Attiecības, attiecībā uz vecākiem...

Iepriekšējā savā tēmā centos pacelt jautājumu, vai tiešām mūsu vecāki ir vainojami pie tā, kādi mēs esam (gan pozitīvā, gan negatīvā nozīmē ) . Komentāri aizsniedzās līdz bērnu un vecāku attiecībām un bērnu atbildību pret vecākiem. Domāju, ka tā ir svarīga tēma. Cik atbildīgi esam pret saviem vecākiem un kādai jābūt atbildībai jūsu skatījumā ?

rokons  Mikrolīmenī - ģenētisko un intelektuālo līmeni ieliek bērnam dzimstot.
Pārējais - sociālā vide, gan mājās, gan ārpus tās´
Laika posmā līdz gadiem 12 - 15, bērns uzsūc sevī vides signālus un izveidojas par personību, tādu vai citādu.
Ja vecāki papūlas - izveidojas sociāli pozitīva persona.
Reizēm tomēr šāda persona izveidojas par spīti vecāku ietekmei, bet tas notiek vēlāk, parasti jau pāri 20.

mikse  Vecāki jau nav vainīgi pie tā, kādus gēnus mums dod un kādu vidi rada ap mums augot. Vēl tak ir liktenis katram savs. Un atbildība saistīta ar mīlestību, ja ir iemesls vecākus nemīlēt, tad arī atbildību negribēs uzņemties. Negribēs būt kopā svētkos un atbalstīt nedienās. Un cerams, tas nenododas tālāk, ka arī šo vecāku bērni nav tādi paši un vecāki attiecīgi labi vai slikti. Bet runa laikam ir par to, ka tas nododas no paaudzes uz nākamo. Acīmredzot vaina visdrīzāk ir gēnos, viss mainās kad mainās gēni, un pie tā nav vainīgs neviens. Liktenis.

senga  ĢIMENE,viss sākums ir no tās.Tālākais mūsu virzība dzīvē.Šo to paņemam no ģimenes,šo to iegūstam ,iemācāmies no dzīves,vides,draugiem,nedraugiem.Ja esam saņēmuši vecāku mīlestību,tad jutīsimies atbildīgi par vecākiem.

Geisha  Es būtu bez gala laimīga, ja varētu kaut minūti parunāt ar tēvu vai pieglausties pie mammas. Bet... diemžēl viņi sen jau ir tajā saulē, kur arī es kādreiz nokļūšu. Svarīgs ir cilvēka gājums šajā saulē, ko viņš ir devis līdzcilvēkiem, kādas pēdas atstājis.

rokons  Nav runa par vainu. Gēni būs tādi kā ir, klīniskā ģenētika ir krietni gudrāka kā pirms 50 gadiem.
Tā nespēj gēnus izmainīt, bet prognozēt bērna veselību var pietiekami labi un precīzi.
Viss pārējais vecāku ziņā, lai arī liktenis var šo to ietekmēt.
No paaudzes uz paaudzi lielākoties nododas uzvedības modelis. Parasti vecāku uzvedību kopē, vai arī rīkojas tieši pretēji ( tas gan retāk,stipra gara cilvēkiem piemīt).

Eneile  Elsa. Tas arī ir strīdīgi. Pieaudzis cilvēks ir tikai pats atbildīgs par sevi. Par to, kādus secinājumus izdara un tālāk savu dzīvi veido. Jo ir gana daudz cilvēku no nelabvēlīgām ģimenēm, kuri lauž vecāku modeli un veiksmīgi veido savu dzīvi.
Vispār dzīve ir liela laimes spēle - kādas kārtis tev tiks iedalītas - raksturs, gribasspēks, audzināšana, gēni, vide, kurā personība veidojas, spēja uztvert apkārtējo un analizēt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu