Vīriešu un sievietes loma mūsdienu LV

..šon divi atzīti psihoterapeiti runā par to, nedaudz ieskicēju, viens, V.Rudzītis uzskata, ka sievietei vēlams būtu dzemdēt bērnus līdz 30gadiem, otrs V.Sīlis raksturo daļu no mūsu vīriešiem, kā...."vienlaikus viņš ir ārkārtīgi neuzticams, kurš mētājas starp darbiem vai vispār ir bez darba; viņš ir jauks, jūs varat uzaicināt viņu uz kafejnīcu un viņš labprāt iedzers ar jums vīnu, un parunās par Brodski. Bet tajā brīdī, kad izcelsies kautiņš, viņš kaut kur pazudīs, jo nespēj aizstāvēt ne sevi, ne citus..." vrb. arī kāds no oho briežiem atpazīs arī sevi, bet bez apvainojumiem vienam pret otru, kāpēc ir izveidojusies situācija, ka ģimene palikusi kaut kur malā?.. un vieglāk dzīvot vienam/ai? bez apv. pret un dzimumu kariņiem, lūdzu!

Tessa  man ir pilniigi vienalga, cik gados dzemdes man nezinamas sievietes un ar kadam metodem pelna naudu iekavas latvijas psihoterapijas un seskalogijas stari. vot absoluti vienalga. apgalvojumi ir izzisti no pirksta, pamata tiem nav un pats VR ir sievai zem tupeles.
realaja dziive man nav apkart arii aprakstiitu briežu, pirmkart, man zinamie necites Brodski, ibo to nezina, otrkart, var iedot biete, ja sanaks tada situacija.
tas, ka gimene ir otra plana, varu daleji piekrist, jo pastav darbi, kur viss, arii gimenes, tiem tiek pakartoti, un vinjiem nekas nav pret.

Kaskaade  Drošvien tik nedzirdētus vārdus esi dzirdējis no savas mātes mātes

Maariite  ...ģimene prasa no sievietes diezgan lielu piepūli. Atnākušai no darba vēl ikdienas mājas darbi (un ja vēl dažreiz darba papīri jāpabeidz), un vēl jāuzklausa vīrs - kā viņam gājis, un vēl jāizskatās normāli:). Jaunas attiecības - tas ir ap 4 gadiem, kamēr viens otru iepazīst tuvāk, mājās izprast vienam otru, mājas pienākumu sadale, un neaizvainot otru pēc darba, kad esi nogurusi. Bet ja esi atradis tādu, ar kuru saskan, un kurš arī ir izturīgs, un saprot tevi, tad vēlāk , pēc 5 gadiem, jau būs vieglāk un interesantāk dzīvot, jo tev būs ceļabiedrs..:).tagad daudzi dzīvē izvēlas vieglāko un īsāko ceļu, kurš ne vienmēr ir foršākais...p.s. ja vīrietis neaizstāv savu sievieti, tad viņš viņu nemīl...

av2  Kaapeec kautinnss izcellas?

JurisK  Savā mūžā pazinu tik vienu siievieti, kura dzemdēja pirmo bernu pēc 40, diemžēl invalīds. Tā visas pazīstamas pirms, un krietni pirms, 30 gadiem. Aŗī musdienās. Visā kopumā vīriesu un sieviešu lomu sadalijums nav ipaši mainijies pa šiem maniem turpat 60 daudzmaz apzinīgajiem mūža gadiem, pirmajos mūža gados mani tas neinteresēja, un arī tagad tas vairs neinteresē. Muldoņas par lomu sadalijumu ir bijuši vienmēr. Kādreiz daži, tagad daudzi tā pelna savu maizīti.

edding  Nu nezinu.Es viena dzīvot negribētu. Mēs esam 9 cilvēki ikdienā, brīvdienās vēl + 4-10 cilvēki.
Piekrītu, ka bērnus pasaulē jālaiž līdz 30 gadiem. Gan vīriešiem, gan sievietēm. Kur var būt tik debīli veči, kuriem šķiet, ka pirmklasniekam nebūs kauns par 60 gadīgu tētiņu. Un apbērēt tēvu arī nav nekāda laime.
Vai katram jābūt precētam? Nē, ja nav satikts īstais, ar kuru nodzīvosi mūžu, labāk nē. Papisās veselības uzturēšanai, ok, bet no tādiem bērni nav jārada. Dzīvo cilvēki bez bērniem. Tā nav mirstamā vaina. Krāj naudu labam pansionātam, vai labam nekustamajam īpašumam, ko atstāt tam, kurš pados ūdensglāzi vecumdienās. Tas nemaz nav sarežģīti.

Pazust  Gribas par tiem psihoterapeitiem pateikt ka..... dirš..... vidēji mūsu valstī pilnīgi noteikti ir daudz vairāk to, kas spēj sakauties, nekā to, kas spēj citēt dažādus dižgarus. Cik gados kuram dzemdēt.... domāju, ka jaunajām beibēm tas vairāk ir no sērijas- tā sanāca. Bet pa lielam, katra paša darīšana.

rokons  Ar vecumu bērnu radīšanā sakars ir viduvējs. Šodienas klīniskās ģenētikas sasniegumu ļauj noteikt pietiekami agri auglim būs defekti jeb ne.
Cita lieta ir, cik aktīvi ir vecāki, kā viņi iesaista bērnus dažādās aktivitātēs, pie kam regulāri. Kā spēj tīnim parādīt vērtības, kas nav nedz dators nedz mobilais telefons.
Ir labi, ja ir iespēja bērniem reālus darbus darīt tos piesaistot tak ko paši vecāki dara.
Tikai jājūt līdzsvars, lai darbs nestu prieku un interesi. Nenoliegsim, ka šo izjūtu dod pieredze, kas jaunībā ir nepietiekama. Un tam visam vajag materiāli tehnisko bāzi, lai nebūtu jādzīvo no algas līdz algai.
To sasniegt 20 -25 gados tomēr ir neiespējami, ja neesi miljonu mantinieks

Kaskaade  Ja bērnus radīt būtu ļauts tikai miljonāriem, pilnīgi noteikti šeit oho apmeklētāju apgrozījums būtu cilvēki 3-4.
Un neviens, cilvēk, tev nav solījis, ka radot bērnu 3stāvu viedajā villā indijas okeāna piekrastē, uz skolu tu viņu nepavadīsi no kopmītnes tipa sociālās mājas. Jo dzīve ir tik mānīga un mainīga lieta- šodien tu esi nabags, bet rīt dzer šampanieti septītajā avēnijā vai pilnīgi otrādi. Līdz ar ko deklaratīvi atsaukties uz obligāto materiālo nodrošinājumu bērna radīšanai ir tas pats, kas parakstīties ar dakšām debesīs.
Ij neko, radījām ap 23-24, kad mums bija plikas dirsa un bāli vaigi. Visam izgājām cauri kopā, un visi auga kopā- kā vecāki, savu bērnu audzināti, tā bērni, kurus audzinājām saskaņā ar savām spējām un iespējām. Tagad skatos uz rezultātiem,- man patīk, esmu lepna, gandarīta un laimīga, jo sanāca aptuveni tas, par ko sapņoju.

Marita  Nevaru piekrist. Man ir trīs bērni. Gan jaunībā dzimis, gan jau vēlos gados (bet līdz 40). Objektīvi vērtējot, labāka mamaa biju jaunākajam bērnam. Nosvērtāka, maigāka. Arī pašai bija labi, jutos mūžīgi jauna. Un arī bijušais labāks tēvs bija tieši jaunākajiem bērniem.
Arī tas par vīriešu vīrišķību ir taisnība. Reti vairs gadās fiziski spēcīgi un drosmīgi vīrieši. Ir laba sajūta, ja izdodas satikt tādu.

Chris1986  "dzīve ir tik mānīga un mainīga lieta- šodien tu esi nabags, bet rīt dzer šampanieti septītajā avēnijā vai pilnīgi otrādi" .. njā
Gribētos, gan dzirdēt, kā īsā laikā var tādu augšupceļu veikt no nabaga par bagātnieku? Es tik vienu tādu ātro variantu varu iedomāties - apprecēt to naudu. Un tas, cik noporotu, arī ir tas brīnums un ko visas sievietes liek savas cerības

Liliana  kapitālisms kropļo attiecības starp cilvēkiem, bet eu un liberastija-vīriešus.
finālā tādai viduvējai jaunai meitenei precēties nav ar ko.
bērni vajadzīgi, lai nācija turpinās un tas ir vienīgais, ko viņu esamība garantē.
vientuļnieku nami-hm, nav slikti, sapņoju par Dzintara Melodiju
bet vispirms kāds pilots/bankas menedžere jāizaudzina. savi vai citu, ka tik ir:)

Liliana  Chris bet vai tad momentloterijas aizmirsi. Mārīte no Cēsīm tikko vinnēja 50tk.

Chris1986  Liliana, nu tāds jau apmēram ir tas brīnumu gaidītāju līmenis - spēļu zālēs kloķus raustīt un visu likt uz tās kārts. Sievietes turpretim līdz penzijai gaida "īsto vīrieti", kas saskatīs viņa to, ko viņa pati sevī nesaskata. Bet nu, sievietes jau ar laikam rausta kloķus spēļu zālē un pērk loterijas biļetes

dzilums  Manuprāt paši izvēlamies grābekļus uz kuriem kāpt. Ja sieviete nespēj atrast vīrišķīgu, fiziski spēcīgu un atbildīgu vīrieti, tātad viņai peivilcīgāki šķiet citi vīriešu tipi.
Ja gribās uzvalkā tērptu muskuļainu kikbokseri, kuram ir pāris augstākās izglītības, bankā pieklājīga naudas summa, piemīt inteliģence un pieder savs veiksmīgs bizness, tad nāksies pamatīgi pameklēt un vēl ar elkoņiem pacīnīties. ja vispār tādi pastāv.
Un iemesls ir diennakts stundu skaitā! Lai būtu tas muskuļainais sportists, it jāpavada daudz laika sporta zālē, kas ies pretrunā ar to savu biznesu, izglītības iegūšanu un laiku uzmanības veltīšanai pretējam dzimumam. Un vēl jau ir jābūt koptam, smaidīgam asprātīgam utt.
Un neteikšu, ka ar sievietēm būtu daudz vienkāršāk. Sievišķīga sieviete manā subjektīvajā izpratnē arī ir retums.
Un ģimene nav instruments attiecību nostiprināšanai vai saglabāšanai, tāpat kā bērns nav āķis virieša piesaistīšanai...

rinkulis  Nav sakarīgi noformulēta doma/jautājums. Psihoterapeitu viedokļi, manuprāt, šeit ir pilnīgi nesaistīti apendiksi, ja reiz jautājums ir "kāpēc ģimene palikusi malā?" un "kāpēc vienam dzīvot vieglāk?".
Šādi strukturējot jautājumu/tēmu rodas bardaks - kur katrs kaut ko pa savam interpretē - un beidzas tas viss ar "dzimumu kariņu", jo kā gan bez tā, ja eļļa jau pašā tēmas formulējumā ir pielieta ar liekulīgu piebildi - bez dzimumu kariņiem un apvainojumiem...

Pēc būtības - ģimene nav palikusi malā - Latvijā ir daudz ģimeņu. Jā šķirto laulību skaits ir liels - bet nekas ārpus normas. Protams, vieglāk ir dzīvot vienam, vieglāk ir neko nedarīt, veiglāk ir nepiedzimt un vieglāk ir labprātīgi aiziet no dzīves - vispār nebūs problēmu. Tie kas grib - tie var un atrod iespēju. Tiem, kas domā, ka dzīve ir pastaiga parkā - jo ātrāk atnāks apjausma, ka dzīves (eksistences pat varētu teikt) būtība ir radīt grūtības un izaicinājumus, savukārt cilvēka (saprāta) uzdevums ir tos pārvarēt - jo vieglāk ķļūs. Atelpas nav un nebūs. Beigsies vieni sūdi - sāksies citi - no sūdiem nav iespējams aizmukt. Attiecību izveide ir tikai viens no pārbaudījumiem - manurpāt, svarīgs - tāpat kā bērna radīšana un audzināšana. Šajā procesā var daudz ko iemācīties un saprast. Viedokļi par vecumiem, rīcībām, "kā pareizi" ir liriku un personīgie maldi. Šai spēlītei nav cieto noteikumu - katrs kuļas pēc savas sapratnes - lai gan reizēm norādes tiek "piespēlētas".

Kaskaade  Mulsinoši, ja padzīvojuši cilvēki alegorijas neatpazīst, bet demogoģiski atsaucās uz populistiskiem saukļiem.
Ja kādam ir mērķis un tas neatlaidīgi uz to tiecās, rezultāts garantēts lielākā vai mazākā mērā- tas tik laika un gadījuma jautājums. Uzvara tenderī vai nopietns korporatīvais klients vai labs amats vai negaidīts mantojums. Variantu mlj.

Attiecībā par "Viedokļi par vecumiem, rīcībām, "kā pareizi" ir liriku un personīgie maldi". Dabai maldu nav. Spēcīgākie pēcteči sievietei dzimst vēlākais līdz 30smit, viss pārējais ir pašu cilvēku izvēle. Medicīna un laikmetīgais cilvēku nolietojums šodien pieļauj vairošanos praktiski līdz pēdējam elpas vilcienam, cits jautājums vai tiks paspēts un kā uzaudzināts tas bērns.

AivarsN  Kādreiz vīrieši jau līdz 16 gadu vecumam pilnībā apguva savu izvēlēto arodu un visas dzīvei nepieciešamās zināšanas un prasmes. Līdz ar to, arī daudz ātrāk bija gatavi ģimenes dzīvei. Mūsdienās 20 gadu vecumā tikai beidz koledžu, kurā knapi apguvis elementārās darba iemaņas, bet vispār neko nezina par ģimenes dzīvi, ja nav bijis laba piemēra no vecākiem. Taču ja vēl turpina mācības augstskolā, tad tiešām ģimeni nevar atļauties agrāk, kā 30 gadu vecumā. Piedevām, ja agrāk vīrietis varēja viens pats apgādāt ģimeni, tad tagad pat strādājot abiem, ne vienmēr tas izdodas pietiekami labi. Līdz ar to, sieviete vairs nespēj pienācīgi pildīt pavarda, jeb ģimenes sargātājas lomu. Un kur tad vēl tā ģimeni iznīcinošā ideoloģija, sākot jau no skolas sola un tālāk jau izklaides industrijā un masu medijos. Tāpēc ģimene mūsdienās ir kļuvusi par smagu pārbaudījumu, kuram ne visi ir gatavi.

rokons  Ref 0:37

Apgalvojums, kad dzimst spēcīgākie pēcteči domāts fiziskais spēks?

Viss no gēniem atkarīgs, arī prāta spējas un fiziskā varēšana

Labrador  Sievietes loma ir uzraudziit , lai viirietis buutu noderiigs sisteemai , lai panjemtu iespaidiigu krediitu un , lai to atdotu , buutu spiests straadaat liidz pilniigam speeku izsiikumam un 45-50 gados atstieptu pedaaljus. Taadam revolucionaaras domas nenaaks praataa.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu