Kas ir tavā gaumē?

Par kādām gaumēm cilvēki runā, domā, izvēloties sev blakus cilvēku? Man uzdeva šodien jautājumu - kādi vīrieši ir tavā gaumē? Man nav atbildes! Mans vīrietis ir man blakus un līdz ar to man citi neeksistē, kāda vēl gaume?! Es savu vīrieti sajutu ar muguras smadzenēm vai ar galvas - nezinu, bet uzreiz sapratu ir! Tā ir cita dimensija, ko daudzi neizprot un pat nav iespējams izskaidrot...

AivarsN  Felde. Tev tiešām svarīgāks ir svešu, varbūt pat atšķirīgi domājošu cilvēku viedoklis, par to, ko izvēlējusies tava sirds? Kāds sakars etaloniem ar rūpēm par savu suni? Man ir pilnīgi vienalga, kā sabiedrība vērtē manu sievu, bērnus, vai suni, ja viņi ir mīļi man un es par viņiem rūpējos. Sabiedrībai nekad neizdabāsi, jo būs grūti atrast pat divus cilvēkus ar identisku gaumi, kur nu vēl pūli.
Vai tie cilvēki, kuri pēc visiem standartiem atlasīti modes demonstrēšanai, vai pat skaistuma konkursiem, obligāti patiks visiem? Visticamāk, tikai tādiem pašiem aprobežotiem ļautiņiem, kā tiem, kuri viņus izvēlējušies. Tas pats ar gaumi sava mājokļa labiekārtošanā. Sabiedrība tiek speciāli virzīta izvēlēties lielākus un greznākus mājokļus, lai viņi vairāk tērētu. Taču patiesībā, cilvēks daudz labāk jutīsies, nelielā, no dabīgiem materiāliem, ar pašu rokām darinātā mājiņā. Iespējams tieši tāpēc, visā pasaulē mērķtiecīgi tiek iznīcināti meži, lai cilvēki būtu spiesti dzīvot no dārgiem, neveselīgiem materiāliem izgatavotos mājokļos. Tāpat arī par skaistuma etaloniem tiek virzīti lellēm līdzīgi, truli, bezdvēseliski indivīdi.

_Krasula_  Vīrieši mēdz būt tik dažādi, ka grūti tos sadalīt grupās- šie patīk, bet šie gan ne.
Attiecībā uz vizuālo tēlu, fiziskajiem parametriem ir zināma gaume. Uz temperamentu. Ir rakstura īpašības, kas patīk; ir kas ne pārāk, bet var pieciest; ir tādas, kas nav pieņemamas. Tāpat ar paradumiem.
Vieglāk pateikt, kāds ēdiens ir manā gaumē. Piemēram, man negaršo mannā putra. Bet labprāt ēdu dažādu graudu pārslas.

_Krasula_  Vai tad nesaka, ka vīrieši izvēlas sievieti, kas līdzīga viņa mammai, savukārt sievietes meklē čali, kas līdzīgāks tēvam :) Izskatās, ka šajā jautājumā gaume vispār nepiedalās :)/c/
----------------------------------------------------------------------
Nēe, man šķiet, nav tik viennozīmīgi. Pozitīvās īpašības varbūt. Kaut iespējams, ka negatīvās īpašības ir vieglāk pieņemt, ja tādas ir bijušas kādam no vecākiem. Ja vien tās nav izpaudušās vispārākajā pakāpē.

Dezyree  Šo sviestu par sejas simetriju jau kautkad dzirdēju, ja man kāds vecis būtu ceļā gadījies kurš tādu sviestu dzen, būtu ar sū koku pa galvu dabūjis!! :)))
Simetrija ir garlaicīga, perfekts stils sūkā- lai dzīvo viss citādais!!!! Man uzdzen zoseni ieraugot kādu kam viss simetriski, cepure ar šalli un cimdiem saskaņota, kurpes ar somiņuun jostiņu un telefona maciņu, auskari, gredzeni, ķēdīte un rokassprādze no viena komplekta, roku un kāju nagi vienā tonī un pieskaņoti lūpenei. Apakšveļa pieskaņota guļamistabas aozkariem un vīrietis blakus arī kā aksesuārs- tas nekas ka mēsls pēdējais, galvenaiska labi izskatās un proporcionāli un simetriski piestāv! 🤣🤣🤣
Lai dzīvo visi frīki, nav labākas sajūtas kā iziet ielās ar kādu kuram ne tikai seja asimetriska, bet vel arī rēta sejā, kāja kliba, izskatās pēc velna, trūkst tikai ragi un aste, un viņam blakus es kā eņģelīts- un visi atskatās un nesaprot- kā šie divi satikušies??? 🤣🤣🤣🤣

Ieva_no_Kurzemes  Nav vienādu cilvēku, ikvienam savas individuālās vēlmes. Katram "podiņam" savs "vāciņš".... uz autores jautājumu atbilžu skaits tuvojas bezgalībai, jo visiem svarīgi ir savi kritēriji. Un tie arī ir īsti, pareizi un nozīmīgi.

Sirmaistrusis2  Gaume ir viens. Tu vari sajust otru cilvēku, jo viņš vai viņa piesaista tevi fiziski. Bet ar laiku šī vilkme var beigties. Un tad? Tad vērtējam citas īpašības.

Felde  Aivar,man nav svarigi,ko citi doma,man ir svarigi kaa jutos es un mans miillotais! Skaisti dziedi par sievaam...berniem..maajinnu.... Ko esi izdarijis,lai tev tas buutu... piedzimi ggimenee,kura atstaja maaju tev? Sarazzoji bernus? Un? Gudri runaa par sunniem,bet kas esi pats? Kas?
Esi ko uzbuvejis? sievietes darijis laimigas? bernus audzinajis? Tu eksistee,un gudri spried,un domaa,ka tev taisniiba! Atsledz internetu,noroc telefonu,izmet TV.... tad parunaasim!

saulite34  Man ir pilnīgi vienalga, kā sabiedrība vērtē manu sievu, bērnus, vai suni, ja viņi ir mīļi man un es par viņiem rūpējos.[c]

Ja tev būtu vienalga,ko sabiedrība par tevi domā,sen būtu izdzēsies no šī portāla un nebāzies sabiedrībai ar savu neizdevušos dzīvi,bet klusi un mierīgi dzīvojis to savu laimīgo dzīvi.

puupoliite  Vīrietis, kurš prot domāt , analizēt un vērtēt pats:). Un kurš saprot, kas viņa sievieti dara laimīgu. :) Jo tikai tad sieviete atdod atpakaļ dubultā to, ko ir saņēmusi.:)

Napoleone  Tā gaume, kas mēra fizisko formu un ķīmisko sastāvu ir iekodēta gēnos, to nevar definēt, bet vienmēr nostrādā, par to nav jādomā, tā noskenē un atbilde gatava uzreiz.
Tā gaume, kas vajadzīga manai Personībai - lai vīrietis būtu man interesants kā Personība, estētisms, humānisms, domas dziļums.
Tā gaume, kas vajadzīga manai psihei (esmu centrists)- lai varu sagaidīt sapratni, atzinību, labus vārdus, prasmi iejusties, ķermeniskus pieskārienus, apskāvienus (ne sekss ar to domāts).

AivarsN  Nu nav man izdevies atrast sievieti, ar kuru izveidotos harmoniskas attiecības. Varbūt esmu ko palaidis garām, cilvēki ir tik dažādi un laika gaitā stipri var mainīties. Ar bērniem man vienmēr ir bijusi stipra saikne un ir ļoti labas attiecības arī tagad. Kāpēc celt jaunu māju, ja tā man jau ir? Cik spēju un uzskatu par nepieciešamu, esmu to uzturējis un labiekārtojis. Kopā ar dēliem uzcēlām darbnīcu, lai varam nodarboties ar to kas patīk un nav jāstrādā citu labā.
Jā, es daudz izglītojos, lai analizētu pagātnes kļūdas un nepieļautu jaunas. Kāpēc gan nepadalīties ar savu pieredzi un zināšanām, lai citi varētu izvairīties no līdzīgām kļūdām?
Tev, Felde, ir stipri atšķirīga pasaules uztvere no manējās, lai gan neapgalvoju, ka tā būtu sliktāka par manējo. Katrs cilvēks izvēlas savu dzīves modeli un tāpēc nav viegli atrast otru tādu, ar kuru būtu pa ceļam.
Mums, Felde, saruna agrāk, vai vēlāk, pārvērstos strīdā. Tāpēc drošāk būs to neuzsākt. Kam man vēl viena ienaidniece Oho, kura regulāri un atklāti izrāda savu naidu pret mani. Neticēsiet, bet ir šeit sievietes, kuras mani lieliski saprot un novērtē atzinīgi. Nav jēgas strīdēties par gaumēm, jo neviens no laba prāta nemēdz mainīties, pat tāpēc lai iegūtu ko kāro. Agrāk, vai vēlāk, bet izdabāšana apnīk un atalgojums zaudē savu pievilcību. Labāk palikt pašam, jo kāds tieši tādu meklē.

saulite34  Neticēsiet, bet ir šeit sievietes, kuras mani lieliski saprot un novērtē atzinīgi.[c]

Ja jau tik ļoti saprastu un novērtētu,tad jau sen būtu laimīgi kopā dzīvojuši,kārtējā tukšā lielīšanās.

veejasuns  14:48

saulite34, vai Jūs atzinīgi novērtējat Anatoliju Danilānu?

AivarsN  Ja ar katru cilvēku, kurš domā līdzīgi, varētu izveidot ģimeni, tad sen jau neviens neko vairs nemeklētu, jo būtu laimīgi precējušies. Mūsdienās ir ārkārtīgi daudz šķēršļu, kuri neļauj izveidot ģimeni. Visus tos pārvarēt, ne vienmēr izdodas jaunībā, kur nu vēl mūža otrajā pusē.

saulite34  Mūsdienās ir ārkārtīgi daudz šķēršļu, kuri neļauj izveidot ģimeni.[c]

Visi šķēršļi ir cilvēku prātos,tāds tukši muldētājs kāds esi tu,vienmēr atradīs kādu iemeslu,kāpēc nevar cilvēks būt laimīgs.

Felde  Aivar,man nav ienaidnieku,nemeedzu strideties. Ssii ir diskusija,kur tavos tekstos,juutams paraakums,tu visu pasniedz ar taaadu paaraakumu,itkaa butu pats gudraakais,tad nevillus izlauzzas ssie jautajumi-no kurienes tavas gudribas,ja passam dziivee iisti nav nekaa..... Labi,nevis nav nekaa,bet-esi tik pieticiigs,pat gribetos teikt-neveiksmigs.... Nu ko tu esi novedis no A-Z ? mitekli dabuji gatavu,sievietes aizmuka,bernu daudz,katrs no citas,pats neesi audzinajis, darbavieta?-nu labi,dari to kas patik...taccu ir speecigs viedoklis par citiem,kuri veiksmigaki! No kurienes,ja pats neko no taa nezini...tik vien kaa-paraziiti...vergi...utt!!! Piellauju,ka neesi slikts cilveks,visticamaak-nekaads.... nekaitigs!
taadi maaciitaji,kuriem passiem apkaart apalla nulle... kaa vari zinat,ka tava teorija ir pareizaakaa? Tik gudri te runaa par suniissiem,sabiedriibu,dveeselem.. visumu...G5...valdiibu,sencciem, un hren zin par ko.....(hrens ir maarutks... :) )..varetu padomat,ka visu esi piedzivojis,Bet ne vellla...neesi!
So visu,ko sarakstiju-vareju aizvietot ar vienu teikumu Tava gudriiba izcell tavu stulbumu! :)

AivarsN  Un cik daudz atradīsies šodien tādu cilvēku, kuri gatavi atteikties no visa tik grūti sasniegtā, lai pārceltos uz pastāvīgu dzīvi pie cita cilvēka? Sākt atkal visu no nulles, apgūt jaunu profesiju, kura tajā vietā varētu būt pieprasīta un no jauna veidot karjeru? Aptuveni katrs otrais pāris šķiras. Kur garantija, ka būsi starp tiem pirmajiem? Jo tālāk senatnē, jo to visu bija vienkāršāk izdarīt.
Nekādā gadījumā negribu būt pārāks par citiem. Vienkārši vairāk laika esmu veltījis zināšanu apguvei, tāpēc arī zinu daudz tāda, ar ko būtu grēks nepadalīties. Par lietām, kuru eksistencei daudzi netic, vai vispār nav pat dzirdējuši, esmu savācis ļoti izsmeļošu informāciju. Tāpēc rakstu tikai to, par ko esmu pārliecināts, nevis domāju, ka tā varētu būt. Cik daudz no zinātnes, reliģijas teorijām ir pierādāmas? Bet tik daudzi cilvēki tam visam tic, neprasot nekādus pierādījumus, nemaz nerunājot par piedzīvošanu, jo to taču itkā teicis kāds svētais, vai ievērojams zinātnieks. Es jau sen vairs nekam neticu, ja nav pierādījumu, vai vismaz loģisku pamatojumu. Ir pietiekami daudz pierādījumu, ka tā saucamā oficiālā informācija visbiežāk ir ļoti tālu no patiesības. Tāpēc arī meklēju patiesību, atmaskoju melus un to producētāju noziedzīgo darbību. Es nespēju tā vienkārši noskatīties, kā citi cilvēki tiek krāpti un izmantoti. Tikai izglītoti un visi kopā, cilvēki var nodrošināt labāku nākotni sev un saviem pēcnācējiem. Ja laicīgi nepamodīsies no uzlaistā miega, viss kļūs tikai sliktāk un nākotne var vispār nepienākt.

Jokere  Manā gaumē ir vīrieši ar labu gaumi.

saulite34  AivarsN,kādu tu nākotni ar savu tukšo muldēšanu spēj saviem pēcnācējiem nodrošināt un ,kādus padomus spēj citiem cilvēkiem dot ar to šauro domāšanu un kārtējo tukšo lielīšanos.

Piparkuka  Nu ja ņem tā globāli un vispārēji un nedaudz sasaistot ar realitāti, tad- Van Dammes tips, tāds varētu būt "tips".
Bet nu. Ir dažādi. Tikai ne ļoti gari!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu