Vai cilvēks var būt pārāk pašpietiekams?

Kāpēc mūsdienās gan vīrieši, gan sievietes bieži apzināti izvēlas nelaist nevienu sev klāt un pozicionē sevi kā pašpietiekamu cilvēku, kam neviens nav vajadzīgs un attiecības būs drīzāk par apgrūtinājumu? Apzināti tiek pieņemts lēmums neļaut otram ienākt viņa dzīvē. Vai tās ir pagātnes notikumu sekas, egoisms, raksturs, vai nav satikts neviens piemērots partneris, kas liktu mainīt uzskatus?

Forsaakais  Pirmkārt, cilvēki kļūst izglītotāki un racionālāki. Otrkārt, pati eksistence jeb izdzīvošana vienam ir kļuvusi vieglāka nekā iepriekšējā ekonomikas modelī, kad lielāko daļu cilvēki bija nodarbināti lauksaimniecībā. Modernajā ekonomikā sievietes ir spējīgas pašas sev nopelnīt iztiku pietiekami, lai nevajadzētu kādu sagādnieku/apgādnieku + ir sociālās garantijas. Ir virkne profesiju, kur viņas pelna labas algas, kā tiesneses, prokurores, advokātes, tiesu izpildītājas, banku valdēs un filiāļu vadītājas, apdrošināšanas sektors, valsts pārvaldes iestāžu un struktūrvienību vadītājas. Tur viņas nopelna vairāk nekā vīrieši strādājot par šoferiem, policistiem, ugunsdzēsējiem uttt. Un viņas instinktu līmenī nepieņems vīrieti, kurš pelna mazāk vai ir zemākā sociālā statusā, bet vairāk pelnošu un augstāku statusā visām nepietiek. Tāpēc dzīvo vienas ar savu kroni galvā un bez seksa. Ar sapņiem, ka kaut kad....kaut kur..... parādīsies tas princis. Vīriešiem ir ciniskāk. Ja viņš pats ir kopš mazotnes radināts parūpēties par sevi un paļauties uz sevi, tad viņam sievietes vajadzīgas tikai seksam. Viss pārējais ir neracionāli. Es spriežu pēc sevis. Es labprāt veidoju tā dēvētās brīvdienu attiecības - kopā nedzīvojam, bet tiekamies pa brīvdienām, braucam ceļojumos, ejam uz kino, teātri, zoo, nodarbojamies ar seksu, bet pa nedēļu dzīvojam katrs savā mājā, katrs savu dzīvi. Tā mēs viens otram tik ātri neapnīkam.

Piparkuka  Nevis neļaut, bet- pierasts tā dzīvot. Es ļautu ienākt un ietu arī pie kāda. Ja viss būtu riktīgi izdomāts- darbs, ceļš, mēbeles, svētki, ikdiena utt.:) Katram ir darbs un sava māja.

Jā, man arī vajag visādām pieskrūvēšanām un krānu iekrūvēšanām, pat ļoti.

janisb  Jo ilgāk dzīvo viens(a) jo vairāk pierod pie brīvības, jo mazāka velme savas brīvības ierobežot. Ja nav uzstādījuma sevi atražot, materiāli labi nodrošinātiem nav nekādas nepieciešamības pēc pastāvīga partnera.

Bjarka  Ja cilvēks sevi par tādu nosaucis, tas nenozīmē, ka viņš tāds ir. Es arī tā esmu par sevi teikusi. Pašpietiekams - tātad cilvēkam pietiek pašam ar sevi. Bet nepietiek!! Citādi oho nebūtu. Ko tik kādam nesarakstīsi un nesastāstīsi. Lai tik nu būtu kam..

rokons  Ja uzskata, ka pašpietiekami ir tie, kas nedzīvo kopā ar kādu, tad pašpietiekamu ir pietiekami daudz, it sevišķi tad, kad fertilais vecums garām.
Ja pašpietiekamība un vientuļnieka dzīve ir ekvivalenta, tad daudz to nez vai ir, ja vien nav kādas garīgas novirzes ( ne vienmēr sliktas). Vienmēr atrodas draugi, radi, kolēģi, kas veido savu sabiedrību.
Bet kopdzīvei vajag atbildi vai ieguvums pārsver zaudējumus.

Mikko  Tieši tã! 👌
Pirms ko uzsãc pajautã sev - Vai man to vajag 😌

Lapsa18  Vai man to vajag?
Nevajag!
Labāk būšu cēli vientuļa!
Tu arī vari tā turpinàt!
Visi savàs alās-miers pagastā.

Mikko  Jap!
Miers virs zemes un cilvékiem Labs prãts 😌

Erosa  Nezinu, vai šī ir mana problēma, bet ir doma aiziet pie psihoterapeita noskaidrot. Vai nevarat ieteikt kāds labu iejūtīgu, smaidīgu psihoterapeitu?

Mikko  Aga!
Pédéjais pie kã biju vienkãrši nojúdzãs pats! 😌
Un kas Tev pietrúkst ka tã 😏

av2  Atkal ssitais , tiessaam ? Kas tas vispaar par vaardu ,ibj , tas "passpietiekams" ? Kur taads vaards bija....20 gadus atkpakall ?? Bet , nee, redz kaadam niezeeja meele salikt tik.... slikti skanosssu vaardu salikumu, un nu vissi kladzina pakall. Nu nav laba aura tam vaardu sastelleejumam , izklaussaas, kaa kaads......paarlepns puuslis , po*uists katkaads , ir tas, kas sevi taa apziimee !
Iisteniiba, cilveeks ir vai nu vienkaarssi patstaaviigs, vai ....atkariigs no citiem, no alkohola, no dzerssanas, no naudas....no veeja virziena. Kuru tas intresee iisteniibaa, dziivo kaa gribi.. Nesarezzggiijiet pasauli.

Vaukskis  Tā ir drošāk dzīvot, jo vēlāk, piemēram, vīrieti nevar apsūdzēt seksuālā uzmākšanā, izvarošanā, ja nu gadījumā sieviete pēc īsām vai ilgākām pārdomām pārvērtē ar viņu notikušo. Tiek gaidīts, lai otrais sper pirmo soli, lai, ja kas, būtu attaisnojums: "bet viņš(-a) pirmais(-ā).." . Tas ir arī egoisms, jo tiek domāts par sevi, bet nevis sabiedrības kā kopuma interesēm. Tajā pašā laikā nezinu, vai tā ir pārlieku liela pašpietiekamība, manuprāt, drīzāk aizsardzības pozīcija.

Kaskaade  23:09 gadījumā labākie smaidīgie speciālisti atrodas Ģintermuižā.

Mikko  Vai tomér Strenčos... 🙊🤣

Lola1976  Mana aktuālā tēma. Tas nav saistīt ar pagātni vai vēl sazin ko. Nu ir cilvēki, juri jūtas ļoti labi vieni dzīvojot. Un tas ir atkarīgs no gadiem. Ja 20 gados, varētu piekāpties un pierast pie otra stiķiem un niķiem, tad 40+, man pietiek ar savējiem niķiem.
Tas nenozīmē ka jābūt vientuļam. Vienkārši ir pienācis periods, kad cilvēks ir sakārtojis savu dzīves vidi un negrib nevienu kurš staigātu ar dubļainiem zābaciņiem, pa viņu idiālo dzīvi.

Mikko  Jap!
Jo tã ir vienkãrši un viegli 😉

Erosa  https://www.youtube.com/watch?v=MadBllR01TQ&t=5s

Mikko  😌😌😌

violeta  Sliktā pieredze,nekā apkārt no tā,ko meklē.
Un tā paiet gadi,ar domu,labāk vienai,nekā atkal ciest.

Virinsh  visi tie saliidzinaajumi - pagaatne visu dziivi dos taa domaat , ka vien-ai(am) ir vieglaak...
muljkjiibas - bail tik spert soli taalaak savas robezhas...
pashi to bedri taadu rokam - ar pagaatni vai saliidzinaajumu!
kopaa vieglaak ja ir iistais cilveeks - nekas nav neiespeejams...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu