Kā Jūs cīnāties ar prokrastināciju?

Prokrastinācija ir apzināta darbība, kurai, tāpat kā jebkurai citai mūsu rīcībai, ir sekas. Piemēram, tā vietā, lai uzrakstītu diplomdarbu, kas turklāt jāpabeidz ātri, tu sēdi oho, pēti jaunāko informāciju ziņu portālos, skaties Youtube video, tīri kafijas automātu, uzrīko ģenerāltīrīšanu vai dari citus maznozīmīgus darbiņus, ik pa brīdim nodomājot – darbu es varu atlikt, jo, tikai mazliet iespringstot, tāpat visu paspēšu.

RRAGANA  Manuprāt, tas nav bijis īsts students, kurš nav piekopis prokrastinēšanu studiju laikos 🙂

Stika  Das.... kā gan es nodzīvoju bez "prokrastinācijas" jēdziena līdz šim laikam?? Nesaprotu! Tā es domāju, ka vnk novilcinu kaut ko, bet tagad izrādās - noprokastinēju =) (jeb NOPROKASTRĒJU?) =)))

ŠAUSMAS, VIENVĀRDSAKOT, NEV JĒDZIENS. =)

gertrude  dikti labi, ja zin visādus smalkus nosaukumus, bija ,,gurķa rullēšana´´,tagad ir prokrastinācija, liels bardaks- eklektika. :)
nekā necīnos, visu arī izdaru pēdējās minūtēs.

Kurts69  visam vajag īsto laiku un iedvesmu! Un kāpēc gan darīt to, ko var vēl kādu laiku nedarīt. Mēdzu atlikt darāmos darbus un šo atlikšanas mirkli izbaudu! Galu galā, vienmēr pastāv iespējas ka atmetīsi kedas un nebūs tas netīkamais darbs jādara, jeb kāds rūķis to izdarīs tavā vietā! jeb būs zemestrīce, orkāns vai citplanētiešu ierašanās!

ingryda  Necinos. Mes mierigi sadzivojam.

RRAGANA  Vot vot, Kurtcis sto pudovo pateica šitā svešvārda patieso fišku!!!😁
Cik gan bieži ir izrādījies, ka darāmais nemaz nav jādara, vai arī negaidīti uzrodas vieglāki risinājumi, vai arī kāds cits visu izdara😌
Vobšem, prokrastinācija ir dzinējspēks, ja tā dziļāk padomā.

Reds  Prokrastinācija NAV apzināta darbība - tas ka cilvēki ir to pocesu pamanījuši un sāk izprast nenozīmē ka tā uzreiz ir apzināta darbība. Tad, kad tā ir apzināta darbība, to sauc par slinkumu nevis prokrastināciju.

Stika  Cien. admin, lūdzu pievērsiet uzmanību, ka Jurijs_57 mani piemin un nozākā pēdējā laikā ikvienā tēmā, kā arī apmelo (kā šajā gadījumā). Un izdariet lūdzu attiecīgus secinājumus un rīcību...
Starp citu, viņa rīcība ir pret PA lietošanas noteikumiem!

Geisha  Nomirst students (noslīka siekalās desu veikalā). Nonāk pie Pētera. Pēteris rāda studentam elli. Parasto. Katru vakaru atnāk velns un katram elles iemītniekam iedzen dibenā naglu. Jautā Pēteris studentam vai viņš šeit paliks? Nē. Labi, iet tālāk. Ienāk studentu ellē. Tur jautrība, diskotēka, mīlestība. Students saka, ka labāk paliks šeit nekā parastajā ellē. Ok. Ballējas, tusē, pīpē, dzer boli. Vienā vakarā velns ar naglu spaini klāt un pieprasa visiem studentiem sastāties rindā. Students nesaprašanā. Ka tā????? Sesijas laiks sakās. Tagad visas sakrājušās naglas uzreiz arī sadzīs kur vajag.

Jurijs__57  labāk prokrastinēt ciņu, nekā cinīties ar prokrastināciju - hudoj mir lučše horošej vojny

Stika... nav ne 1 cilvēka ar tādu vārdu, kā var apmelot to kā nav ?

Jurijs__57  agrāk bija "proguļšiki", tagad būs "prokrastinētāji"

neiet  Nekā necīnos. Peldu pa straumi.
PS. cienījamo admin, pie reizes pārbaudies stikas, bleckpanteras un fantastic bilžu autentiskumu anketās. Starp citu, viņu rīcība ir pret OHO lietošanas noteikumiem!

Eneile  Tad, kad darbs dzen darbu, nekāda prokrastinācija neiet cauri, savādāk iestāsies liela, trekna polārlapsa.
Kad ir mierīgāki posmi, tad tiešām reizēm apzināti ļauju sev slinkot no visas sirds. Bez sirdsapziņas pārmetumiem. It sevišķi, ja iepriekš ir bijis saspringts posms. Es vienkārši zinu, ka organismam jādod atelpa.

Ziemeljblazma  Es necīnos. Vienmēr tak ir kaut kas darāms, kas ir patīkamāks par to, kas JĀdara. :))) Daru pēc sajūtām un kaut kad tad arī izdaru to, kas Jādara.

av2  dzeram kafiju, abi.

Floriana  Iespringstot, var paspēt padarīt daudz vairāk, galvenais labi izgulēties. Bet iedvesmu vajag, protams, jebkurai lietai, ja vien nav piespiedu kārtā, kā paču....

Kvarta  Spoguliit, help!:

Piparkuka  Šodien kārtējo reizi pierādījās tas, ka- ir jāpagaida un viss atrisinās.
Bija kāds nepatīkam darbs, plānot, taču ļoti negribējās tam ķerties klāt. Un tas arī nervozēja jau kopš vakardienas pēcpusdienas.
Domāju- ok, no rīta tomēr izdarīšu patīkamāko, zināmo un vienkāršāko un tad darīšo to, negribēto....
Tieši padomāju par šo "prokastrināciju"
Un tad- viss atrisinājās, jo saņēmu vēstuli, ka neko darīt nevajag tai sakarā. Nekādas tabuls, izpētes, aprēķinus, viss pietiek, ko vakar aizsūtīju:)

Un tas ir jau kuro reizi- kad tu uztraucies, domā, ārdzīvo, ir nepatika pret kaut ko, kas darāms/gaidāms, tas pats atrisinās un tevi "atslogo" no tās nepatīkamās lietas. Vai nu arī, protams- viss izvēršas labi un ne tik traki, kā šķita!

Raivis_1977  Prokrastinācija rodās no kaut kāda iepriekšējā negatīvā seku rezultāta!
Bet viņa atkal, savu kārt, tiek nepareizā formā atkal pielietota un izgāzta tad uz pārējiem, lai atkal ar to upurētu kā upurjēru!
Varbūt tad ieklausieties savā sirds balsī! Un ja nu nē tad, lai nu vien Dievs apžēlojās par jums, un jūsu nodomiem! - Tie ir (Tavu), - tikai tavu roku veidoti! Un kā tu pati veido sevi, tāda ap tevi arī tava tālākā dzīve būs! Nekur tas viss nemaz tā nepaliks. Tas ir kā neredzams pirksts, pašu slikto domu un nodomu pārņemts. Tas ir kā māks kas tevi iepin cauru dienu un tā katru dienu aizvien dziļākās un dziļākās skavās. - Un atpakaļ ceļa tur vairs no tā nav!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu