Attiecības ar Ziemassvētkiem

Tie jau ir tepat aiz stūra :)
Lai kādas izjūtas būtu, šis ir maģisks laiks, piedošanas un mīlestības laiks.
Novēlu jums visiem OHO čaklajiem diskutētājiem priecīgu gaidīšanas laiku, samīļojiet cieši savus tuvākos!

puuuka  Ziemassvētki ir skaists laiks,dažam brīnumu laiks,citam piedošanas laiks,kopā būšanas laiks,citam komercijas laiks,ziedošanas laiks,tas ir laiks kad patiešām cilvēki piedod, vairāk kā jebkad,varbūt tieši Ziemassvētki uz to iedvesmo.Dažs tos salīdzina ar kapusvētkiem.....cik cilvēku tik viedokļu un mums nav tiesību nevienam neko pārmest,jo mēs visi esam dažādi katrs uz šo pasauli skatās savādāk:)
Lai jauki un gaiši šie svētki,baudiet garās brīvdienas,pavadiet tās kopā ar saviem mīļajiem:)
P.S. Palasot komentus liekās,kad tik daudz cilvēku ir neapmierināti ar visu....nedusmojiet,nepieminiet ļaunu,bet baudiet svētkus:)

inaralaima  Attiecības ar Ziemassvētkiem būtu ideālas,ja vēl kāds cits uzņemtos to trako ēst gatavošanu.Burtiski trīs dienas tik to vien darīju.Beigās pieteicās vēl daži vegāni -viesi ar savām īpašām kaprīzēm.

veejasuns  Klau, Tauta, zinu, ka še runāt ir savādi, jo publika specifiska :) ar citām raizēm un aktuālām interesēm, tomēr, viss viens, pajautāšu: "Neesat mēģinājuši dzīvot saskaņā ar pašsajūtu, lasiet, sirdi, atstumjot nost visus ideologus, teologus, un pārējos smadzeņu ķirurgus, kuri tīko lietot Jūs, Jūsu resursus kā laiku, naudu utt.?"
Attiecībām jābūt. Un kamdēļ ne ar Ziemassvētkiem arī?!? Gribat vai ne, cilvēkam ar visu ir attiecības.

AivarsN  Vai kāds ir painteresējies,cik sen vispār pastāv Ziemassvētku svinēšanas tradīcijas,kā Jēzus dzimšanas diena? 100 - 150 gadi? Par vecākām Ziemassvētku dziesmām un tradīcijām, informācijas nav. Ja ticēt oficiālajai versijai,tad turpat 2000 gadu nevienam neienāca prātā,Jēzus dzimšanas dienu svinēt ziemas saulgriežos, lai aizstātu tūkstošiem gadu senās tradīcijas un tādējādi celtu baznīcas reitingu. Tas pats ar Lieldienām. To pamatā ir ļoti svarīga baltās rases uzvara pār iebrucējiem,ko simboliski attēlo olu kaujas.Arī Santa Klauss un Salatēvs ir ļoti jauni personāži. Baznīcai un tirgotājiem kopējs bizness,kā vienmēr. Pirmās bankas taču bija pašas baznīcas. Tikai vēlāk, pamazām sāka rasties privātās bankas. Un kurš vēl šodien ir galvenais noteicējs? Tas,kurš nemaksā nodokļus.
Ar ļaunumu nav jācīnās. Vienkārši nevajag to atbalstīt. Svinēt okupantu svētkus,piedalīties viņu sātaniskajos rituālos, ņirgājoties un zaimojot mūsu senču tradīcijas,nav īsta cilvēka cienīgi.

saulite34  AivarsN,neviens jau nav vainīgs,ja tu visur redzi ļaunumu,grūta tev dzīve un neviens tev pat palīdzēt nevar un katrs drīkst svētkus svinēt kā viņš vēlas,bet tu kārtējo reizi visus vēlies sev līdzīgus pataisīt.

AivarsN  Es vismaz ļaunumu pamanu un izvairos no tā,cik vien tas iespējams. Daži to pat nepamana.

Leonija  Piedošanas laiks skan skaisti. Varbūt izlaižam visus nerātneļus no cietumiem ar pie viena? Būs jautri!
Iepirkšanās laiks, hm. Tirgotāji ķersies pie katra iemesla iepirkšanās drudža radīšanai. un ja ne, tātad nav labi tirgotāji. Kaut gan-dāvanu kartes jau var dāvināt!
Man gan ar cilvēkiem apkārt un tirdzniecības centriem tuvumā nepietiek, lai rastos Ziemassvētku sajūta. Varbūt Vecgada vakars labosies un atnāks ar salu un sniegu? D:)

saulite34  AivarsN,tu pats savu ļaunumu mazāk izplati un citiem pasaule kļūs gaišāka.

veejasuns  Leonij, diezi vai. Nekā personīga, tomēr prognožonkuļi neko tādu nesola.

AivarsN  Autore! Ja pamani,ka noziedznieki izmanto sabiedrības uzticēšanos, lai veiktu rāpnieciskas darbības. Vai sabiedrības brīdināšana, tavuprāt ir darvas pilināšana? Vai nozieguma slēpšana, nav līdzdalība tajā?
Tas pats Saulītei. Kāpēc tavā izpratnē,ļaunuma atmaskošana skaitās nosodāma un pat tiek pielīdzināta pašam ļaunumam? Tu taču pati neesi iesaistījusies kādā ļaundaru klubiņā,ja tik asi uzbrūc maniem atmaskojošajiem komentāriem?
Es esmu par to, lai cilvēki būtu sabiedrotie,palīdzētu viens otram,nevis nežēlīgi konkurenti,kuri bez sirdsapziņas pārmetumiem,cenšas iedzīvoties uz citu rēķina. Saulgrieži ir tāds piemērots atskaites punkts,kad var rūpīgi izvērtēt savu līdzšinējo darbību, lai veiktu pozitīvas pārmaiņas. Padomājiet, kāpēc ar sev tuvajiem cilvēkiem,kam tādi ir,var lieliski sadarboties,palīdzēt, pat negaidot atlīdzību,bet visi pārējie jāuztver kā konkurenti par vietu zem saules un dienišķo maizes riecienu? Vai sadarbība vienkāršās kaimiņu attiecībās,biznesā,nav daudz vērtīgāka par konkurenci?

Shambala  Ziemas Saulgrieži un Ziemassvētki (jeb kā visā pasaulē pareizāk tos sauc - Kristus dzimšanas svētki) ir divas dažādas lietas.
Ziemas Saulgrieži, Vasaras Saulgrieži, Pavasara un Rudens Saulgrieži vienmēr senatnē tika atzīmēti saskaņā ar Saules ritumu gada ietvaros.
Ziemas Saulgrieži šogad bija jāsvin 21.+22.decembrī (tāpat kā Vasaras Saulgrieži 21.+22.jūnijā).

Man tieši šie Saulgriežu svētki patiešām ir nozīmīgi un "maģiski". - Laiks, kad pārdomāt aizvadīto periodu, un priecāties, ka Saule ar katru dienu atkal priecēs Zemi ilgāk :))

Savukārt, mākslīgi izdomātie un savulaik uzspiestie sveštautu svinamsvētki - vienaldzīgi. Kas grib, lai svin, lai izpērk veikalus utt. Es tik iesmaidu, ka to Kristus dzimšanas dienu vieni svin nedēļu pirms Jaunā gada, citi pēc tā, lai gan patiesībā viņš dzimis Zivs zīmē (zinātnieku izpētīts), tātad ne agrāk par februāra beigām/ martu. ;)

saulite34  AivarsN,kurš tev liedz cīnīties ar ļaunumu,ej un cīnies realitātē un ar darbiem sevi pierādi,nevis caurām dienām sēdi internetā un tik raksti savus murgainos tekstus un visiem kaut ko pārmet un tik sevi slavē.

Piparkuka  Te ļoti skaisti visās tēmās izpaužas pieminētie Labais un Ļaunais un cilvēka ( latvieša) daba. Ar Ziemassvētku garu- vēl jo uzkrītošāk.... :) daudziem laikam nav ko mīlēt un viņus neviens nemīl ( ieskaitot viņus pašus)

Morrigan  20:43 Pilnīgi piekrītu un arī esmu par to svētku svinēšanu, kas ir saskaņā ar mūsu visu Māti-Dabu.
Vispār jocīgi, kā patriotiski noskaņotie latvieši tik ļoti fano par šiem savulaik uzspiestajiem iebrucēju un uzurpatoru svinamajiem svētkiem, kuri mūsdienās piedevām jau pārtapuši pilnībā par komercpasākumiem (pajautājiet jebkuram reklāmā-mārketingā strādājošajam, kad viņiem ir vislielākais "ražas" laiks?) ;)

PS. Mīlēt un cienīt gan savus tuvos, gan sevi, gan vispār viens otru, vajag ikdienā. Tad arī nebūs vajadzīgs konkrēts datums priekš "piedošanas un mīlestības laika"!

Piparkuka  Tieši tā!!
Un tieši atņemti šie svētki bija tieši +/- 50 gadus, jo par Ziemassvētkiem neko nezinājām, arī par Jēzu nē un kas ir "Klusa nakts..." arī nē. Vienkārši- nebija nekādas informācijas, jo vecāki neteica. Citi atzīmēja, dedzināja eglītē sveces un dziedāja. Man tas bija jaunatklājums- Ziemassvētki:)
Dāvātpriekam un dāvanu saņemšanas priekam ir milzu spēks! Visa tā labestības enerģija, kas ielikta katrā sīkumā. Un, ja redzi, ka tas ir pārdomāts un tieši tev. Tik kolosāli.....un vēl ar humoru vai kaut kāds interesants sīkums:D kas ir īpašs tieši tev!

rokons  Tu negribi mantas ko pasaulē rod, bet sirdi it šķīstu kas godu tev dod...........
Ja to patur prātā,nav jau komercija vainīga, tik paši cilvēki uzvelkas, un strādā visādus nevajadzīgus darbus.
Nevajag vainot nedz krustnešus, nedz komunistus. Ir sava veida tradīcija, ko mūsu vecāki saglabāja, vai arī nesaglabāja..........katram savs dzīves gājums un veids kā pie Saulgriežu svinēšanas nonākt. Bet daba ir neietekmējama, ar katru dienu par kādu minūti tā pagarinās.
Gaidīsim Līgonakti ! :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu