kāpēc sievietes uzskata, ka vīrieši viņām kaut ko ir parādā?

Šāda attieksme - ka vīrieši ir parādā sievietēm tiek pausta dažādos veidos, gan dažreiz tiešā tekstā, gan netieši caur dažādiem stereotipiem un nepamatotām gaidām. Piemēram, sieviete, kurai bija dzimumattiecības ar sociālil nelabvēlīgu un bezatbildīgu vīrieti, kā rezultātā viņai piedzima bērns ( protama lieta, ka tas deviants viņu pameta uzreiz pēc dzimumakta) nez kamdēļ sagaida, ka kāds cits ( vēlams izskatīgs, bagāts un dāsns) uzņemsies materiālu atbildību par šo ģimeni ( Latvijā tieši tā ģimene tiek arī saprasta - sieviete un viņas bērni, bet vīrietis kā mainīgais lielums). Tāda atbildības uzņemšanās ir bezmaz citu vīriešu pienākums. Un pats trakākais, ka šādu uzvedību jebšu atbildības uzņemšanos par to sievieti sagaida ne tikai viņa pati, bet arī citas sievietes. Viņas tādus aļņus slavē, ka tas esot "īsts vīrietis", lai gan viņš ar to pašu ir smagi iebraucis auzās, jo viņa loma šajā struktūrā ir nest algu mājās un būt pēdējā vietā aiz sievasmātes, suņa un kaķa. Kas tas par tādu stereotipu, ka vīrieši ir parādā uzņemties atbildību par sievieti? Vai dzimumu līdztiesības laikmetā tādi stereotipi beidzot nebūtu jāizskauž?

keksene66  Kādreiz bija tāds personāžs ….peldētnepratējs . Saskatu kaut kādas paralēles.... 2020-03-03 21:16

Letija  Struktūra - suns, kaķis un Tu uzreiz nākamais - ir Tavas dzīves pati lielākā veiksme, kura Tev dāvāta ar milzīgu uzticības kredītu - ar ļoti lielu varbūtību neattaisnot.

P.S. Ak Dievs, kad šīs murgtēmas beigsies?!
Ir taču kādam arī iespējas un pilnvaras izbeigt šo visu?!
2020-03-03 21:38

Stefa  principā nekas labāks par precēšanos vienreiz un ar īsto nav izdomāts. un jā, ir gadījies redzēt, kā meiča pasūta skolasbiedru sēnēs, apbērnojās divkārtīgi ar citu (garāmgājēju) un uzrullē lūpu, kad bērnības draugs neskrien adoptēt visu to kopumu ar ieskrējienu. medaļai ir otra puse, un tas arī ir iemesls, kāpēc foršajam vēl 99 g jāžagojas par sliktajām sievietēm. Kāda lika uz viņu visu un zaudēja visu, bet šamējs bija par tizlu pat lai aizmirstu un par nekaunīgu, lai neizspiegotu. beibe piedāvāja šo mīlēt līdz mūžā galam, kā toreiz-bet ar 1 noteikumu. p.s. tas vnm būs spēkā! 2020-03-03 22:01

av2  autor, sieviete ar beernu....ir pat veertiigaaka, jo ir......ir jau nolaidussas uz zemes. Ar vinnu ir vieglaak sadziivot pat, ja passam raksturs ir kaads nu ir. Kameer sieviete ir viena, nu ir tak mums vinnas...ar princeses sindromu :) Bet nu un tad?
Neredzu probleemu, ka taadu. Jo sieviessu pasaulee ir tik daudz, ir tak ko izveleeties .
2020-03-06 08:50

SmalkaisStils  izvēlies sievieti bez bērniem ! kas Tev daļas gar citiem, citu ģimenēm. 2020-03-06 08:58

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu