Par pieticību!

Vai piekrītat sekojošam apgalvojumam?
"Vienīgā vieta, kur sieviete var lepoties ar savu pieticību, ir ķēķis-
atvērdama ledusskapi un ieskatījusies pieliekamajā vai pagrabā, skaidri saprotot to, ka pārtikas krājumu limits ir IZSMELTS, ...bet viņa ir gatava arī no IZSMELTS pagatavot savai ģimenei sātīgas un garšīgas pusdienas vai vakariņas."

una32  Ulmaņlaiku pavārgrāmatas parasti sākās ar vārdiem "Ja jums mājās nekā nav,tad nokāpiet pagrabā un paņemiet speķi, olas, kartupeļus ..." bērnībā lasīju un mācījos no tādām grāmatām gatavot.

preilene  Kāpēc vispār vajadzētu lepoties ar pieticību? Es nedomāju, ka tā ir baigā vērtība.

Kaskaade  Zin tas ir ļoti filozofisks jautājums - pieticība.
Pieticība ir spēja lēnprātīgi mīlestībā un pazemībā samierināties ar to, kas un kā ir. Zin, man liekas, ka tā ir diža un cēla cilvēka varēšana būt pieticīgam it visās lietās, gan ēdiena, gan apģerba, gan dzīves vertību, gan savas galvas vēlmju lietās. Echh, bet kur gan šodien šādus ļaudis vairs satikt..

Ataust atmiņā saraustītas filmas kadri no dziļas bērnības...divas vecas sievas...
Matrona, vārdotāja, kura augām dienām lūdzās un garajos gavēņos vien vārītas bietes ar ūdeni. Nekādu greznību, nekā lieka, kas šķirtu no Dieva un lūgšanām....
Otra sieva, ak vai. Viņa uzaudzināja un palaida lielos cilvēkos dēliņu, dzīvodama ar puisīti dieva aizmirstā nosturī zemē izraktā zemļankā bez elektrības. Naudas viņiem nebija it nemaz, tāpat kā pelnītāja.
Nja..

Skudiss  Pilnīgi piekritu, ka dāmas spēj no gaisa un vecas piepes pagatavot gardas pusdienas un vakariņas, ka pat spožākās debesu zvaigznes var iet atpūties un uzkrāt enerģiju nelabvēlīgākiem laika apstākļiem kad spīdēt. Varbūt dāmas spēj virināt ledusskapi durvis ar īpašu burvību un tajā rodas brīnums! A patiesībā brīnums rodas viņu rokās!

AivarsN  Pieticība un prasme ekonomēt, ir viena no vērtīgākajām sievietes īpašībām. Lepnajām, iedomīgajām ir lemts dzīvot vienām savā lepnībā un izšķērdībā, ja vien var to atļauties.

Erosa  jap, vēl labi, ja viņai galva 4 stūraina, lai ērti alus kausu uzlikt

Klarine  Pieticība mūsdienās būtu kā sinonīms grābšanai vai negausībai lielveikalos - prasme atšķirt to, ko vajag no tā, kas ir nopērkams. Nevajadzētu jaukt arī pieticību ar kaut nelielu uzkrājumu veidošanu- jebkurai saimniecei, kurai ir jāpabaro ģimene- vīrs un bērni- ir jābūt kaut kādām nelielām rezervēm ledusskapja saldētavā un virtuves skapīšos, konserviem , ievārījumiem ,jo ģimenei bez rezervēm nevar neiztikt. Tā ir slikta saimniece, kurai nekā nav un kura ļauj vējam svilpot ledusskapī, aukstajā kambarī,pagrabā utt. Nav jau krievu laiki,kad veikalos svilpoja vēji, bet ledusskapī varēja atrast daudz. Tagad ir otrādi - veikalā ir viss. Prasme ekonomēt veidojas no saprātīgas iepirkšanās , prātīgas ēdienkartes izvēles un neesot alkatīgām.

uzplanaledus  Ja paskatoties ledusskapī, es redzu, ka ir bankrots, es eju strādāt.

VECA_PIEPE  uz to #00:37

Ar tukšu un kurkstošu vēderu strādāt, viennozīmīgi, ka ir baigi neestētisks pasākums -
iespējams, ka ne visi darba kolēģi fano par varžu kori Tava tukšā kuņģa izpildījumā.

tracer  Nee nu man patiik shis topiks.visaam anketaas ieraksti kaadu viirieti meklee..ar di caprio gjiimi un bila geitsa maku vai ne?a pashas grib buut pieticiigas.smmiekli naak..

Mikko  Visas tã pieticígi meklé skaistus, slaidus, izglítotus un pašpietiekamus....
Bet tãdi parasti pieticígi izvairãs... 😌

Erosa  Katrs normāls jauns cilvēks ir ar Tevis, Mikko, nosauktajām kvalitātēm. Ja tie ir vienīgie parametri pēc kā meklēt, varu noslēgt derības uz, say, 10 tk, ka mēneša laikā pa visu postpadomju telpu ko līdzīgu sakasīšu. Mikko, par to nav jāapvainojas, ka jaunas dāmas ar attiecīgiem mērķiem dzīvē vēlas normālus eksemplārus.
Tas nenozīmē, ka nav pieprasījuma pēc tādiem kā Tu. Tik interesantam vīrietim ir noteikti savs fanu klubs sava vecuma robežās. Bet kā vēstuļu draugs vari būt da jebkurai jaunai čiksai.

Mikko  Mikko nevienu neuztver nopietni 😌
Čiksas éd čipsus hesiti!
Man steigties Nava kur!
Linoleju nepípéju un Šnabi nedzeru tã kã ar kvalitates standartiem viss ir kartibã 😉

Erosa  /tas jau trakāks par covidu :

Mikko  Aga!
Trakiem pieder pasaule...

Erosa  ne vienmēr. atkarīgs no pretspēlētāja zināšanām ģenētikā. bet ja esi jauks komunikācijā, cilvēki tev būs apkārt vienmēr. vienkāŗšiba & cilvēcība ir deficīts šodien! :

Erosa  un vsp, paši džeki vainīgi, ka taisās uz attiecībām kā kaķis uz diršanu
Sievietēm nav jābūt lokomotīvēm ne biznesā, ne precību jautājumos un nav jāuzņemas atbildība ne par ko! Viņas vienmēr var pateikt: re, cik interesanti sanāca! :)
Vienīgi "+" gan jābūt...

Mikko  Un Tu?
Kã ir ar Tevi?
Tev viss ir kartibã?
Vai tomér ne?
Jauku Tev šo dienu Lokomatíve! 🚂

ne_tik_pareizs  ja beigusies pārtika , var nākties ķerties pie personīgo tauku rezervēm :)

Piparkuka  Pilnīgi nepiekrītu šādam teicienam, jo- ja pārtikas limits vai krājumi ir izsmelti, tad ir.
Ja var sagatavot ēdienu, tātad nekas vēl nav izsmelts...
Par pieticību nezinu, taču Pateicīgs tu vari būt tad, kad tev ir 0 santīmu un tu ej un atrodi ābeles un salasi smukus ābolīšus!:) Esi tik laimīgs, pateicīgs, pilnīgi apburts!:)

av2  Pieticiibaa muusdienaas tomeer ir liela veertiiba. Uz ko skataas viirietis, kad ...domaa par preceessanos, a? :) Jo negausiiba, mantkaariiba var izniicinaat pilniigi vissu , lai beigaas nebuutu nekaada koapaa laimiigaa dziivossna.
Un pieticiibai nav nekaada sakara ar "man viss vienalga". Cilveekam ir savas veertiibas, tas viss.

Mikko  Neskatas ne uz ko!
Šitadu tekstu dzirdot iet ar lielu líkumu!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu