Man šķiet svarīgi, ka arī sabiedrībā, kuru vīrietis dēvē par "savu"-radi, draugi, kolēģi, viņu ciena. Bet vīrietim ir jāizvēlas sieviete, kuru viņš spēj pieņemt. Sievieti var izglītot, bet pārveidot nevar.

Asenizators  Klosterī vieta.

riebekle  Nu, un tagad kāds izklārē - ko nozīmē "mīlēt" un ko nozīmē "mīlestība". Ar šito joprojām nekas nav skaidrs.
Tāda sajūta, ka te liela daļa ir ideJālisti, kuriem teorijas pilna pa__ļa, bet praktiski neko nejēdz. Tās tēzes un citātus jau var cilāt bezjēgā, bet - kas no tā?

mikse  A kā pielikt punktu ja Mīl?

av2  Ir jaaciena, un ir jaabuut ...savaa zinnaa respectam. Nezinu, esmu vecmodiigs laikam, bet uzskatu, ka sievietei ir savu viirieti jaaciena, un jaarespektee vinna viedoklis , un jaajuutatas...aiz vinna pleca arii stiprai. Tiko sieviete saak striideeties , pieraadiit, ka vinnas viirietis ir taads, un ssitaads, un....nekaads , citi gudraaki, taa......game over. Passas izaardaat daudzko....:(

AivarsN  Любовь - люди Бога ведают. Tas ir pēc Bukvicas. Kas te vēl neskaidrs? Kāpēc pirmajā vietā stādīt seksuālo iekāri? Tā ir noteicošā tikai dzīvniekiem. Lai mīlētu savus bērnus,vecākus un visu citu šajā Dieva pasaulē,tak nav vajadzīga seksuālā iekāre? Kāpēc savu dzīvesbiedru nevar? Tas nozīmē tikai to,ka garīgajā evolūcijā nav nekur tālu attīstījies,vai arī degradējies atpakaļ līdz dzīvnieku līmenim,mīlēt nav spējīgs vispār un tāpēc vienīgā saikne ar pretējo dzimumu ir seksuālā tieksme.

ieva03  Es varu tikai mīlēt(un kamēr viņa mīlēs,tikmēr nekas nebeigsies,beigsies tikai tad,kad vairs tās mīlestības nebūs,akla ,akla dažkārt var būt tā mīlestība).Tā var būt tik tiešām kā apmātība,vai atkarība.Ir jāpaiet laikam,un viss noskaidrosies,bet pašlaik pelna naudu ar šovu(un cik tur patiesības,cik melu???).

Geisha  Sievieti ir jāmīl, jo izprast vīrietis sievieti nevar. Ja sieviete vīrieti necienīs tad nekas nebūs. Tāpēc mācītāja teiktais ir pareizs.

Deavids  Nekādā gadījumā nepiekrītu, viss ir pilnīgi otrādi, jo
Vīrietim ir jāizvēlās sievieti kura viņu mīlēs, viņš sievieti cienīs.

Geisha  Man vecmamma mācīja, ka vajag precēties ar vīrieti kurš tevi mīl. Tad labi dzīvosi. Ja izvēlēsies vīrieti kuru mīli tad viņš visdrīzāk šļūks pa kreisi un citādi sāpinās sievieti.

Piparkuka  teiciens šķiet pārgrozīts. Vai arī nē:)
Vīrietis mīl tikai to sievieti, kuru ciena. Sieviete ciena tikai to vīrieti, kuru mīl!

Viņa nevar viņu cienīt, ja nemīl.
Sieviete vispār labi, ja tā pa īstam ciena 1 -2- 3 vīriešus (tai skaitā 1 īstais vīrietis un 2 viņas dēli, piemēram). Visi citi viņai neeksistē cieņas ziņā.

mairita1971  Iemīlēties,parasti saskatot tikai labās īpašības,var uzreiz.Cieņu iegūst pakāpeniski,citreiz pat gadiem.

62valdis  Es, laikam, tāds pamuļķāks - tā īsti neizprotu jautājumu. Ja saka ´jāizvēlas´ - man rodas jautājums - kādam nolūkam?
Ja domāts - sievietes un vīrieša kopdzīvei (ar kopīgu saimniekošanu) - tad grūti to iedomāties bez ABPUSĒJAS cieņas. Papildus ABI vēlaties kopdzīvē baudīt īpašas labas sajūtas? - bez ABPUSĒJAS mīlestības neiztiksiet. Mīlestība bez cieņas - manā saprašanā maz ticama.
Mīlat, bet ienīstat - varbūt tā ir iekāre, varbūt pašcieņas trūkums?
Mīlat, bet negribat mīlēt - varbūt esat sav uzlikuši kaut kādu aizliegumu? (Neesmu psihologs - visus variantus nezinu.)
Es jau kādā dienasgrāmatā komentēju, ka arī neitrāla izturēšanās ir jau cieņas izrādīšana; necieņa sākas tad, ja mūsu izturēšanās kādam citam izraisa negatīvas sajūtas.
Parasti jau mēs iemīlamies kādā, kas mums patīk. Vai mums patīk tas, kuru mēs necienam? Iemīlam to, kurš mūs neciena? Pazīstu tādus cilvēkus - vairāk vai mazāk tur tomēr darbs psihologam, ja pats netiec galā.
Apmēram tā.

Kurts69  Abpusēja mīlestība, kas sevī bez šaubām ietver cieņu. Tikai tā un nekā citādi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu