Tēvs tavā dzīvē...

Meitenes!!Kāda ir Jūsu tēva ietekme jūsu dzīvē izvēloties vīreti...Vai cenšaties sastapt tēva modeli, vai otrādi, izvairaties no tā.

Kaskaade  Nu īstenībā te lielākā daļa komentētāju ir no sērijas "slišiš zvon, da ņeznaješ gdze on".
Atbilde uz 12:36. Mani pēdējie komenti izrietēja no apgalvojuma 01:30. Ja reiz uzskati, ka rotaļājoties ar 13gadīgu tīni vari viņai iemācīt tīrību mājās un virtuves pienākuma apziņi, kukū māja raud pēc tevis.
Neapšaubāmi, ka tēva lomai bērnu audzināšanā ir gigantiska loma, vīrietis meitai nevar iemācīt ne mājsaimniecības vešanas pamatus, ne menustrālā cikla uzskaiti. Un pat ja arī var, tas ir perversi, jo dzimumiem raksturīgo lomu samaiņa ne līdz kam labam novest nevar.

Sigvarts  Kaskaade!
Mācīt 13gadīgu tīni? Aļo, garaž! Kas tad ir šos 13 gadus darīts ar to bērnu? Mājas tīrība, virtuves pienākumi, mājsaimniecības vešana un pat meitas menstruāciju cikls vīrietim nav nekāda Ķīnas ābece, un to bērnam sen līdz 13 gadiem vajadzēja iemācīt.

Ir apdalītas sievietes, kam nav ne jausmas, kā jūtas vīrietis. Vīrietim bērni ir laime un visa dzīves jēga. Ja vien sieviete to vīrieti neaizbīda prom no bērniem tikai naudu pelnīt, tad viņš arī šo 13 gadu laikā neizdomātu, ka kādu vakaru vairs negribas atgriezties mājās, jo viņš tur nevienam nav vajadzīgs.

DanaL  Piekritīšu Kaskaadei, ka viriets nr.2021c ir reāls alnis - ".... iemācīt disciplīnu - tīrību mājās, virtuves pienākumu apziņu, vīrieša autoritātes cienīšanu...." OMG. Tomēr nepiekritīsu Kaskādei, ka tīrību iemāca māte. Nē, to visu iemāca tikai un vienīgi personīgais piemērs. Ja tēvs ir cūka, izmētā savas mantas pa visu māju, staigā pa māju, netīros apavos, nedodDies! smēķē iekstelpās, tad dziedi vai brēc, figu tu iemācīsi. Ja tēvs uzvedās tā, ka sieva viņu nespēj cienīt, necienīs arī meitas.

Manam fāčukam bija ļoti smaga bērnība, viņu kopā ar māri un brāliem izsūtīja trimdā uz Sibīriju, tēvu nošāva. Skolā sāka iet tikai 11 gadu vecumā, kad atgriezās Latvijā, toties 2 gadu laikā pabeidza 6 klases. Dzīvoja pie radiem, jo mamma palika Sibīrijā. Kad pabeidza vidusskolu, iestājās tehnikumā. Visu jaunību pavadīja pusbadā. Pastāvīgu dzīvi sāka no nulles. Mamma atgriezās tikai tad, kad viņš sāka studēt.

Mācēja strādāt gan ar galvu, gan rokām. Praktiski nebija nekā, ko nevarēju izdarīt vai izdomāt kā darīt.

Mazliet paskops, bet to varējām saprast, tā pusbadā nodzīvotā bērnība un jaunība tomēr atstāja dažas pēdas.

Skaidrs, ka izvēleties kaut kādu pajoli par vīru, kad tāds tēvs, es nevarētu.

Kaskaade  Labi Dana, niansēm vairs nav nozīmes. Pat ja tēvs cūcīgs, māte bērnu var izaudzināt par pedantu, nu tas nu tā.

Bet tas nu gan fakts, ka bērnu audzina nevis rotaļas, gudri vārdi, pasakas, grāmatas un dziesmas, bet vecāku piemērs. Un piemērs it visā. Un visvisbūtiskākais, bērns ir savu vecāku spogulis.

ketija64  Nekad neesmu salīdzinājusi,tēvs ir tēvs ,un dzīvesdraugs ir dzīvesdraugs, nav nekādi radenieki taču :)

Vinnija  pie partnera/ bērnu nekārtības piekasās aiz labas dzīves, kad lielāku problēmu nav. man tas būtu zero svarīgi, varu savākt un nekaunos vēl apkārtnē pudeles salasīt (lai kaķi nepārgriež kājas).
kaitinošāk varētu būt "ārējas vides ietekme", un te es nedomāju ex sievas. besī lieli tīņu bari kā šķira. ko tie visu funktierē, un izdomā, kā dzīvi redz (black/white)
https://www.youtube.com/watch?v=w-dELMxCxLk

Felde  Nebiju domājusi šādā aspektā. Manam tētim bija savi plusi,savi mīnusi.... Viennozimīgi-vīrišķīgs! Un mamma vareja būt sieviete. Ja aizdomājos,saprotu,ka tomēr ir saistība-vecāki bija strādīgi,prasīgi,atbildīgi.Jā,manī ir viss šis! Tieši tapec nepieļauju pat domu,ka blakus varetu būt mikstčaulis....

Chris1986  Njā, kkāda atmiņu pēcpusdiena par 50 gadus veciem notikumiem padomju laikos .. Tas bij torreiz, kad vēl centās visu dzīvi nodzīvot ar vienu partneri. Mūsdienās viss ir citādāk. Bet nu vajag jau ar viedas sirmgalves, kas mūsdienu jauniešiem pastāsta, kā kādreiz cilvēki dzīvoja

Felde  Tikai laimigiem cilvēkiem ir laimigi berni! Nelaimigs cilveks ar savam negacijam,līdzcilvekos nerada pozitīvas emocijas!
Pat,ja partneri tiek mainīti... Cilvekam jāsaprot,ka berni pie tā nav vainīgi,un jāprot šķirties civilizeti! Ja vīrietis,kaut reizi,par saviem berniem vai viņu māti,izsakas nievajoši-manas acīs-tas nav vīrietis!

DanaL  Torpedo, tas, ka tu piekabini sev 1869 numuru, vēl nenozīmē, ka mēs visi noticējām, ka pats neesi viedās sirmgalves vienaudzis vai ka tu nekad neesi dzirdējis vārdu "tēvs", jo mamma tevi atrada kāpostos.
Kaut gan, spriežot pēc tavas ēdienkartes, pēdējam apgalvojumam varētu pat noticēt.

kvarts  Ja manai meitai būtu patrāpijies tāds kā 1.30 tad sveiciena vietā viņš no manis būtu dabūjis tādu pisaku bietē.....

Vinnija  wrong labi audzināts jauns cilvēks izgriezīs pogas tavam pārbučotajam velnēnam visās jomās tā vnk ir

Geisha  Tēvs mūs ar māsu ļoti mīlēja, lutināja. Bija vislabākais tēvs pasaulē. Tieši viņš mums iemācīja peldēt, braukt ar velosipēdu, bizes pina, pasakas lasīja, brokastis nesa gultā, bet galvenais iemācīja būt sievietei. Jā, tieši tēvs iemācīja būt sievietei. Viņš man tīrīja zābakus un teica, ka sievietei nedrīkst būt netīri apavi. Viņš pasniedza meteli, roku, sargāja, cēla pašapziņu, dāvināja ziedus, bija aizstāvis, sagādnieks un ļoti tuvs draugs. Viņš mūs vienmēr saprata.
Jau daudz gadu pagājis kā viņš devās tajā saulē, bet pietrūkst viņa vienmēr. Kaut gan man šķiet ka viņš tur no debesīm mani atbalsta un sargā.

Vinnija  Tētis lēca ūdenī no tramplīna izpeldot ezera 2.malā un krosos ņēma zeltu, atšķirībā no skolas fizruka
Nevaru iedomāties nekādu sporta inventāru, kāda man nebūtu, atskaitot basketbola bumbu-ko gan es ar to darīt
Bet peldēt iemācīja pavisam svešs tēvs, kurš skaļi un pacietīgi mācīja pludmalē savu meitiņu peldēt uz muguras, līdz neizturēju un iemācījos es (10?g). Mūsu papaša vnk nesa ūdenī un palaida :))

Piparkuka  Cienu savu tēvu un, ja ir kas līdzīgs- man ļoti patīk! Domāju, ka tas ir instinktīvi.
Piemēram- nosvērtība, kārtīgums, krāšana, gudrība, braukšana ar moci/mašīnu, ceļošanas velme, mūzikas mīlestība utt utt. Humors, klusēšana, mierīgums, seksīgums...:))

rebeka  Ja izdodas sameklēt tēva modeli, vienkāršāk pielāgoties. Kaut kādā daļa jūtu jau ir. 2021-03-13 19:49

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu